24 / 04 / 2024

İstanbul’daki otellerin doluluk oranı ağustos 2014

İstanbul’daki otellerin doluluk oranı ağustos 2014

STR Global şirketinin araştırmasına göre ağustos ayında İstanbul’ daki otellerde doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış göstererek, yüzde 80’ e ulaştı...

İstanbul otelleri boş kaldı!

Turizmin krizle sınavı devam ediyor. İstanbul’daki şehir otellerinde doluluk oranları hala düşük.

İstanbul'da 191 yeni otel inşa ediliyor!

Turizm tarihinin en zor dönemini yaşadığı bu dönemde Türkiye ve İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 50’ye indi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre İstanbul’da inşaatı devam eden bakanlık belgeli konaklama tesisi sayısı 191. Dolduramadığımız otellere yenileri ekleniyor.

İstanbul'daki deprem toplanma alanları TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 17 Ağustos depreminden sonra kurulan Deprem Fonunda toplanan paraya, yapılan harcamalara ve İstanbul'daki deprem toplanma alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ümraniye Necip Fazıl'daki düşük imar, dönüşümü yavaşlatıyor!

Seçildiği günden beri Alo Muhtar hattıyla mahallelerin sorun ve şikayetlerini anında cevaplayarak sorunları çözüme kavuşturan Ümraniye Necip Fazıl Mahalle Muhtarı Kadir Delbalta, muhtarlık çalışmalarını ve İstanbul'daki muhtarların sorunlarını anlattı.

Intertech'in Teknopark İstanbul'daki yeni binası açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Intertech'in Teknopark İstanbul'daki yeni binasının açılış törenine katıldı.

İstanbul'daki acil toplanma alanlarına ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul'daki acil toplanma alanlarına ve olası bir depremin olumsuz etkilerine karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı.

Ritz Carlton İstanbul'un odaları Selçuklu olacak!

İstanbul'daki tüm oteller gibi kötü bir yıl geçiren ve ortalama yüzde 47 doluluk yakalayabilen Ritz Carlton, krize rağmen 10 milyon dolarlık renovasyon yatırımına başladı.

Mega projeler İstanbul’daki konut ve arsa fiyatlarını uçurdu!

Mega projeler, İstanbul’daki konut ve arsa fiyatlarını uçurdu. 2013 yılında ilan edilen ve hayata geçmeye başlayan mega projeler ve kentsel dönüşümün etkisiyle İstanbul’daki gayrimenkulerin toplam değeri 600 milyar lira artarak 1.5 trilyon liraya ulaştı.

İstanbul'daki otopark sorununa İNDER'den öneri!

İstanbul’daki trafik yoğunluğunun artarak devam etmesiyle birlikte ortaya çıkan otopark sorunu için İNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) Avrupai bir çözü önerisi geldi.

İstanbul'a 199 yeni otel yatırımı yapılıyor!

İstanbul’da otellerin doluluk oranı yarı yarıya inmişken yeni tesis yatırımlarında tam bir patlama yaşanıyor. Yatak sayısını yüzde 47.7 artıracak 199 adet yeni tesis inşa halinde.

Luis Nani, İstanbul'daki evini satışa çıkardı!

İlk olarak lüks arabasını ülkesine yollayan Luis Nani, İstanbul'daki evini de boşaltarak ayrılık sinyalini verdi. Nani, evinin talipleriyle görüşmelere başladı.

İstanbul'daki tarihi yapılar yıkılıyor mu?

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Çağdaş Ertuna bugünkü yazısında İstanbul'daki tarihi yapıların yıkılarak yerine yüksek katlı binaların yapılmasını ele aldı. İşte Çağdaş Ertuna'nın o yazısı...

Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki dükkanlara 39.1 milyonluk teklif!

Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki 130 dükkanın açık artırma ihalesi gerçekleştirildi. İhale sonucu 25 adet dükkana teklif gelmiş olup, teklif alınan ticari ünitelerin satış bedeli 39 milyon 110 bin 169,49 TL + KDV .

İstanbul’daki otellerin doluluk oranı ağustos 2014 Haberi

İstanbul’daki otellerin doluluk oranı ağustos 2014

Ağustos ayında İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 80’e ulaşırken, Avrupa ortalamasının da üzerinde doluluğa ulaştı.


Dünya çapında turizm ve özellikle de otelcilikle ilgili araştırmalar yapan STR Global şirketinin araştırmasına göre ağustos ayında İstanbul’daki otellerde doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış göstererek, yüzde 80’e ulaştı. Bu oran, İstanbul’un Avrupa çapında en çok doluluk artışı yaşayan kent olmasını sağladı. Oda başına gelir ise, ortalama 114 euro seviyesine çıkarken, geçen yıla göre yüzde 20 artış kaydetti.




Moskova ve Tel Aviv düştü


İstanbul’u yüzde 17.8’lik artış ve yüzde 73 dolulukla Atina izlerken, İspanya’nın Madrid kenti yüzde 52.4’de kaldı. Oda başına gelirler ise Atina’da 77 euro, Madrid’te ise 36 euro oldu. Bununla birlikte aynı araştırmaya göre Filistin’le çatışmalar nedeniyle Tel Aviv’deki otellerde doluluk...