27 / 04 / 2024

İstanbuldaki yatırımlar yüzde 32 oranında artacak

İstanbuldaki yatırımlar yüzde 32 oranında artacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dev metropolde her gün 28,5 milyon hareketlilik olduğunu belirterek, bir kentin medeniyet ölçüsünün toplu taşımayı kullanmasıyla bağlantılı olduğunu söyledi.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

KİT'ler geçen seneye oranla yatırımlarını yüzde 179 yükseltti

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) geçen yıl sonu itibarı ile yatırımlarını bir önceki seneye göre yüzde 179 yükselterek 109 milyar 300 milyon liraya çıkarttı. İşte ayrıntılar...

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Spor hisselerine yatırım yapanlar Eylül ayını kayıpla geçirdi! En çok kazandıran takım 4 büyüklerden hangisi oldu?

Eylül ayında borsada Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ. yüzde 34,9, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yüzde 20,4, Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 11 ve Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımları yüzde 5,1, yatırımcısına kaybettirdi.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Gayrimenkul yatırımları yükselişe geçti!

Pandemi ile beraber hız kaybeden gayrimenkul yatırımları yeniden yükselişe geçti. Sektörde yatırımların artması ile hareketlilik başladı. 

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

Gayrimenkul yatırımı milyonerlerin gözdesi!

Gayrimenkul yatırımları yüzde 27’yle zengin yatırımcıların en büyük portföy tercihi. Tiger 21’ın Kurucusu ve Başkanı Michael Sonnenfeldt, gayrimenkul yatırımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Almanya'da inşaat yatırımları yüzde 1,8 arttı!

Almanya'da geçen yılın son çeyreğinde inşaat yatırımlarında yüzde 1.8 artış yaşandı. 

İstanbuldaki yatırımlar yüzde 32 oranında artacak Haberi

İstanbuldaki yatırımlar yüzde 32 oranında artacak

Topbaş, 2016’da İstanbul’daki yatırımların yüzde 32 oranında artacağını müjdeledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET’in yeni binasını ziyaret etti. TVNET’e konuk olan Topbaş önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’da günlük 28,5 milyon hareketlilik olduğunu belirten topbaş “Bir kentin medeniyet ölçüsü toplu taşımayı kullanmasına bağlıdır. 2016 yılında ağırlığı ulaşım olmak 16 katrilyon yatırım yapacağız. Yatırımlarımız bu yıla oranla yüzde 32 oranında artacak” dedi.


BİN KİLOMETRE YOL YAPACAĞIZ

İstanbul’un, dünyanın 117 ülkesinden daha büyük bütçeye sahip olduğunu ifade eden Topbaş diyen Topbaş, çalışmaların devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Metrobüs, Beylikdüzü- Avcılar hattı daha da genişletilecek. Sarıyer tüneli tamamlanmıştı şimdi Demirciköy – Zekeriyaköy tünelleri yapılacak. Toplam bin kilometre yolu yapacağız. Projelerde istihdam edilen işçilere sadece bir ayda 450 milyon ücret ödüyoruz....