27 / 04 / 2024

İstanbulun rezervi

İstanbulun rezervi

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi, dönemin Bayındırlık Bakanı tarafından tanıtılmış. 2025 yılına kadar bitirilmesi planlanan, 1 milyar 200 milyon dolara mal olacak projeyle İstanbul'un su ihtiyacının önemli bölümü karşılanacakmış.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

Merkez'in döviz rezervi azaldı! 121,2 milyar dolar oldu

Merkez Bankası'nın brüt rezervi 17-24 Şubat tarihlerinde toplamda 1,4 milyar dolar azalma ile 121,2 milyar dolara kadar geriledi.

Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? Türkiye kaçıncı sırada?

Altın, birçok ülke için önemli bir yatırım aracıdır. Altın fiyatları genellikle düşük faiz oranları, ekonomik belirsizlik veya politik belirsizlik gibi ekonomik koşullar altında yükselir. Peki hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? İşte detaylar...

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.

Kanadalılar Trakya’da doğalgaz rezervi buldu!

Kanadalılar Trakya’da doğalgaz rezervi buldu. Sahadaki kanıtlanmış rezervin 277 milyon metreküp olduğu ifade edilen açıklamada, toplam doğalgazın mali değerinin yaklaşık 86 milyon doları bulduğu kaydedildi.

Marsa Energy Çanakkale'de doğalgaz rezervi buldu!

Marsa Energy Çanakkale'de doğalgaz rezervi buldu. Marsa Energy, Çanakkele sınırları içerisindeki Gelibolu Yarımadası Poyraz sahasında 85,7 milyon dolar değerinde 595 milyon metreküplük doğalgaza ulaştı.

Amasra'da 50 milyar dolarlık kömür rezervi ekonomiye kazandırılacak!

Amasra 'da yer altı varlıklarının tespiti için yapılan araştırmalarda 700 milyon ton civarında kömür rezervi saptandı, madenin çıkarılmasıyla ekonomiye 50 milyar dolarlık gelir sağlanması bekleniyor

Bartın'da 50 milyar dolarlık kömür rezervi ekonomiye kazandırılacak!

Amasra' da yer altı varlıklarının tespiti için yapılan araştırmalarda 700 milyon ton civarında kömür rezervi saptandı, madenin çıkarılmasıyla ekonomiye 50 milyar dolarlık gelir sağlanması bekleniyor.

Adıyaman'da 2 milyar ton mermer rezervi var!

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'da 2 milyar ton mermer rezervi olduğunu belirterek, "Yanı başımızda petrol kadar değerli bir maden yere gömülü bir şekilde bizleri bekliyor" dedi....

Yeraltı suyu işletme rezervi nedir?

Yeraltında bulunan durgun veya hareket halindeki sular, yeraltı suyu olarak ifade ediliyor. Peki buna göre yer altı suyu işletme rezervi nedir? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

Taksim Yayalaştırma Projesi'nde doğalgaz rezervi bulundu haberi!

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında bulunan tarihi eserlerden sonra İstanbul'un 10 yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu belirtilen doğalgaz rezervi ortaya çıktığın duyuran AA 1 Nisan şakası yaptı.

İstanbulun rezervi Haberi

İstanbulun rezervi



KUMBARACIBAŞI TANITTI... Büyük Melen Su Projesi'ni dün İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Sözen ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Ergun Göknel ile birlikte tanıtan Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof. Dr. Onur Kumbaracıbaşı, büyük kentlerin su sorunlarının çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.


İstanbul'a Melen Suyu


Kentin su ihtiyacının önemli bölümünü karşılayacak Proje, 2025 yılında bitirilecek. Projeyle yılda 268 milyon metreküp su taşınacak.


Bülent YÖNDEM


    İSTANBUL'un 2040 yılına kadar olan su ihtiyacının önemli bölümünü karşılayacak olan Büyük Melen Projesi, 1 milyar 200 milyon dolara mal olacak. 2025 yılında bitirilmesi planlanan projeyle İstanbul'a taşınacak su, Boğaz'ın altından geçirilerek Avrupa Yakası'na da ulaşacak.

    Büyük...