17 / 04 / 2024

istanbulun siluet bozuldu mu

istanbulun siluet bozuldu mu

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları ve açılan idari dava neticesinde silueti bozan kısımlar için yıkım kararı verildi ve bugün itibariyle de Danıştay idare mahkemesinin vermiş olduğu yıkım kararını onadı yani hukuki süreç tamamlanmış oldu...

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Borsada halka arzlarda tavan serisi bozuldu! Sur Tatil Evleri GYO yatırımcıları şokta!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. Borsa İstanbul’da 14 Aralık’ta gong, Sur Tatil Evleri GYO için çaldı. Ancak uzun zamandır görülmeyen bir açılış yaparak halka arz yatırımcısını korkuttu. Borsada halka arzlarda tavan serisi bozuldu...

Depremden önce 5 milyon konutun yenilenmesi gerekiyorken şu an bu sayı 5 milyon 700 bini buldu!

Cushman&Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Tuğra Gönden Türkiye’de arz talep dengesinin bozulduğunu vurgularken, yüksek faizlerin ve kredilere erişim sorununun yeni yatırımları engellediğini söyledi. Gönden, ayrıca, kentsel dönüşümün en öncelikli konu olduğunu da paylaştı.

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair kanuna ilişkin açıklama yaptı. Bu düzenlemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Ersoy, bu düzenlemenin olmadığı durumlarda bütün şehrin omurgasının bozulduğunu kaydetti.

Altında balans ayarı bozuldu! Altın fiyatları resmen çakıldı! Yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı!

Güçlü dolar ve ABD tahvillerinin, alternatif yatırımları cazip hale getirmesi ile beraber altın fiyatları resmen çakıldı. Uzmanlar altının 1.900 doların üzerine çıkması için doların ve tahvil getirilerinin zayıflaması gerektiğini söylüyor.

Gelir dağılımı iyice bozuldu! Asgari ücrete, emekliye temmuz zammı da vatandaşın derdine derman olmayacak!

Çalışanlar temmuz zammını sabırsızlıkla bekliyor ancak kağıt üzerinde göreceli düşen enflasyon  nedeniyle alım gücünde yine herhangi bir değişiklik olmayacak. Üstelik temmuz zammı yapılırken kurlardaki değişimin henüz enflasyona sınırlı yansıması zam oranını da olumsuz etkileyecek.

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu

Microsoft Corp, "Call of Duty" video oyun yapımcısı Activision Blizzard Inc'i satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık anlaşmada, Cuma günü ABD'li bir yargıcın özel takım elbiseli oyuncuların satın alma işlemini önceden engellemesine izin vermemesi üzerine olası bir erken yasal engelden kurtuldu.

Gelir dağılımında adalet terazisi iyice şaştı! Zengin ‘daha zengin’, fakir ‘daha fakir’ oldu!

Hayat pahalılığı, dargelirli vatandaşları vurdukça vuruyor. Vatandaşlar, her geçen gün zorlaşan hayat şartları nedeniyle en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanırken, gelir dağılımındaki adaletsizlik de iyice bozuldu.

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

Seçimlere öncesi döviz ve kredilere getirilen sınırlamalar nedeniyle finansmana erişmekte zorlanan iş dünyasının nakit akışı iyece bozuldu. İş dünyası, son gelinen noktayı, ‘piyasalar dondu kaldı’ sözleriyle özetlerken, bir an önce finansmana erişimdeki sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyor.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Mevduat-kredi dengesi bozuldu! Bankalar TL mevduata yüklenirken, kredi musluklarını kapattı!

BDDK ve Merkez Bankası tarafından bankacılık sektörüne yönelik son 1,5 yılda devreye alınan düzenlemeler sektördeki dengeleri bozdu. Bankalar topladıkları mevduatı krediye dönüştürme konusunda geçmiş yıllara göre daha isteksiz davranırken, mevduatlar ise hızla büyüyor.

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

Dolar yeni senaryoda 29 TL olacak! Tüm ezberler bozuldu! Görenlerin etekleri tutuştu! Bakmayan çok pişman olacak

Dolar/TL'nin yönü ve ne kadar olacağı gündemden düşmüyor. Dolar/TL’nin seçimlerden sonraki olası seyrine yönelik yeni senaryoda 29 TL olacağı söyleniyor. Tüm ezberler bozuldu! Görenlerin etekleri tutuştu! Bakmayan çok pişman olacak.

istanbulun siluet bozuldu mu Haberi

istanbulun siluet bozuldu mu

İstanbul’un siluet tartışmalarının en belirgin örneği 16/9 projesi oldu. Proje ile ilgili olarak Başbakan’ın açıklamaları ve açılan idari dava neticesinde silueti bozan kısımlar için yıkım kararı verildi ve bugün itibariyle de Danıştay idare mahkemesinin vermiş olduğu yıkım kararını onadı yani hukuki süreç tamamlanmış oldu. Şimdi karşımıza ciddi sorunlar çıkmış durumda. 


Bu binada mevcut silueti bozan bölümler yıkılabilir mi? Yıkılırsa eğer bu durumda bu yıkımın maliyeti kime çıkar ve tazminat süreçleri nasıl işleyecektir? 


Öncelikle bu binanın yıkım kararının mevcut olması binanın fiilen yıkılabileceği anlamına her zaman gelmemektedir. Şöyle ki; mevcut binanın teknik yapım şekli dikkate alındığında statiğe bağlı olarak traşlama dediğimiz üst katların eksiltilmesi mümkün değildir. Bu binanın traşlanabilmesi mümkün olmadığı için de binanın sadece siluete uygun olmayan kısımlarının değil tamamının yıkılması...