26 / 04 / 2024

istanbulun silueti bozuluyor mu

istanbulun silueti bozuluyor mu

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları ve açılan idari dava neticesinde silueti bozan kısımlar için yıkım kararı verildi ve bugün itibariyle de Danıştay idare mahkemesinin vermiş olduğu yıkım kararını onadı yani hukuki süreç tamamlanmış oldu...

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Diyanetten açıklama geldi: Eğer bunları yaparsanız orucunuz bozuluyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç tutacak olan kişilerin merak ettiği konulardan biri olan orucu bozan ve bozmayan durumları açıkladı.

Otomatik kapanma teknolojisiyle bu ütüye gözü kapalı güveneceksiniz! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Ütüm çok çabuk bozuluyor diyen ev hanımları için Tefal, üstün buhar gücü ile özel bir kireç yönetim sistemini bir araya getirerek ütünüzün ömrünü uzatıyor. En zorlu kırışıklıkların bile üstesinden gelen motor gücüne sahip Tefal ütü ev hanımları tarafından terih ediliyor.

Simitte şok zam! O şehirde simidin fiyatı kaç para oldu?

Enflasyonla birlikte fiyatları sürekli değişen ürünler nedeniyle vatandaşın morali git gide bozuluyor. Özellikle dar gelirliler artık bütçesine uygun hemen hiç bir ürünü gönül rahatlığıyla alamaz hale geldi. İşte vatandaşın belini büken bu fiyat artışlarıyla ilgili son haber simitten geldi.

Dolarda tüm ezberler tek tek bozuluyor! Tahminleri peş peşe çıkan İslam Memiş'ten flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Dolarda tüm ezberler tek tek bozuluyor. Tahminleri peş peşe çıkan İslam Memiş'ten flaş açıklama geldi... Eğer sizin de dolarınız varsa hemen bakın...

Altın için çıldırtan rakam resmen açıklandı! Ezber bozuluyor! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Aklınız çıkacak

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta 1.614 dolara kadar geriledikten sonra  bu hafta 1.730 dolara yükseldi. Herkes altın fiyatlarının yükseleceğini düşünürken, altın için yatırımcıları çıldırtacak rakam açıklaması geldi. Bu rakam ne görüldü ne duyuldu...

Araba alacaklar fikriniz her an değişebilir! Otomobilde ezber bozuluyor! Satışlar 3 kat arttı! İşte detaylar!

Otomobil tercihinde ezber bozuluyor. Elektrikli otomobil satışlarında patlama yaşanıyor. İşte detaylar!

Land Rover Defender fiyatları kaç lira? Piyasadaki en ucuz Land Rover Defender ne kadar? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi

Çarpıcı silueti ve benzersiz dış tasarımıyla sürücüleri cezbeden Land Rover Defender, fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Peki Land Rover Defender fiyatları kaç lira? Piyasadaki en ucuz Land Rover Defender ne kadar? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 

Rize kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tehlike arz eden binalar yıkılarak yerlerine inşa edilecek yöresel mimariye uygun binalarla şehrin silueti değişecek.

Folkart Vega'nın silueti ortaya çıktı!

Alsancak ile Halkapınar arasında inşa edilen  Folkart Vega’nın zarif silueti belli olmaya başladı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni yatırımların yapılacağını dile getirdi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün silüeti belli oldu!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ana hatlarının çekilmesi ile  çalışma platformu olarak kullanılacak kedi yolunun inşaatı büyük oranda bitti. Avrupa ve Asya kıtaları, Lapseki'den Gelibolu yakasına kadar uzanan kedi yolu ile birbirine bağlanınca, Çanakkale Köprüsü silueti de ortaya çıktı. 

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.

istanbulun silueti bozuluyor mu Haberi

istanbulun silueti bozuluyor mu

İstanbul’un siluet tartışmalarının en belirgin örneği 16/9 projesi oldu. Proje ile ilgili olarak Başbakan’ın açıklamaları ve açılan idari dava neticesinde silueti bozan kısımlar için yıkım kararı verildi ve bugün itibariyle de Danıştay idare mahkemesinin vermiş olduğu yıkım kararını onadı yani hukuki süreç tamamlanmış oldu. Şimdi karşımıza ciddi sorunlar çıkmış durumda. 


Bu binada mevcut silueti bozan bölümler yıkılabilir mi? Yıkılırsa eğer bu durumda bu yıkımın maliyeti kime çıkar ve tazminat süreçleri nasıl işleyecektir? 


Öncelikle bu binanın yıkım kararının mevcut olması binanın fiilen yıkılabileceği anlamına her zaman gelmemektedir. Şöyle ki; mevcut binanın teknik yapım şekli dikkate alındığında statiğe bağlı olarak traşlama dediğimiz üst katların eksiltilmesi mümkün değildir. Bu binanın traşlanabilmesi mümkün olmadığı için de binanın sadece siluete uygun olmayan kısımlarının değil tamamının yıkılması...