29 / 03 / 2024

istanbulun su ihtiyacı

istanbulun su ihtiyacı

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi, dönemin Bayındırlık Bakanı tarafından tanıtılmış. 2025 yılına kadar bitirilmesi planlanan, 1 milyar 200 milyon dolara mal olacak projeyle İstanbul'un su ihtiyacının önemli bölümü karşılanacakmış.

İstanbul'un 15 günlük su ihtiyacı karşılandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Feshane'de düzenlenen Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür Günleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul'un 15 günlük su ihtiyacı yağan yağmurlarla karşılandı.

İBB: Son yağışlar İstanbul'un on günlük su ihtiyacını karşılıyor!

Gece sabaha kadar İstanbul genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle yaşanan olumsuzluklara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri kısa sürede müdahale etti. Yağışlar barajların doluluk oranlarına da olumu yansıdı.

Melen için son 79 gün!

Susuzluğun pençesindeki İstanbul'un su ihtiyacının üçte birini karşılayacak Melen Çayı'dan su getiren hattın inşaatının bitmesi için geri sayım başladı. Son 79 gündeyiz. Melen Projesi ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı bu yazıda!

Damacana su fiyatı İstanbul'da 100 liraya kadar yaklaştı

İstanbul’da 19 litre damacana su fiyatı 100 Türk Lirası'nı bulduğu kaydedildi. Üreticiler maliyetten şikâyet ediyor. Tüketici dernekleri, "En temel ihtiyacımız maalesef lüks oldu. Ya temiz içme suyu sağlansın ya da tarife getirilsin" dedi.

Çiftçinin suyu lüks villalara taşınıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB)'nin vermiş olduğu ruhsatlarla Seferihisar’ın Düzce, Ulamış ve Turgut köyleri üzerine konutlar yapıldı. Ancak bu konutların su ihtiyacını karşılamak yerine tarımda kullanılan suyu buralara içme suyu olarak verdikleri iddia edildi.

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Enis Cevahircioğlu, Workinton’un yeni CEO’su oldu!

Kurumsal ve bireysel ofis ihtiyacını karşılayan Workinton’un yeni CEO’su Enis Cevahircioğlu oldu. Cevahircioğlu, Türkiye ile tanıştıran Workinton’un kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Nihat Şen: Sürdürülebilir gelecek için kentsel dönüşüm fırsat!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir bir gelecek için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğundan bahsediyor. 2030 yılında yaşanabilecek susuzluğa dikkat çeken Şen, “Kentsel dönüşümle İstanbul’un su ihtiyacının yüzde 27’sini karşılayabiliriz” diye konuşuyor.

Çeşme Projesi için kamulaştırılan araziler TBMM gündeminde!

Bakanlığın 9 Mart 2020 tarihinde açıkladığı Çeşme Projesi kapsamında kamulaştırılan arazilere ve projenin su ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Melen Barajı'nın güçlendirme ihalesi 28 Şubat'ta yapılacak!

İstanbul'un su ihtiyacında hayati rol taşıyan Melen Barajı, gövdesinde oluşan çatlak sebebiyle henüz tamamlanamadı. İnşaat için, açık usulle güçlendirme ihalesi gerçekleştirilecek...

Melen Barajı'nın yüzde 95'i tamamlandı!

İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı'nın inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

İznik Barajı ile 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek İznik Barajı ile ilçenin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Konya Büyükşehir 29 yeni depo inşa etti!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü su ihtiyacını karşılamak üzere Konya genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında su depolarında bakım ve revizyon çalışması da yapıyor.

Ilısu Barajı, bölgenin can suyu olacak!

Mardin ve Şırnak'ta bulunan, "dünyanın en uzun krete ve en büyük ön yüzü beton kaplama alanı"na sahip Ilısu Barajı, Türkiye'nin yüzde 5'lik elektrik ihtiyacını karşılayacak.

İstanbul'daki barajların doluluk oranı geriledi!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı son 15 gün içinde yüzde 2,5 azalarak yüzde 36,48 olarak tespit edildi.

Çerkezköy OSB'ye buhar santrali kurulacak!

Çerkezköy OSB, fabrikaların üretim maliyetini azaltmak için buhar santrali kurmaya hazırlanıyor. Bir dizi altyapı projesi yürüten OSB yönetimi bölgenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla baraj kurmayı da planlıyor.

istanbulun su ihtiyacı Haberi

istanbulun su ihtiyacı



KUMBARACIBAŞI TANITTI... Büyük Melen Su Projesi'ni dün İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Sözen ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Ergun Göknel ile birlikte tanıtan Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof. Dr. Onur Kumbaracıbaşı, büyük kentlerin su sorunlarının çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.


İstanbul'a Melen Suyu


Kentin su ihtiyacının önemli bölümünü karşılayacak Proje, 2025 yılında bitirilecek. Projeyle yılda 268 milyon metreküp su taşınacak.


Bülent YÖNDEM


    İSTANBUL'un 2040 yılına kadar olan su ihtiyacının önemli bölümünü karşılayacak olan Büyük Melen Projesi, 1 milyar 200 milyon dolara mal olacak. 2025 yılında bitirilmesi planlanan projeyle İstanbul'a taşınacak su, Boğaz'ın altından geçirilerek Avrupa Yakası'na da ulaşacak.

    Büyük...