26 / 04 / 2024

istatistiki birim

istatistiki birim

Resmi Gazete yayım tarihi 18 Kasım 2005 ve Resmi Gazete sayısı 25997 olan 5429 Kanun Numarasına sahip Türkiye İstatistik Kanunu kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

24 Gayrimenkul 10 yılda 10 bin birim inşa edilecek!

24 Gayrimenkul, İstanbul'da 100 milyon liralık değeri olan 2 projeye başlayacağmı açıkladı. Halkalı'da 'İstasyon 24' ve Basın Ekspres'te 'Airport 24' adlı projelere başlayan firma 10 yılda 10 bin birim inşa edecek.

Bayındırlık birim fiyatları 2015!

Yapı inşaatlarında ödenecek bayındırlık birim fiyatları her yıl, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından ilan edilen birim fiyatlarına göre belirleniyor. İşte bayındırlık birim fiyatları 2015...

Yapı yaklaşık birim maliyetleri 2015!

Yapı yaklaşık birim maliyetleri 2015, 19 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri hakkında tebliğinde yer alıyor...

2015 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri açıklandı!

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak 2015 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri hakkında tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mimarlık hizmet bedeli hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak 2015 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri hakkında tebliğ, 19 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapı yaklaşık birim maliyetleri 2015...

Pendik Residence'ta metrekare birim fiyatı 6 bin liradan başlıyor!

Cebeci Grup'un Pendik Residence projesinde metrekare birim fiyatları 6 bin liradan başlıyor. ESD - Pendik'te hayata geçirilmekte olan Cebeci Residence projesi bugün saat 11:00'da satışa çıktı.

Eskişehir Nova City' de dairelerin metrekare birim fiyatı 4 bin TL' den başlıyor!

Atabir İnşaat tarafından hayata geçirilen Eskişehir Nova City projesinde toplam 86 adet daire bulunuyor. Eskişehir Nova City' de dairelerin metrekare birim fiyatları 4 bin TL' den başlıyor.

Ahi Evran Üniversitesi birim binaları yükseliyor!

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, görevi devraldığında üniversitenin en acil İhtiyacının akademik. İdari ve sosyal yaşam alanında birim binaları olduğunu ifade ederek hizmet ve okul binalarımız hızla yükseliyor dedi.

Niş Borkonut Samsun Ofisleri' nin metrekare birim fiyatı 2 bin 750 TL' den başlıyor!

Borkonut İnşaat tarafından hayata geçirilen Niş Borkonut Samsun Ofisleri projesinde ofisler 55 metrekare ile 150 metrekare alan arasında değişiyor. Niş Borkonut Samsun Ofisleri' nin metrekare birim fiyatı 2 bin 750 TL' den başlıyor.

20 yılda 6,5 milyon bağımsız birim dönüşecek!

20 yılda 6,5 milyon bağımsız birim dönüşecek. Çevre ve Şehircilik Başkanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, kentsel dönüşüm hamlesinde 20 yılda 6,5 milyon bağımsız birimin dönüşümünü tamamlamak istediklerini söyledi.

Su birim fiyatı 2015!

İstanbul'da mesken ve işyerinde köy alanları da dahil olmak üzere su faturalarında hesaplanan su birim fiyatları İSKİ tarafından resmi web sayfasında duyuruluyor. İşte su birim fiyatı 2015...

Eskişehir Başak Residence metrekare birim fiyatı 4 bin 500 TL!

Başak Konut tarafından hayata geçirilen Eskişehir Başak Residence projesinde daireler 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Eskişehir Başak Residence metrekare birim fiyatı 4 bin 500 TL artı KDV fiyatlarıyla satışa sunuluyor.

Neorama Söğütözü Ankara ofisleri metrekare birim fiyatları 6 bin 500 TL'den başlıyor!

Neorama Söğütözü Ankara projesi toplam 92 ofisten oluşuyor. Projedeki ofisler 24 kat şeklinde yükseliyor. Neorama Söğütözü Ankara ofisleri metrekare birim fiyatları 6 bin 500 TL'den başlıyor.

istatistiki birim Haberi

istatistiki birim

KANUN

 

Türkiye İstatistik Kanunu

 

Kanun No. 5429

Kabul Tarihi : 10.11.2005

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

Amaç

MADDE 1.- Bu Kanunun amacı; resmî istatistiklerin üretimine ve organizasyonuna ilişkin temel ilkeleri ve standartları belirlemek; ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda veri ve bilgilerin derlenmesini, değerlendirilmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını, dağıtımını ve Resmî İstatistik Programında istatistik sürecine dâhil kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere, Türkiye İstatistik Kurumunun kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin esasları düzenlemektir.


Tanımlar

MADDE 2.- Bu Kanunun uygulanmasında;

a) Kurum: Türkiye İstatistik Kurumunu (TÜİK),

b) Konsey: İstatistik Konseyini,

c) Başkanlık: Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığını,

d) Başkan: Türkiye İstatistik Kurumu Başkanını,

e) Kurum ve kuruluşlar: Başbakanlık ve bakanlıklar ile bunların bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarını, mahallî idareler ve bunların bağlı ve ilgili kuruluşları ile birlik ve şirketlerini, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve...