23 / 04 / 2024

istihdam verisi

istihdam verisi

ABD'de açıklanan 38 bin kişilik istihdam verisinin son dört yıldan bu yana en düşük değerine inmesi ve bekleyen konut satışlarının da yüzde 12.2'lik düşüşle Eylül 2001'den bu yana en düşük seviyesine gerilemesi, dünya piyasalarındaki endişeleri yeniden ar

Küresel piyasalarda yükseliş trendi devam ediyor. Son gelişmeler için hemen bakın!

ABD istihdam verisi sonrası yeni haftada hisse senetleri piyasaları ralli yapıyor. Emtia tarafında ise iki ülkeden gelen açıklamalar etkisini gösterdi. Suudi Arabistan ve Rusya petrol arz kesintilerini yıl sonuna kadar sürdüreceğini açıkladı.

Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Dolar borcu olanlar bu rakamı görür görmez resmen yıkılacak! Hemen bakın!

ABD'de geçen hafta cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonucu dolar endeksi yükseldi ve dolar değer kazandı. Bu yükseliş devam edecek mi? Dolar ne kadar olacak? Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! 

Dolar ve altın için kritik öneme sahip veri geldi! Beklentilerin üzerinde…

Altın ve doların seyrinde kritik öneme sahip ABD tarım dışı istihdam verisi belli oldu. Bugün açıklanan tarım dışı istihdam Kasım ayında 263 bin kişi artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. ABD’de işsizlik oranı yüzde 3,7 oranı ile sabit kaldı. ABD istihdam verisinin ardından rekor kıran gram

Dolar bugün ne kadar? 7 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolardaki son durum!

Bankalar arası piyasada Dolar/TL, ABD istihdam verisi sonrası 18,58 lira civarında işlem görüyor. Farklı işlem platformlarında ise Dolar/TL gün içi yeni zirve olan 19.17 seviyelerini gördü. Euro/TL 18,20 lira seviyesinde seyrediyor.

Altında kritik seviye açıklandı! Bu rakamı görürse….

Altın son günlerde piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ile düşüşe geçmiş ve gram altın bin liranın altına gerilemişti. Bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisi rakamları altında ki bu düşüşü tersine çevirdi…

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Küresel piyasaların büyük bir heyecan ile beklediği kritik veri açıklandı. FED faiz kararında çok önemli bir etkiye sahip olan tarım dışı istihdam verileri beklentilerin üstüne çıktı. ABD istihdam verilerinin sonra gözler ise FED toplantısına çevrildi. Peki, ABD işsizlik oranı, FED’in kararını nasıl

Herkes yarını bekliyor! Tüm detaylar belli olacak: Altın, dolar, faiz, enflasyon...

ABD'de geçen hafta beklentilerin üzerinde artan tarım dışı istihdam verisi Fed'in eylülden itibaren faiz artırımlarında yavaşlayacağı beklentisini zorlaştırdı. Piyasanın odağında ise yarın duyuracak.

OSB'lerde istihdam 2,2 milyona çıkacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

OSB’lerde istihdam 2.2 milyona çıkacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını belirtti.

Konaklamada istihdam artışı yavaşladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Konaklama sektörü istihdamı yüzde 12 büyüdü!

AKTOB Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi'nin derlediği verilere göre, geçen yıllarda ortalama yüzde 10-12 aralığında büyüyen konaklama sektörü istihdamı, 2015 yılının ilk yarısında ancak yüzde 3,8 artabildi.

Turizm sektöründe istihdam artışı yavaşladı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

İnşaat sektöründe istihdam oranı yüzde 7.2!

TÜİK nisan dönemi işsizlik verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre işsiz sayısı nisanda geçen yıla oranla 242 bin kişilik daha artarak 2 milyon 821 bin kişiye yükseldi. İnşaat sektöründe istihdam, yüzde 7,2 olarak gerçekleşti.

istihdam verisi Haberi

istihdam verisi


Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) piyasada 'çalkantıların arttığına' yönelik açıklamaları da eklenince borsalardaki satışlar hızlandı.


İstanbul borsası da dün yüzde 1.2'lik kayıp yaşadı. Gün içinde 50.500 direnç seviyesine kadar çıkan ancak işlem hacminin yetersiz kalması nedeniyle bu seviyeyi geçemeyen endeks, gün sonunda 49.421 puana indi. Dolar 1.31'e yaklaşırken, bono faizi yüzde 18.15'e çıktı.


 Avrupa hızlı düştü


Mortgage kredilerinde devam eden sorunların banka kârlarını olumsuz etkileyeceği endişesiyle Avrupa borsaları hızlı bir düşüş yaşadı. ECB'nin, euro bölgesinde para piyasalarındaki çalkantıyı yakından izlediğini ve harekete geçmeye hazır olduğunu açıklaması, Avrupa borsalarının yüzde 2'ye yakın düşüşlerini önleyemedi. New York yüzde 1.07 ve Brezilya borsası da yüzde 1.53'lük kayba uğradı.


'Dalgalanma arttı, müdahaleye hazırız'


ECB, piyasalarda hareketlenmenin yeniden arttığını, bu durumun kalıcı olması halinde müdahaleye hazır olduğunu duyurdu....