25 / 04 / 2024

İstiklal Caddesinde kiralar

İstiklal Caddesinde kiralar

EVA Gayrimenkul Değerleme ’ nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre Galataport ve Haliçport projelerinin faaliyet geçmesiyle birlikte Türkiye ’ nin tartışmasız en değerli noktalarından biri olarak konumlanacak...

Caddede kira düştü hareketlenme başladı!

Son dönemlerde sıkıntı yaşayan İstanbul'un üç büyük caddesinde hareketlenme başladı. Kiraların TL'ye dönmesi, kentsel yenileme çalışmalarının azalması ve yaya trafiğinin artması, İstiklal, Bağdat ve Nişantaşı'nın perakendecilerin radarına girmesini sağladı.

Bağdat ve İstiklal'de kiralar 6 ayda yüzde 20 gerileyecek!

Cushman&Wakefield’ın Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, Bağdat Caddesi ile İstiklal Caddesi’nde kentsel dönüşüm ve yüksek kiralar yüzünden sıkıntı olduğunu belirtti.

Düzce Akçakoca İstiklal Caddesi'nde altyapı çalışmaları başladı!

Akçakoca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Osmaniye Mahallesi İstiklal Caddesinde gerçekleşen yağmurlama hattı drenaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırım ve kilit parke döşeme çalışmalarına başlanıldı.

İstanbul'da kiralar 5 yılda ikiye katlandı!

10 yıl önce 500 liraya kiralanan eve şimdi 1100 lira ödüyoruz. Yıllık ortalama 5,5 milyon ev kiralanmaya devam ediyor. Hangi semtte, kiralar ne kadar?

Elazığ'da ev kiraları yükseldi!

Elazığ’da son zamanlarda ev sahibi olmayıp kira da oturan vatandaşlar kiraların yüksek olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyorlar...

Kiralar neye göre artar?

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, işyeri ve meskenlerde kiralar neye göre artar? Kira zam hesabı nasıl yapılır?

AVM kiralarında dolar kuru problemi!

İç piyasada yüksek kur ve seçim psikolojisiyle tüketimin azalması perakendeyi zora soktu. AVM kiralarının önemli kısmı dolar cinsi olduğundan kurun seyri sektör temsilcilerinin deyişiyle adeta ölüm kalım meselesine döndü.

Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev veya işyerinizi kiraya verdiğinizi ve Mart ayı itibarıyla kira sözleşmenizin yenileneceğini düşünelim. Yenilenen kira sözleşmelerinde ne kadar zam yapılacak? Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

İstiklal Caddesi kira artışında dünya 2'ncisi oldu!

Dünyada en çok kira artışının yaşandığı 10 cadde arasında İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi caddeleri yer aldı. Yüzde 27.3 ile İstiklal Caddesi dünyada kiraların en çok arttığı ikinci cadde oldu.

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları 1.2 milyon dolardan başlıyor!

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları dudak uçuklatıyor. Ralph Lauren, Steven Spielberg ve Martha Stewart'ın yaz aylarını geçirdiği Hampston'da bir aylık kirası 1 milyon 200 bin doları bulan bir ev bile var...

1984 yılında İstanbul'da yazlık ev kiraları tavan yapmış!

1984 yılında İstanbul'da yazlık kiraları tavan yapmış. Adalar'da birçok yazlık 2 ve 2.5 milyon lira arasında kiraya veriliyormuş. Yazlık evler Florya, Ataköy'de ise 60 bin ile 2.5 milyon lira arasında değişiyormuş.

İstanbul'da yalı dairelerinin kiraları 750 bin liradan başlıyor!

1983 yılında İstanbul'un gözde semtlerinde kiralar 100 bin liradan başlıyormuş, yalı daireleri için ev sahipleri 750 bin lira istiyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1983 yılında İstanbul'da kiralar 100 bin liradan başlıyormuş!

1983 yılında İstanbul'un gözde semtlerinde kiralar 100 bin liradan başlıyormuş, yalı daireleri için ise ev sahipleri 750 bin lira istiyormuş. Merkezden uzak mahallelerindeki gecekonduların kiraları da 20 bin liradan başlıyormuş.

İstiklal Caddesinde kiralar Haberi

İstiklal Caddesinde kiralar

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre Galataport ve Haliçport projelerinin faaliyet geçmesiyle birlikte Türkiye’nin tartışmasız en değerli noktalarından biri olarak konumlanacak Beyoğlu ilçesinde ziyaretçi sayısında da ciddi artış bekleniyor.


Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Lisanslı Değerleme Uzmanı Özdil Şahin, alışveriş merkezlerinden dahi geniş ölçekte bir cadde perakendesine sahip, büyük otellerin, tiyatroların, sinemaların, okulların, konsoloslukların, yabancı kültür merkezlerinin, sanat galerilerinin bulunduğu Beyoğlu’nun, İstanbul’un en canlı ve gözde semtlerinden biri olma özelliğini uzun yıllar sürdüreceğini artmakta olan gayrimenkul değerleri ile gösterdiğini ifade etti.


Şahin, restoranlar, giyim mağazaları, kitabevi-kafeler, bankalar ve sinemaların bulunduğu, yerli yabancı pek çok markanın yer aldığı Taksim’den Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölümün caddenin en değerli kısmı olduğunu, burada dükkânların kira değerlerinin metrekare aralıklarının 125 ile...