24 / 04 / 2024

istinye tersanesi

istinye tersanesi

1995 yılında İstinye Tersanesi'nin arazisi, özelleştirme kapsamında ihale usulüyle satılığa çıkarılmış, 35 dönümlük araziye 4 firma talip olmuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

1995 yılında UNICEF'e tarihi yalı!

1995 yılında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Türkiye'de açacağı Bölge Direktörlüğü için eski İstinye Tersanesi içinde yer alan tarihi Müşir Fuat Paşa Yalısı ayrılmış.

1991 yılında İstinye'de emlak fiyatları fırlamış!

1991 yılında İstinye Tersanesi'nin kaldırılmasıyla birlikte emlak fiyatları astronomik ölçüde fırlamış. Tarihi tersanenin kalkmasıyla İstinye, Boğaziçi'nin en kıymetli yerlerinden olmuş ve arsaların metrekare fiyatları yüzde yüz artmış.

1991 yılında İstinye'de ev ve arsa fiyatları yükselecekmiş!

1912 yılından beri İstinye Koyu'nda faaliyet gösteren İstinye Tersanesi'nin son havuzu da 1991 yılında Turgut Özal'ın da katıldığı törenle kaldırılmış. Özal, İstinye'de ev ve arsa fiyatlarının yükseleceğini söylemiş.

1986 yılında Salıpazarı gümrük depoları yıkılacakmış!

1986 yılında Salıpazarı gümrük depoları yıkılacakmış ve İstinye Tersanesi taşınacakmış. Başkan Dalan, Ulaştırma Bakanı ile tam bir anlaşmaya varmış. Salıpazarı gümrük depolarının yıkımına Nisan ayında başlanacakmış ve yıl içinde yıkım tamamlanacakmış.

1983 yılında İstinye Tersanesi Pendik'e taşınacakmış!

1983 yılında Boğaziçi'ne doğal görünümünü kazandırmak amacıyla alınan kararların ilki İstinye Tersanesi'nin kaldırılmasıymış. Başbakanlıktan İstanbul Valiliği'ne verilen emre göre, tersane İstinye'den Pendik'te tersane için ayrılan yere nakledilecekmiş.

1964 yılında İstinye Tersanesi'nde modern atelye binaları inşa edilecekmiş!

İstinye Tersanesi'nde bulunan, çoğu 1912 yılından beri faaliyette olan eski atelyeler yıkılacakmış. Yıkılacak atelyeler yerine modern, yüksek çatılı atelyeler inşa edilecekmiş ve 1965 yılında hizmete açılacakmış.

İstinye Dok Şirketi 1938 yılında hükümet tarafından satın alınmış!

İstinye koyunda faaliyet gösteren, 1912 yılında Fransız St. Nazaire firması tarafından kurulan İstinye Dok Şirketi, daha sonra İstinye Tersanesi ismini alacak şirket 1938 yılında hükümet tarafından satın alınmış.

Taşucu Tersanesi Projesi’nde çalışmalar başlıyor!

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tek tersane yatırımı olmasına karşın, açılan davalar sebebi ile 17 yıldır yapılamayan Taşucu Tersanesi'nin hayata geçirilmesi için çalışmalar hızlandırıldı...

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi'nin ihalesi 5 Ekim'de!

Beyoğlu Kasımpaşa'da yer alan tarihi Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar başladı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu. İBB tarafından hayata geçirilecek proje onay aşamasında...

Tahincioğlu Nidapark İstinye daire fiyatları ne kadar?

Toplam 536 apart ünitesinden oluşan Nidapark istinye'de 2+1'den 5+2'ye kadar tüm daire tipleri bulunuyor. Peki 3 etaptan meydana gelen Tahincioğlu Nidapark İstinye daire fiyatları ne kadar?

Nidapark İstinye daire fiyatları!

Nidapark istinye projesi Tahincioğlu Gayrimenkul imzasıyla yükseliyor. Nidapark İstinye daire fiyatları kapsamında metrekare birim fiyatı 23 bin TL'den başlıyor...

Haliç Tersanesi müze oluyor!

Haliç Tersanesiyle ilgili hazırlanan projeyi açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş “Haliç Tersanesi'ni bilim teknoloji ve inovasyon müzesi yapıyoruz" dedi

İstinye Üniversite Hastanesi Damar Sağlığı Merkezi açıldı!

istinye Üniversite Hastanesi Damar Sağlığı ve Yaşam Merkezi açıldı, merkez damar hastalıklarına erken tanı sağlayacak.

Bodrum Ethem Özyurt Tersanesi icradan 4.8 milyon TL'ye satılıyor!

Bodrum 1. İcra Dairesi, Muğla Bodrum'daki Bodrum Ethem Özyurt Tersanesi'ni satışa çıkardı. İhalesi 3 Kasım 2016'da gerçekleşecek tersanenin satış bedeli 4 milyon 845 bin TL olarak belirlendi.

Haliç Tersanesi’ne beton santrali açıklaması!

Bazı basın yayın organlarında 'Haliç Tersanesi’ne beton santralı' adı altında yayınlanan haberler üzerine Haliç Altın Boynuz Turizm Yatırım Şirketi açıklama yaptı.

Tarihi Haliç Tersanesi’ne beton santrali kuruldu!

Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.

Haliç Tersanesi’ne beton santrali mi kuruldu?

Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.

Tarihi Haliç Tersanesi'ne beton santrali kuruldu!

Tarihi Haliç Tersanesi'nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa - Sütlüce Tüneli'ne beton sağlamak için beton santrali kurulduğunu, İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti

Haliç Tersanesi'ne beton santrali kuruldu!

Osmanlı’dan bu yana donanma ve sivil deniz taşımacılığının en önemli üretim alanlarından biri olan Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için santral kuruldu.

istinye tersanesi Haberi

istinye tersanesi


1995 yılında İstinye Tersanesi'nin arazisi, özelleştirme kapsamında ihale usulüyle satılığa çıkarılmış. Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın haberine göre; Değeri 8 trilyon lira civarında olduğu iddia edilen 35 dönümlük araziye 4 firma talip olmuş.



Haberin devamı için...