19 / 04 / 2024

işyeri eklentileri nelerdir

işyeri eklentileri nelerdir

Bağımsız bölüm, anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bölümlere deniyor. Eklenti ise, o bağımsız bölüme ait ancak bölümün dışında olan yerler olarak karşımıza çıkıyor..

İşyeri eklentileri nelerdir?

İşyerlerinde kimi kısımlar "iş yeri eklentisi" olarak tanımlanıyor. Peki işyeri eklentileri nelerdir? Hangi alanlar işyeri eklentisi olarak tanımlanıyor? İş yeri eklentileri kapsamında giren alanlar ve

Koronavirüs iş yeri kira sözleşmelerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınıyla birlikte mali sıkıntıya düşen birçok iş yeri kira borçlarına çözüm arıyor. Peki izlenebilecek çözüm yolları nelerdir? İşte detaylar...

Ev ve iş yeri kiralarken neye dikkat etmeli?

Gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmeli? Ev ve iş yeri kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar nelerdir?

Karabük Belediyesi'nden 33 milyon TL'ye satılık 59 işyeri!

Karabük Belediye Başkanlığı, 100 Yıl Mahallesi'nde AVM inşaatında bulunan A blokta pazar yeri hariç 40 adet işyeri ve B blokta 1 Adet işyeri ile eklentileri hariç 19 adet işyeri olmak üzere toplam 59 adet İşyerini satışa çıkardı.

AVM işyeri kiralama esasları!

Alışveriş Merkezleri Yönetmeliği kapsamında alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor. Peki, AVM işyeri kiralama esasları nelerdir?

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Peki, işyeri tadilat kredisi nedir? Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar nelerdir?

İşyeri tadilat izni için gerekenler!

Bir yerin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar tadilat ruhsatı gerektiriyor. Peki, bu şekildeki tadilat için nasıl izin alınır? İşyeri tadilat izni için gerekenler nelerdir?

İşyeri tapusu için gerekenler!

İşyeri tapusu, iş bürosu, dükkan, mağaza gibi bağımsız bölümlerin mülkiyet hakkını gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüklerinde yapılıyor. Peki, işyeri tapusu için gerekenler nelerdir?

İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri!

Elektrik abonelik talebinin ilk elektrik enerjisi bağlantısı olması veya bağlantısı bulunan kullanım yerleri için olan abonelik başvuruları elektrik dağıtım firmasına yapılıyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri nelerdir?

İşyeri elektrik aboneliği nasıl yapılır?

Bir işyeri satın aldığınızı veya kiraladığınızı düşünelim. Öncelikle bazı abonelikleri de adınıza almanız gerekiyor. Peki, bu aboneliklerden işyeri elektrik aboneliği nasıl yapılır? İşyeri elektrik aboneliği için gerekenler nelerdir?

İşyeri elektrik aboneliği için gerekli evraklar!

Taşınmaz malların aboneliklerinin kullanıcı adına olması gerekiyor. Başvuru için gerekli olan belgeler mesken ve işyerleri için farklılık gösteriyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği için gerekli evraklar nelerdir?

İşyeri kredisi nasıl alınır?

Yeni işyeri satın almak isteyen ve vergi levhası olan tüm ticari işletmeler bankaların sunmuş olduğu işyeri kredisinden faydalanabiliyor. Peki, işyeri kredisi nasıl alınır? İşyeri kredisi şartları nelerdir?

İşyeri kredisi nedir?

Kendi işini kurmak isteyen ancak yeteri kadar bütçeye sahip olmadığını düşünenler için iş yeri kredisi kullanabiliyor. Peki, işyeri kredisi nedir? İşyeri kredisi kullanım şartları nelerdir?

İşyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir?

İşyeri tapulu dairenin amacı dışında kullanılması, oturan kimseye bazı dezavantajlar yaratabiliyor. Peki, işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir? İş yeri tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir?

işyeri eklentileri nelerdir Haberi

işyeri eklentileri nelerdir

Eklenti ilavesi!

Bağımsız bölüm, anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine deniyor.


Bağımsız eklenti bölümleri, o bağımsız bölümün dışında olan ve doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilen yerler olarak tanımlanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bağımsız bölüm ilavesi ve eklenti ilavesi ile ilgili hükümler şu şekilde açıklanıyor:


Bağımsız bölüm ilavesi ve eklenti ilavesi:

Madde 44 – Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya zemin veya bodrum katlarında veya arsanın boş kısmında 24 üncü maddenin ikinci fıkrasında yazılı yerlerin sonradan yapımı veya ilavesi için:


a) Kat malikleri kurulunun buna oybirliğiyle karar vermesi;


b) Anagayrimenkulün bu inşaattan sonra alacağı duruma göre, yapılan yeni ilaveler de dahil olmak üzere bütün bağımsız...