19 / 04 / 2024

işyeri elektrik aboneliğini kapatmak istiyorum

işyeri elektrik aboneliğini kapatmak istiyorum

Elektrik abonelik talebinin ilk elektrik enerjisi bağlantısı olması veya bağlantısı bulunan kullanım yerleri için olan abonelik başvuruları elektrik dağıtım firmasına yapılıyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri nelerdir?

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan, bir binanın tamamı için verilen ve bu binanın kullanıma uygun olduğunu belirten bir belgedir. Peki “İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?” İşte detaylar!

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Taksitli ve faizsiz arsa fırsatı için hemen başvurun!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında arsa ve iş yeri başvuruları bugün başlıyor. Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için başvuru 7 Kasım tarihine kadar sürecek. İşte ayrıntılar...

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Elektrik aboneliği ücreti ve abonelik için gerekli evraklar, kiracıların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Gerekli belgeler nelerdir?

Kira sözleşmesi bitmeden iş yeri kiracısı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Konut ve iş yeri satışlarında KDV oranına Danıştay ayarı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde konut ve iş yerlerinin satışı halinde KDV oranlarının nasıl belirleneceğini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay konut mu iş yeri mi tartışmasına son noktayı koydu' başlıklı yazısı...

İş yeri kiracıları dikkat! Hangi giderde muafiyet yok?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, 16 bağımsız bölümlü bir binadan iş yeri kiraladığını belirtti. Merkezi ısınma sistemine ihtiyacı olmadığı için petekleri söktüğünü dile getiren okuyucu, bu durumda yakıt bedeli ödeyip ödemeyeceğini sordu.

Sitede iş yeri açarken onay alınması şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitede iş yeri açmak için onay alınması gerekip gerekmediğini yazdı. İşte İmal'in o yazısı...

Sitede iş yeri açarken onay gerekli mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini kaleme aldı.

İş yeri kira sözleşmelerinde koşullar değişiyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, iş yeri kiralarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, kira kontratları yazılırken kira bedelinin net mi brüt mü olduğunun açıkça yazılması gerektiğini belirtti...

İş yeri kira düzenlemesi istismar mı ediliyor?

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, iş yeri kira düzenlemesinin hem kiracılar hem de mülk sahipleri tarafından istismar edildiğini ifade etti. Kopuz, yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti...

İş yeri kiralamalarında yeni hükümler 1 Temmuz 2020'de devrede!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz 1 Temmuz 2020 tarihinde iş yeri kiraları ile ilgili çok önemli düzenlemelerin hayatımıza gireceğini söylüyor...

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi iş yeri yapım ihalesi 8 Ekim'de!

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Aybastı Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 62 iş yeri yapım işini ihaleye çıkarıyor. İşin toplam bedeli 17 milyon 700 bin lira olarak belirlendi. 

işyeri elektrik aboneliğini kapatmak istiyorum Haberi

işyeri elektrik aboneliğini kapatmak istiyorum

İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri!

Elektrik abonelik talebinin ilk elektrik enerjisi bağlantısı olması veya bağlantısı bulunan kullanım yerleri için olan abonelik başvurularına ilişkin başvuru dilekçesi ve gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


Şahıslar için: Kimlik fotokopisi, ikametgah, daha önce kullanılan tesisat numarası, vergi kimlik numarası fotokopisi (aslı ile birlikte), vatandaşlık numarası, ev sahipleri için tapu kiracılar için kira kontratının fotokopisi aslı ile birlikte. 


İşyerleri için: Tapu veya kira kontratı, vergi levhası, kimlik fotokopisi, daha önce kullanılan tesisat numarası, ikametgahı, şirketler için imza sirküleri, ticaret odası faaliyet belgesi ve kaşe istenen belgelerdir.


İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri..

İşyeri elektrik aboneliği iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, kiraya verdiğiniz...