19 / 04 / 2024

işyeri satışı

işyeri satışı

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

İzmir ve Konya'da 2 adet arsa, 1 konut ve 2 iş yeri satılıyor! 

İzmir ve Konya'da yer alan 2 adet arsa, 1 konut ve 2 iş yeri satılıyor. Peki satış ihaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

İki ilde tam 13 iş yeri satılacak! Tarihler tek tek açıklandı!

Kayseri ve Artvin'de yer alan 13 adet iş yeri için satış ihalesi düzenleniyor. Satış ihaleleri 25 Mart ve 26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Afyonkarahisar, Kırklareli ve Gaziantep'te 9 adet iş yeri satılıyor, 2 iş yeri de kiraya veriliyor! 

Afyonkarahisar, Kırklareli ve Gaziantep illerinde yer alan toplam 11 adet iş yeri için satış ve kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte iş yerlerinin kira ve satış bedelleri...

İki ildeki 45 adet konut ile 5 iş yeri satılıyor!

Samsun Çarşamba'da ve İzmir Narlıdere'de yer alan 45 adet konut ile 5 iş yeri satılıyor. Peki satışı yapılacak konut ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri...

Yatırımcılar dikkat! 2 şehirde 59 arsa, konut, iş yeri satılacak! 

2 şehirde toplamda 59 arsa, konut, iş yeri satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 7 Şubat ve 19 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Antalya ve bir şehirde daha 23 konut, 13 iş yeri satılacak!

Antalya ve Van'da yer alan 23 konut ile 13 iş yeri satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'den bu illerde konut ve iş yeri müjdesi! Tarih resmen açıklandı! 

TOKİ 26 ilde konut, 29 ilde ise iş yeri satışı yapıyor. Tüm detaylar açıklandı. İşte başvuru tarihleri...

TOKİ 43 ilde konut ve iş yerlerini satışa çıkarıyor!

TOKİ'den 43 şehirde satılık konut ve iş yeri duyurusu. TOKİ’den 43 şehirde ev ve iş yerleri satışa çıkardığını açıkladı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'in dahil olmak üzere 26 ilde konut; bu kentlerin bazılarının da yer aldığı toplam 29 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu.

Isparta ve Manisa'da 39 adet iş yeri satılıyor!

Isparta Eğirdir Belediyesi ve Manisa Gölmarmara Belediyesi, toplam 39 adet dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Peki iş yerlerinin satış fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 

İki ilde arsa ve iş yeri satılacak! 

Antalya'da yer alan arsa ve Bilecik'te yer alan iş yeri satışa çıkarıldı. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

Ankara ve Çanakkale'de 20 adet iş yeri satışa çıkıyor! 

Ankara Çankaya ve Çanakkale'de yer alan 20 adet iş yeri satılıyor. Peki iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

Ankara ve Amasya'da 18 mağaza ile 6 iş yeri satılıyor!

Ankara'da yer alan 18 mağaza ile Amasya'da yer alan 6 iş yeri satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 9 Ocak ve 18 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

İki ilde 68 konut ve iş yeri satılacak!

Amasya ve Van'da yer alan toplam 68 konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

işyeri satışı Haberi

işyeri satışı

Vergi Uzmanı Abdullah Tolu Dünya Gazetesi'nde yer alan köşe yazısında geçmişte işyeri ve ya ofisini konut olarak satıp daha düşük  katma değer vergisi ödeyenlerin Maliye tarafından tespit edilerek aradaki farkın mahsuplaşma yoluyla ya da geri iade yoluyla talip edildiğini söyledi.

 Danıştay'ın son verdiği kararların kamuoyunda 10 - 12 yıldır tartışmalı olan “ruhsat veya tapuda ofis olarak gösterilen taşınmazların konut olarak satışı”nda uygulanacak KDV oranı ile ilgili ihtilafların maliye lehine çözüldüğünü söyledi.

Danıştay’ın ofisi konut olarak satanların tüm ümitlerini sona erdiren kararı, “ruhsat veya tapuda ofis olarak gösterilen taşınmazların konut olarak satışı”nda uygulanacak KDV oranı ile ilgili olduğunu belirten Tolu, konunun sadece KDV iadesi ile sınırlı kalmadığını KDV iadesinin geri alınmasına kadar giden bir süreci de başlatmış olduğunu söyledi.

Geçmişte  ruhsat ve tapuda işyeri –...