28 / 03 / 2024

işyerlerinde güvenlik şartları

işyerlerinde güvenlik şartları

17 Temmuz 2013 Çarşamba günü resmi gazete yayımlanan yönetmelik kapsamında işyeri bina ve eklentilerinde uygulanacak asgari sağlık ve güvenlik şartları ile ilgili hükümleri haberimizde bulabilirsiniz...

Sosyal Güvenlik Uzmanı: Asgari ücret 17-18 bin TL seviyelerine rakama oturacak, işverene maliyeti 25 bin civarı olacak! 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammında son dakika... Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücretin 2024 yılında 17-18 bin TL olacağının öngörüsünde bulundu.

O bakanlık resmen açıkladı! Güvenlik görevlisi ve şoför alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek için güvenlik görevlisi ve şoför alımı yapacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, başvurular 13 Kasım-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı devlet memuru alıyor! KPSS'den en az 60 puan alanlar şimdi bakın! 1 Kasım'da başlıyor! 

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, devlet memuru alımı yapılacağını duyurdu. Peki Sahil Güvenlik Komutanlığı hangi kadrolarda alım yapacak? İşte merak edilenler ve başvuru şartları...

İŞKUR başvuru listesini güncelledi! 81 ilde binlerce kişi alınacak: Bekçi, garson, temizlikçi, güvenlik görevlisi...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ekim ayı iş ilanlarını güncelledi. Bu kapsamda 81 ilde iş başvuruları hızlandı. İŞKUR aracılığıyla 141 bin kişi yeni iş sahibi olacak. Bekçi, garson, temizlikçi, güvenlik, tıp teknisyeni...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Güvenlik görevlisi için iş fırsatı! Eğer sertifikanız varsa bu fırsat kaçmaz!

İŞKUR, güvenlik sektöründe çalışmak isteyenlere fırsat sunuyor! Toplamda 2,750 güvenlik görevlisi pozisyonu için alım yapılacağı duyuruldu. Sertifikalı adaylar için iş olanakları genişliyor. Peki güvenlik görevlisi için şartlar nelerdir? İşe alım koşulları ve detayları haberin devamında...

Güvenlik korucusu olmak isteyenlere müjde! İki ilde çok sayıda güvenlik korucusu alınacak!

Güvenlik korucusu olmak isteyenler için iki ilden güvenlik korucusu alım ilanı geldi. Bu kapsamda, hangi illerde korucu alımı yapılacağı ve aranan şartlar belli oldu.

PTT'den 15 bin TL almak için acele edin! Açıklamayı Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığı ile yapılan duyuruda, vatandaşları havalara uçuracak destek haberi geldi. Şartları sağlayan herkese destek ödemesi yapılacağı açıklandı. 

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

İŞKUR birçok ilde rekor sayıda güvenlik görevlisi alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR, pek çok şehirde silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR’un paylaştığı personel alım ilanının ardından güvenlik görevlisi olarak görev almak isteyenler başvuru şartlarını ve detayları merak etmeye başladı.

2023 Sahil Güvenlik Uzman Erbaş başvuru şartları neler? SGK uzman erbaş son başvuru tarihi ne zaman?

Sahil Güvenlik Komutanlığında istihdam etmek üzere uzman erbaş alımı yapacağı açıklandı. Peki, 2023 Sahil Güvenlik Uzman Erbaş başvuru şartları neler? SGK uzman erbaş son başvuru tarihi hangi gün? İşte detaylar...

işyerlerinde güvenlik şartları Haberi

işyerlerinde güvenlik şartları

İşyeri bina ve eklentilerinde uygulanacak asgari sağlık ve güvenlik şartları!

17 Temmuz 2013 Çarşamba günü 28710 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik kapsamında işyeri bina ve eklentilerinde uygulanacak asgari sağlık ve güvenlik şartlarına yer veriliyor.


Söz konusu şartlar yönetmelikte; binaların yapısı ve dayanıklılığı, elektrik tesisatı, acil çıkış yolları ve kapıları, yangınla mücadele, kapalı işyerlerinin havalandırılması, ortam sıcaklığı, aydınlatma, işyeri tabanı, duvarları, tavanı ve çatısı, pencereler, kapılar ve girişler gibi başlıklar altında açıklanıyor.


İşyeri bina ve eklentilerinde uygulanacak asgari sağlık ve güvenlik şartları ile ilgili hükümler aşağıda yer alıyor;


Genel yükümlülük

1 - İşveren,  işyerinin ve yapılan işin niteliğinin ve risklerinin gerektirdiği her durumda, bu Ekte belirtilen hususları yerine getirir.


2 – Elektrik, havalandırma ve yangın tesisatıyla...