19 / 04 / 2024

ito hırvatistan kruvaziyer teklifi

ito hırvatistan kruvaziyer teklifi

Hırvatistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmini geliştirmek amacıyla Hırvatistan-İzmir arası konaklamalı turların başlatılmasını önerdi.

İnanılmaz ama gerçek! Avrupa'nın göbeğinde 4 TL'ye ev satıyorlar!

Macaristan sınırında yer alan Hırvatistan'ın Legrand kasabasında yeni bir konut sahibi olmanın bedeli sadece 4 TL 20 kuruş. Türkiye'de 4 TL'ye ekmek almak bile mümkün değil. Peki bu konutlara sahip olmak için hangi şartlar aranıyor? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'a 120 milyon euroluk beş yıldızlı otel! 202 yıllık Marashka binası 'Hyatt Regency' olacak!

Hırvatistan'daki Marashka fabrika binasını 2015 yılında satın alan Doğuş Grubu, binaya 120 milyon euro yatırımla 133 odalı beş yıldızlı ''Hyatt Regency'' markasıyla hizmet vermeye hazırlanıyor.

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Şu anda vergi gelirindeki artış hızı hem enflasyonun hem de asgari ücret artışının çok gerisinde kaldı" dedi.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Kapsamlı planla konut dönüşümü hızlanmalı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, deprem felaketinin acı bir gerçeği daha hatırlattığını dile getirerek, kapsamlı bir planlama ile ülke genelinde konut dönüşümünün mutlaka hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Marashka binasını Hyatt oteli olarak bu hafta açıyor. Projede 160 konut, seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve çocuk alanları da yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Bir ülke daha Euro bölgesine dahil oldu!

Balkan ülkesi Hırvatistan, kuna para birimini kullanmayı bıraktı. Hırvatistan'ın artık geçerli para birimi Euro oldu. Hırvatistan böylecek Euro bölgesinin 20. üyesi olarak karşımıza çıktı.

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Evlerini Ukrayna’dan kaçanlara açanlara 475 Euro'ya kadar kira yardımı verilecek!

Hırvatistan hükümeti yaptığı açıklamada Ukrayna’daki savaştan kaçıp Hırvatistan’a sığınanlara evini açanlara kira desteği verileceğini duyurdu.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki son otelini 256 milyon TL'ye sattı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Doğuş Grubu'nun  gerçekleştirdiği satışları kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki son otelini de 256 milyon liraya sattı' başlıklı yazısı...

Doğuş Grubu Hırvatistan'daki otelini Villa Dubrovnik’i sattı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki otelini devretmesini kaleme aldı. 

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

AFAD, Hırvatistan’a 100 yaşam evi konteyner gönderdi!

AFAD, Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremle sarsılan afetzedeler için 100 yaşam evi konteyner gönderdi.

ito hırvatistan kruvaziyer teklifi Haberi

ito hırvatistan kruvaziyer teklifi


İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmini geliştirmek amacıyla Hırvatistan-İzmir arası konaklamalı turların başlatılmasını önerdi. 


Hırvatistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin çok düşük olduğunu kaydeden Hrastic, "Ticari işbirliğimizin artması için iş dünyası ile görüşmelerimiz olacak. Bu ilişkiler kültürel ve sosyal alanda da yakınlaşmamızı sağlayacak. İzmirli iş dünyasını en yakın zamanda Hırvatistan'da görmeyi umuyoruz" dedi. Demirtaş, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için Hırvatistan Ticaret Odası'nı İzmir'e davet etti. Türkiye ile Hırvatistan'ın tarihten gelen bağların bulunduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Birbirimize yakın olmamıza rağmen bu potansiyelimizi iyi kullanmıyoruz. Odalar arası işbirliğini kurmamız gerek. Ekim ve Kasım aylarında Hırvatistan ve İTO arasında bir iş forumu düzenleyebiliriz. Burada ticari konuları...