25 / 04 / 2024

İTÜ Camisi

İTÜ Camisi

Lojman olarak düşünülen alana yapılması tartışma yaratan İstanbul Teknik Üniversitesi Camisi’nin projesi sonuçlandı, temeli atıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Gelen istek üzerine” yapılacağını duyurmuştu

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...

Kırım Cuma Camisi'nin iç süslemelerini Türk ustalar yapacak!

Rusya Devlet Duması Kırım Milletvekili Balbek, Kırım'ın başkenti Simferopol'de yapımı süren Cuma Camisi'nin iç süslemelerinin Türk sanatçılar tarafından yapılacağını belirtti...

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

Hint Ulema Cemiyeti'nden Babri Camisi kararına itiraz!

Mevlana İrşad Medeni'nin önderlik yaptığı Hint Ulema Cemiyeti, Tüm Hindistan Müslüman Kişisel Hukuk Kurulu gibi Yüksek Mahkemenin Babri Camisi kararına itiraz edeceklerini ifade etti.

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Camisi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 11 Nisan Kurtuluş Camisi'ni hizmete açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İngiltere Cambridge Camisi açılış töreni daveti!

Söz yazarı ve yorumcu Yusuf İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İngiltere'de inşası devam eden Cambridge Camisi'nin açılış törenine davet etti. İslam, Erdoğan'a caminin yapım sürecindeki yardımları için teşekkürlerini iletti...

Türk Kızılay Pakistan’daki azreti İbrahim Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Türk Kızılay tarafından, unutulmaya yüz tutan Hazreti İbrahim Camisi'nin yeniden inşa edilmek üzere temeli atıldı...

İTÜ Abdülhakim Sancak Camisi açıldı!

İTÜ Ayazağa Kampüsü'ndeki Abdülhakim Sancak Camisi' hizmete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı...

İTÜ Abdülhakim Sancak Camisi ibadete açıldı!

İTÜ Abdülhakim Sancak Camisi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ibadete açıldı. 

İTÜ Camisi Haberi

İTÜ Camisi

Lojman olarak düşünülen alana yapılması tartışma yaratan İstanbul Teknik Üniversitesi Camisi’nin projesi sonuçlandı ve temeli atıldı.


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın, “Öğrencilerden gelen istek üzerine” yapılacağını duyurduğu caminin inşaatının temeli atıldı.


Daha önce ‘hastalıklı’ gerekçesiyle ağaçların kesildiği söylenen ve lojman yapılacağı belirtilen bölgede cami inşaatına başlanması tepkilere neden oldu. Üniversitenin, Hürriyet’e yaptığı açıklamaya göre, bölge ilk etapta tamamen lojman yapımı için tanımlandı. İTÜ Camisi için yer arama ve fizibilite çalışmaları devam ederken, göz önünde bulundurulan kriterlere bağlı olarak aynı bölgede İTÜ Camisi’nin de yapımına karar verildi.


KRİTER: NÜFUS


“Lojmanlarımızın inşaatına başlandıktan sonra bölgenin müsaitliğine bağlı olarak yakın bölgesine cami yapılmasına karar verilmiştir” denilen açıklamada, özetle şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitemizin 2015 yılında yaptığı ihale sonucu 31 bin metrekare kapalı alana...