24 / 04 / 2024

itü tesla

itü tesla

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İTÜ'ye bağışladığı Tesla marka araçla ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. İTÜ, Ağaoğlu'nun bu söylemlerine karşı bir açıklama yayınladı...

İTÜ'den Ali Ağaoğlu'na Tesla yanıtı!

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İTÜ'ye bağışladığı Tesla marka araçla ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. İTÜ, Ağaoğlu'nun bu söylemlerine karşı bir açıklama yayınladı...

İstanbul Boğazı'na 3. tüp geçit geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika dönüşü uçaktaki gazetecilere İstanbul trafiğine nefes aldıracak yeni projeyi açıkladı. Erdoğan "Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet arasına tüp geçit yapılacak" dedi

Sincan Yeniçimşit'te yer alan villalarda foseptik problemi yaşanıyor!

Yeniçimşit Mahallesi sakinleri altyapı nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Dere yatağından kanalizasyon suyu akıyor..

Zorunlu geçit hakkı nedir?

Taşınmaz kısıtlamaların ortadan kaldırılması veya değiştirilmesi, buna ilişkin sözleşmenin resmî şekilde düzenlenmesine ve tapu kütüğüne şerh verilmesine bağlı oluyor. Peki geçit hakları neledir? Zorunlu geçit hakkı nedir?

1983 yılında tüp geçit 120 milyar liraya mal olacakmış!

1983 yılında Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasında yapılması düşünülen tüp geçit projesi 120 milyar liraya mal olacakmış. 100'er metrelik tüplerle yapılacak geçitten sadece trenler geçecekmiş, ileri de ise metro geçecekmiş.

Afyonkarahisar'a kavşak ve üst geçit yapılacak!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ege’nin kavşak noktası konumunda olan Afyonkarahisar’da trafiğin yoğun olduğu Özdilek Kavşağı ve Çakır Köy Kavşağı’na üst geçit, Kırkalıoğlu Beli’ne ise tünel geçişi yapılacağını kaydetti.

1982 yılında metro, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü için 230 milyar gerekliymiş!

1983 yılında İstanbul Metrosu, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü'nün inşası için 230 milyar liralık yatırım gerekiyormuş. İstanbul'dan alınan 85 milyar liralık gelir vergisinin 3 katı harcamayla bu üç proje yapılabilirmiş.

1981 yılında çift hatlı tüp geçit yapılacakmış!

1981 yılında Sarayburnu ile Söğütlüçeşme'yi birbirine bağlayacak Çift Hatlı Demiryolu Tüp Geçit Projesi'nin gerçekleştirilmesi için çalışmalar hızlandırılmış. Etüt ihalesi de yapılan proje, İstanbul Metrosu'yla irtibatlı olacakmış.

Pendik'te 120 metrelik alt geçit gün sayıyor!

Lokman Hekim Caddesi ile Adnan Menderes Bulvarı’nı birbirine bağlayacak yeni araç alt geçidi açılış için gün sayıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında yapımına başlanan altgeçit ile sahil yönünden gelen sürücüler doğrudan D-100 (E-5) karayoluna ulaşabilecek.

1981 yılında Tüp Geçit'in ve 2. Boğaz Köprüsü'nün temeli atılacakmış!

Asya ile Avrupa kıtasını İstanbul Boğazı üzerinden bağlayacak olan İkinci Boğaziçi Köprüsü ve demiryolu bağlantısını kuracak tüp geçit projelerinin temelleri 1981 yılında atılacakmış. İki proje 10 milyar liraya mal olacakmış.

Kağıthane-Ümraniye arasına tüp geçit mi geliyor?

Kağıthane'de düzenlenen "İstişare Toplantıları"nda Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, değişen ve gelişen Kağıthane'yi anlatırken, Boğaz'da yeni bir tüp geçit öngörüsünden bahsetti...

Kuzey Marmara Otoyolu'nda 6 alt geçit, 1 üst geçit tamam!

3’üncü Boğaz Köprüsü ile Kuzey Marmara otoyolu ve bağlantı yollarında çalışmalar hızla devam ediyor. Otoyolda 102 menfez, 6 alt geçit ve 1 üst geçit yapımı tamamlandı...

Osmangazi'de görüntü kirliliğine geçit yok!

Osmangazi'de görüntü kirliliğine geçit yok. Osmangazi Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel değerlerine uygun kaliteli bir mimari ile fiziksel çevrenin elde edilmesini sağlamak amacıyla estetik kurul oluşturdu.

itü tesla Haberi

itü tesla


Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) bağışladığı Tesla marka araçla ilgili iddialarına üniversiteden itiraz geldi. 


Ağaoğlu, "6 yıl önce üzerinde çalışılması için İTÜ’ye bağışladığım Tesla marka aracım rektörlük binasının otoparkında çürümeye terkedilmişti. Araca el sürülmediğinden pilleri tükenmiş, şarj sistemi de arızalanmıştı. 50 bin dolar masrafı var. Araç kaderine terkedilmiş durumda" demişti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Ağaoğlu'nun bu açıklamalarına İTÜ'den açıklama geldi. İşte o açıklama;

İTÜ'nün açıklaması
"Son günlerde bazı yayın organlarında “Tesla Otoparkta Çürüyor” şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 


Tesla Roadster, 28 Şubat 2012 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi ‘ne (İTÜ) araştırma amaçlı kullanılmak üzere bağışlanmıştır. 2012 yılından itibaren Tesla Roadster, öğrencilerin eğitimi ve araştırma faaliyetleri için kullanılmaktadır.

İstanbul Teknik Üniversitesi, aynı zamanda elektrikli araçlar konusunda...