07 / 05 / 2024

İZBAN hattı imar planı

İZBAN hattı imar planı

İzmir Aliağa'dan Bergama'ya uzatılacak olan İZBAN hattıyla ilgili düzenlemesi Şakran, Zeytindağ, Yenikent ve Bozköy'den devam ederek Bergama'ya ulaşan güzergâhla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar planlarıyla ilgili kritik düzenlemeyi tamamladı.

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi imar planı askıda!

Bakırköy - Bağcılar ilçeleri, İDO - Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının planları onaylandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı için hazırlanan imar planları onaylandı. 

Sultangazi-Arnavutköy Raylı Sistem Hattı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Sultangazi-Arnavutköy Raylı Sistem Hattı Projesine ilişkin 17.09.2021 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği itirazı askıya çıkarıldı.

Vezneciler-Sultangazi Raylı sistem hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Vezneciler-Edirnekapı-Eyüpsultan-Gaziosmanpaşa-Sultangazi Raylı sistem hattı Projesine ilişkin 26.10.2020 tasdik tarihli 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kaynarca ( Tavşantepe ) Tuzla Metro Hattı ve Pendik ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 11.07.2019 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Saros limanı projesinin imar planı hukuka uygun bulunmadı!

Saros FSRU Liman ve Boru Hattı projesinin imar planlarının hukuksuz ve bilime aykırı olduğu Edirne İdare Mahkemesi'ne sunulan üçüncü bilirkişi raporuyla kanıtlandı.

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı imar planı değişikliği onaylandı!

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

İZBAN hattı imar planı Haberi

İZBAN hattı imar planı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ankara'ya yaptığı çağrılar ve Bergama halkının ısrarlı taleplerine konu olan yeni banliyö hattı resmen yola çıktı. 


Kuzeyde Aliağa'ya giden İZBAN hattının Bergama ilçesine uzatılması için hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar planlarıyla ilgili kritik düzenlemeyi tamamladı. 


egepostasi.com'dan Erman Şentürk'ün haberine göre, 1ZBAN'ı Bergama'ya götürecek 40 kilometrelik raylı sistem projesinin önceki yıl Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım planından çıkarılmasıyla başlayan kriz nihayet çözüme kavuşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD), Aliağa-Çandarlı Limanı olarak belirlediği güzergâhın Bergama ilçesine uzatılmasına yönelik girişimleri olumlu sonuç verdi. 


Selçuk'tan Bergama'ya... 

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'nde bulunan iki ilçe olan Bergama ile Selçuk'tın raylı sistemle birbirine bağlayacak dev yatırım için kollarını sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi. Aliağa- Be rgcim a Demiryolu projesi için kritik...