25 / 04 / 2024

İZBAN hattı son durum

İZBAN hattı son durum

İzmir Aliağa'dan Bergama'ya uzatılacak olan İZBAN hattıyla ilgili düzenlemesi Şakran, Zeytindağ, Yenikent ve Bozköy'den devam ederek Bergama'ya ulaşan güzergâhla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar planlarıyla ilgili kritik düzenlemeyi tamamladı.

İZBAN hattının Torbalı 'ya kadar uzatılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor!

İZBAN hattını Torbalı’ya kadar uzatacak çalışmalarda ilk imalatlar tamamlandı. Bugüne kadar 61 milyon harcanan projede 4 karayolu geçidi tamamlandı. Büyükşehir, 6 istasyon ile 4 karayolu alt ve üst geçidinin yapımını sürdürüyor.

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

İzmirlilere son dakika müjdesi! Füniküler hattı için düğmeye basıldı!

İzmirlilere son dakika müjdesi geldi. Karantina Meydanı ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında br füniküler hattının yapılması planlanıyor.

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

İstanbulluların merakla beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte o metro hattında son durum...

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Yapımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte apımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'na ilişkin tüm ayrıntılar...

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında son durum ne?

İnşaatı hız kesmeden devam eden Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında son durum ne? İşte beklenen projedeki son gelişmeler...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne gidişi mümkün kılmak amacıyla Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihale edilmişti. Eze İnşaat 284 milyon TL teklif ile ihaleyi kazanmıştı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne?

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile Aşiyan Parkı arasında hayata geçirilen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu...

Üçyol-Buca Metro Hattı'nda son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2020'de inşaatına başlanacağı söylediği Üçyol-Buca Metro hattında çalışmalarının başlamadığı iddia edildi. Peki, metro hattında son durum ne? 

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu inşaatının Atakent durağındaki son tünel açma çalışmasını incelemelerde bulundu. İmamoğlu, hattın 2022 sonunda açılacağını belirtti. 

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nın en değerli bölgesi!

Endeksa, inşaat çalışmalarına tekrar başlanılan ve 2022'nin son çeyreğinde açılması planlanan Çekmeköy–Sancaktepe–Sultanbeyli Metro Hattı’nın çevresindeki mahallelerde yer alan konut satış fiyatlarını açıkladı...

Proje aşamasında olan 2 tramvay hattında son durum!

İstanbul'a rahat ve hızlı ulaşım imkanı sunmayı amaçlayan Metro İstanbul projelerine hızla devam ediyor. İşte proje aşamasında Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı ve T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı'nda son durum...

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda son durum!

Toplam 13 kilometre uzunluğa sahip olacak Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Peki 5 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı ne zaman açılacak?

İZBAN hattı son durum Haberi

İZBAN hattı son durum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ankara'ya yaptığı çağrılar ve Bergama halkının ısrarlı taleplerine konu olan yeni banliyö hattı resmen yola çıktı. 


Kuzeyde Aliağa'ya giden İZBAN hattının Bergama ilçesine uzatılması için hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar planlarıyla ilgili kritik düzenlemeyi tamamladı. 


egepostasi.com'dan Erman Şentürk'ün haberine göre, 1ZBAN'ı Bergama'ya götürecek 40 kilometrelik raylı sistem projesinin önceki yıl Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım planından çıkarılmasıyla başlayan kriz nihayet çözüme kavuşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD), Aliağa-Çandarlı Limanı olarak belirlediği güzergâhın Bergama ilçesine uzatılmasına yönelik girişimleri olumlu sonuç verdi. 


Selçuk'tan Bergama'ya... 

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'nde bulunan iki ilçe olan Bergama ile Selçuk'tın raylı sistemle birbirine bağlayacak dev yatırım için kollarını sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi. Aliağa- Be rgcim a Demiryolu projesi için kritik...