26 / 04 / 2024

İZBAN

İZBAN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Demiryolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin kuruluşu olan İZBAN ile bugüne kadar 375 milyon yolcunun taşındığını söyledi.

Yük trenleri için İzban'a 3. hat ilave edilecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Alsancak- Eğirdir demiryolu hattı Kemer-Gaziemir istasyonları arasında 3. hat ilavesi projesini duyurdu.

Gürçeşmeliler İZBAN istasyonu istiyor!

Konak Gürçeşme semti sakinleri, İZBAN hattından yararlanmak için istasyon istedi. Ellerindeki pankart ve dövizlerle toplanan çevre sakinleri, “Yetkililer bizi görmüyor. Önümüzden İZBAN gibi bir nimet geçiyor ama biz sadece bakıyoruz” dedi

İzban, Torbalı'ya direkt sefer için hazır!

Torbalı'nın açılmasıyla birlikte 110 kilometrelik hat uzunluğuna erişen İZBAN, yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde Tepeköy-Menemen ile Aliağa-Cumaovası arasında günde 51 direkt sefer düzenlemek için gerekli planlamayı yaptı.

İzban Torbalı hattı bugün açılıyor!

Torbalı hattında 6 Şubat’ta yolcu taşımaya başlayan İZBAN’ın ertelenen resmi açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla bugün gerçekleşecek.

İZBAN Torbalı metrosunu ilk gün 5 bin kişi kullandı!

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı, geçtiğimiz Cumartesi günü törensiz olarak hizmete açılmıştı.

Torbalı'da ayda bin tapu el değiştiriyor!

Henüz 10 yıl öncesine kadar yeni inşaat sayısının yılda 50'yi geçmediği Torbalı'da inşaat sektöründe adeta patlama yaşanıyor. Ayda bin tapunun el değiştirdiği. 2 bin 500 inşaat ruhsatının verildiği ilçede müteahhit sayısı da 400'ü geçti.

İZBAN hattı Tepeköy'e kadar uzatılacak!

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor.

İZBAN'dan eleştirilere sert yanıt!

İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) Genel Müdürlüğü, yolcuların güvenliğinin hiçe sayıldığını iddia eden Birleşik Taşımacılık Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Bülent Çuhadar'a sert yanıt verdi. İşte açıklama...

İZBAN 63 tren setine ulaştı!

İZBAN'ın açıklamasına göre, 2010 yılında 33 setle işletmeye başlayan İZBAN, geçen sürede TCDD’den 10 set kiralamasının ardından son olarak "Körfez Yunusu" adı verilen setlerden 20'sini işletmeye aldı.

İZBAN’ın toplam hat uzunluğu 136 kilometreye çıkacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 karayolu üst geçidi ve 6 adet menfez tipi karayolu alt geçidi için de yapım ihalesine çıkıyor. Selçuk hattının tamamlanmasıyla, İZBAN’ın toplam hat uzunluğu 136 kilometreye çıkacak.

Aziz Kocaoğlu: TCDD ile kader birliği yaptık!

Torbalı köylerini ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, İZBAN’daki ortakları Devlet Demiryolları’na sahip çıktı: Memlekete hizmet etmek için kader birliği yapmışız. Bunda 'sen yapıyorsun' 'ben yapıyorum' olmaz, dedi.

İZBAN hattı 136 kilometreye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD'nin ortaklaşa hayata geçirdiği İzmir Banliyö Sistemi, (İZBAN) Selçuk ilçesine kadar gidecek. İZBAN, bu hattın da eklenmesiyle 136 kilometreye ulaşacak.

İZBAN-MAN onay bekliyor!

TCDD 3 'üncü Bölge Müdürü Selim Koçbay, İZBAN hattının İzmi r'den Manis a'ya uzatılması için girişimde bulunduklarını, projenin İzmir Büyükşehir Meclis i'nde onayını beklediklerini söyledi

İZBAN'da kullanılacak yeni tren setlerinin ilk partisi Türkiye'ye geldi!

İZBAN'da kullanılacak yeni tren setlerinin ilk partisi Güney Kore'den geldi. Güney Kore'den Adapazarı'ndaki fabrikaya gelen setlerin montaj ve testlerin tamamlanmasının ardından Şubat 2014'de işletmeye alınması planlanıyor

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı için tarih veren Tunç Soyer'den Bergama'ya İZBAN müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZTAŞIT Bergama’nın tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Soyer, Bergama'ya İZBAN müjdesi verdi.

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'a iki yeni istasyon daha kazandırmak amacıyla 27 Aralık’ta ön yeterlilik ihalesi yapacak. İşte detaylar...

İZBAN'ın ana hizmet binası kaçak çıktı! 

Sayıştay tarafından İZBAN'ın ana hizmet binasının yapı ruhsatı olmadığı tespit edildi. İşte detaylar...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bunlar o tarihte ücretsiz! Paranız cebinizde kalacak!

Başkentray, Marmaray, İZBAN ve bunun yanı sıra, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ücretsiz olacak. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmen açıklandı! Ücretsiz olacak

1 Ocak 2023 Pazar günü Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinde ulaşım bir gün ücretsiz kullanılacak. İşte tüm detaylar...

Resmi Gazete’de yayımlandı! Marmaray seferleri ücretsiz! İşte detaylar!

Resmi Gazete'de yayımlandı. Marmaray (İstanbul), Başkentray (Ankara) ve İZBAN (İzmir) seferleri ücretsiz olacak. İşte detaylar!

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

İzmir İZBAN Belevi istasyonu hizmete giriyor!

İzmir'de kent içi raylı sistemin en önemli halkalarından biri olan İZBAN'ın 41'inci istasyonu Belevi istasyonu hizmete giriyor.

Nihat Zeybekci'den İzmir'e metro müjdesi!

İzmir projelerini anlatan AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci  "Önceliğim altyapı olacak. Eş değer öneme sahip bir de trafik var. Metro ve İZBAN ile ulaşım ağı kuracağım. İzmir’e estetik bir dokunuş yapacağım" dedi.

İZBAN Haberi

İZBAN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Demiryolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin kuruluşu olan İZBAN ile bugüne kadar 375 milyon yolcunun taşındığını söyledi. 


Bakan Arslan, İzmir'deki temasları kapsamında Torbalı ilçesinde yapımına başlanan İZBAN Tepeköy - Selçuk arası 2. hat işinde incelemelerde bulundu. 


Burada yetkililerden bilgi alan Bakan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e olan hassasiyetini bildiklerini ve bu kapsamda kentte devam eden projelerin bir an önce bitmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.


Arslan, İZBAN projesinin İzmir için çok önemli olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:


"İZBAN projesi, İzmirlilere Büyükşehir Belediyesinin ve Devlet Demir Yollarının ortak kuruluşu olan İZBAN marifetiyle örnek olacak şekilde hizmet veriyor. Milyonlarca yolcu taşınmış durumda, bugüne kadar 375 milyon insana hizmet verdi, çok önemli bir rakam. Tabii...