18 / 04 / 2024

izmir 2015 yatırımları

izmir 2015 yatırımları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir önceki yıla göre yatırımlarını yüzde 29 oranında artırarak 2015’te yaklaşık 1.6 milyar liralık harcama gerçekleştirdi. Büyükşehir’in 12 yıllık yatırım tutarı ise 9.5 milyar liraya ulaştı.

İzmir'e 50 milyon TL'lik yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca tamamlanan ve aralarında 50 milyon lira yatırımla İzmir'de yapılan 5 tesisin de olduğu Türkiye genelindeki toplam 175 tesis Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da katıldığı törenle hizmete açıldı. 

İzmir Büyükşehir'den 1 milyon ton asfalt!

Yeni bağlanan ilçelerle birlikte yollardaki asfalt çalışmalarını daha geniş bir alana yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 1 milyon ton sıcak asfalt kullandı.

Yatırımcı İzmir'den kaçıyor!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri'nin açtığı davalar sonucu, "İzmir'in Manhattan"ı olarak bilinen Yeni Kent Merkezi ile Mavişehir'deki imar planlarının iptal edilmesi yatırımcıları tedirgin ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 20 köye muhtar ofisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da ihtiyacı olan köylere ibadethane ve muhtar ofisi yapımını sürdürüyor. İlk etapta 20 köye muhtar ofisi, 6 köye cami, 1 köye de cemevi yapımına başlandı.

İnşaat firmaları İzmir'e 10 yıl içinde 16 milyar dolar yatırım yapacak!

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinin, yeni kent merkezi olarak belirlenen İzmir'e 10 yıl içinde 16 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor.

İzmir'e 2016’da 1.6 milyar TL'lik yatırım yapılacak!

Olumsuz iç ve dış ekonomik koşullara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü mali yapısını onaylayan Fitch raporundan sadece 5 gün sonra, dünyaca ünlü bir başka kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de İzmir raporunu yayınladı.

Binali Yıldırım: İzmir yatırımlarımız devam edecek!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada "Artık milletvekili değilim ama bir İzmirliyim. Kapasitemle, imkanlarımla geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

Veysel Eroğlu: İzmir'e verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağım!

Seçim sonucunun vatana, millete ve İzmirlilere hayırlı olmasını dileyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçim döneminde İzmir'de hayata geçirmeyi vadettiklerini projelere ilişkin, "Ufuk şehri İzmir'e verdiğimiz bu sözlerin takipçisi olacağım.

Veysel Eroğlu dev İzmir yatırımlarını anlattı!

İzmir'in her şeye layık olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir milletvekili adayı Eroğlu, "Son 13 yılda İzmir'e 30.3 milyar TL'lik yatırım yaptık. İzmir önümüzdeki 5 yılda da dev yatırımlar alacak" dedi

İzmir'e 30 kilometrelik yeni yağmur suyu hattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı, Bornova, Konak, Karabağlar ve Menemen’in mahalle ve sokaklarına 30 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı ve 112.5 kilometrelik atık su iletim hattı döşüyor.

İzmir'e 13 yılda 30 milyarlık yatırım yapıldı!

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema 13 yılda İzmir'e Ulaştırma ve Haberleşme, Orman ve Su İşleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık başta olmak üzere her alanda toplam 30.3 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 11 milyarlık yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yaptığı 2,4 milyar TL'lik harcamanın 1,4 milyar lirasını proje ve faaliyetlere ayırdı. 2010-2014 döneminde ise bu proje ve faaliyet harcamaları 5,3 milyar liraya yaklaştı.

İzmir'de 1.5 milyar liralık yatırım yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılındaki yatırımlarının toplamı 1.5 milyar liraya yaklaştı. Bu rakam, aynı zamanda Belediye tarihinin de yatırım rekoru oldu. İşte İzmir 2014 yatırımları...

İzmir'e 11 yılda 3 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı!

85 yeni vagonun alınması için düzenlenen imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü finans yapısı ile ulaşıma 11 yılda 3 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirtti...

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

2019'dan bu yana İzmir'de hangi yatırımlar yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6. birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi. Tunç Soyer burada 2019'dan beri yapılan yatırımları tek tek açıkladı...

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir'de gayrimenkul yatırımları artıyor!

İzmir Karşıyaka'da faaliyet gösteren Coldwell Banker Life’ın sahibi Uğur Sezginer, İzmir'de gayrimenkul yatırımların arttığını 2022 senesinin de hareketli geçeceğini dile getirdi.

İzmir Girişim Grubu, gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak!

İzmir Girişim Grubu (İGG), kuruluş işlemlerinin bitirilmesinin ardından sahaya indi. İlk etapta gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak olan İGG, para kazanan ve yatırımda bulunan sportif odaklı bir şirket şeklinde büyümeyi planlıyor.

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir için hazırlanan projeler ve yatırımlar mecliste!

2002-2018 yılları arasında yıllara göre İzmir için hazırlanan projelere ve ile yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Başbakan Yıldırım, İzmir'e yeni yatırımların müjdesini verdi!

Başbakan Binali Yıldırım, KOSBİ Aktüel’e verdiği röportajda 520 sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiği kentin ekonomisini güçlendirecek yatırımların devam edeceğini müjdeledi. Yıldırım “İzmir’in ve İzmirlilerin gönlümde çok ayrı bir yeri var” dedi

İzmir’de arsa ve arazi yatırımları hız kesmiyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin İzmir’de gerçekleştirdiği araştırmaya göre İzmir’de arsa ve arazi yatırımları gün geçtikçe artıyor. Arsa- arazi yatırımlarıyla dikkat çeken ilçeler ise Urla, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Menemen ve Seferihisar şeklinde sıralanıyor.

İzmir'e son 10 yılda yapılan kamu yatırımları mecliste!

Son on yıl içinde İzmir'e yapılan kamu yatırımların TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

İzmir'de ulaşım yatırımları zirveye çıkacak!

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Her yıl daha da artan bir ivmeyle gerçekleştirdiğimiz ulaşım yatırımları 2017 yılında zirveye çıkacak.

izmir 2015 yatırımları Haberi

izmir 2015 yatırımları


Yatırım ve projelerini “Yerelde kalkınma” hedefiyle gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında yine önemli projelere imza attı. Büyükşehir’in 1 milyar 244 milyon  liralık yatırım harcamasının yanında, ilçe belediyelerinin projelerine de 32 milyon 261 bin liralık maddi destek sağladı. ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüğü’nün yatırımlarıyla birlikte  Büyükşehir’in 2015 yılı yatırım tutarı bir önceki yıla (1 milyar 215 milyon) oranla yüzde 29 oranında artarak 1 milyar 569 milyon liraya yükseldi.  

Kentlinin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl kamulaştırma çalışmalarından altyapıya, Fuar İzmir’den ulaşım yatırımlarına, tarihin korunması ve kentsel dönüşümden önemli çevre tesislerine kadar onlarca projeyi yaşama geçirdi. Büyükşehir, aynı dönemde onlarca yatırımın da startını verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU kurumlarıyla birlikte 2004-2015 yılları arasında kentte 9 milyar...