29 / 03 / 2024

İzmir arkeoloji enstitüsü

İzmir arkeoloji enstitüsü

Smyra Antik Kenti'ni gezen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Sandal, İzmir’de arkeoloji enstitüsü kurumayı hedefliyor. 

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Ekmekte zam şoku! Gramajı düştü, fiyatı arttı! İstanbul, Ankara ve İzmir 31 Mayıs 2022 ekmek fiyat listesi!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 220 gramı 3 liradan satılan ekmeğin gramajı 200’e indirilerek 4 liradan satılmasına karar verildi. Peki, ekmek fiyatları diğer illerde de artacak mı? Ekmek fiyatlarında son durum ne? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir 31 Mayıs 2022 ekmek fiyat listesi...

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

İstanbullulara büyük deprem uyarısı: Binalarınızı bir an önce güçlendirin!

1 ve 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerinden derlenen rapora göre, 1.2 milyon civarındaki konuttan 491 binini hasar alacak.

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı iddiaları mecliste!

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi kuruldu!

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Oto tarafından kuruldu.

İzmir arkeoloji enstitüsü Haberi

İzmir arkeoloji enstitüsü

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçenin ve İzmir’in en tarihi noktalarından Smyrna Antik Kenti’ni gezdi. Bayraklı Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Tanrıver’den alan hakkında Sandal'a bilgi verdi. 

Milliyet'te yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Turizm il Müdürlüğü ve İzmir Kalkınma Ajansı gibi kurumlarla iletişime geçip Smyrna için işbirliği çağrısı yapacaklarını belirtti.

Smyrna Antik Kenti’nin tarihi dokusuna uygun şekilde canlandırılacağını vurgulayan Sandal, “Kent tarihini korumak adına belediyede bir masa kurulması konusunu meclis gündemine alacağız. Bu konuda ayrıca bir dernek kurup kentteki STK ve odaların desteğini alacağız” ifadelerini kullandı. 

Sandal, yaklaşık 100 dönümlük alanda süren kazı çalışmalarının gelen ödeneklere göre şekillendiği Smyrna için Kültür Bakanlığı ile de temasa geçeceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca, kazı personellerinin önerileri arasında yer alan...