25 / 04 / 2024

İzmir arsa sorunu

İzmir arsa sorunu

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü hakkında açıklamalar yaptı. Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek diye konuştu. 

Büyük kentler eğitim için arsa bulamıyor!

Türkiye'de değişen eğitim sisteminin tartışıldığı şu günlerde büyük kentlerde de okul için arsa bulma zorluğu yaşanıyor. Örneğin İzmir'de eğitim için belediyenin arsa tahsisi yapması gerekiyor ama zorluk yaşanıyor.

Hüseyin Aslan: İzmir'de arsa sorunu var!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Şu anda İzmir'de arsa sorunu var. İzmir kentleşme konusunda maalesef her geçen gün kötüye gidiyor. Kentleşme sorunu bütüncül olarak çözülmezse ulaşım, çevre, altyapı sorunu da çözülmez" dedi

2023 TOKİ İzmir müstakil arsa kura sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı!

''İlk Evim'' ve ''İlk Evim Arsa'' kura çekimleri kapsamında, 4 bin 900 müstakil arsa kurası İzmir'in Torbalı, Aliağa, Dikili, Karaburun, Karaburun, Bayındır, Bergama, Beydağ, Menemen, Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk ve Tire ilçelerinde çekilecek. İşte, TOKİ İzmir arsa kura sonuçları isim listesi

Arsa sorunu çözülürse, barınma krizi biter! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye ‘de konut sorunu için yapılabileceklerin başında arsa sorununun çözüme kavuşturulması ve diğer yardımcı önlemlerin yer aldığına dikkat çekti. 

İzmir'deki arsa mağdurlarının sorunu çözülüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 yılından bu yana çözülemeyen ve kamuoyunda "arsa mağdurları" şeklinde bilinen konuya ilişkin bir toplantı yapıldığını söyledi ve sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Van'da inşa edilen hastanelerdeki son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da 50 yataklı Amatem-Çamatem sağlık tesisimizi bu yıl tamamlayacağız. 75 yataklı Çaldıran hastanemizin inşaatında yüzde 95 seviyelerine geldik. Bahçesaray ilçe hastanemizin arsa sorunu çözüldü" dedi.

Zeki Toçoğlu: Arsa sorunu çözülürse tribün yaparız!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, spor tesislerine tribün talepleri için konuştu. Başkan Toçoğlu, “ Arsa konusunda birtakım adımların atılması gerek. Yer sorunu çözüldüğü takdirde tribün için gereken adımı atarız” dedi.

Aşkın Bak: Üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Binalarda arsa payı sorunu nasıl çözülür?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Binalarda arsa payı sorunu nasıl çözülür?'' sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Muğla Ulu'da arsa sorunu var!

Üniversite şehri olarak bilinen Muğla'da yeni yatırımlar hız kesmiyor. Yatırımların hızla artması bölgede arsa sorununun oluşmasına sebep oldu.

Gaziantep Şahinbey'e 5 bin yeni konut!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Bayramlı Mahallesi'ne 5 bin yeni konut inşa edecek. Projede arsa sorunu çözüldükten sonra çalışmalara başlanacak.

Gaziantep'te imara açık arsa sorunu var!

Karen İnşaat, doğru planlama ile kurumsallaşmayı hedefliyor. Firma, inşaatı devam eden konutlardan 540 tanesini bu yıl teslim etmeyi hedefliyor.

Yatırımcının arsa sorununa neşter!

Yatırımcının ucuz arsa sorunu çözecek Üretim Reform Paketi ile birçok yenilik geliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi ile ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verdi.

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin arsa sorunu çözüldü!

Sancaktepe Samandıra bölgesinde 4 bin 200 yataklı çok büyük bir şehir hastanesi inşa edeceklerini ifade edenSağlık Bakanı Akdağ, İstanbul'da Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu ve düzeltim davası!

Av. Fatma Dilşad Yelken, kentsel dönüşümde maliklerin arsa payı sorunu ve düzeltim davası konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

İzmir arsa sorunu Haberi

İzmir arsa sorunu

Necip Nasır, yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün olası seçim söylentilerinden olumsuz etkilendiğini, döviz kurundaki artışın da maliyetlere yansıması nedeniyle müteahhitlerin yeni yatırımlarda daha temkinli olduklarını da sözlerine ekledi.

İzmir'de inşaat sektörünün olumlu yönde ilerlediğinide aktaran Nasır, "İzmir-İstanbul Otoyolu ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ulaşım projelerinin de tamamlanmasıyla birlikte büyük bir talep oluşacak. İzmir bir çekim merkezi haline geldi. İzmir'de inşaat sektörü 2018'de de büyümesini sürdürecek." dedi. 

Nasır, İzmir'de arsa üretimi konusunda sıkıntı yaşandığını, bu noktada yerel yönetimlerin ilçe planlarını tamamlanmasını kent için çok olumlu gördüğünü de vurgulayarak, hızlı bir şekilde ada bazında planlamaların yapılarak Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un yaşama geçirilmesini umduklarını kaydetti.

Doğru planlama yapılamadığı için İzmir'de yeni arsa üretilemediğini savunan Nasır, "Bu da müteahhitleri kentsel dönüşüm adı altında yık-yap...