19 / 04 / 2024

izmir basmane çukuru ne olacak

izmir basmane çukuru ne olacak

Gazete Yenigün yazarı Ömer Dinçer bugünkü yazısında Basmane Çukuru'nu kaleme aldı. İşte yazar Dinçer'in o yazısı..

Rekabet Kurulu'ndan Basmane Çukuru'na onay!

Kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi'nin 80 milyon dolarlık satışına Rekabet Kurulu'ndan onay geldi. Satış ihalesini kazanan konsorsiyumun üyesi Mesut Sancak, "Basmane Çukuru'yla ilgili tüm süreçler olumlu gidiyor" dedi.

Rıza Akça: Basmane çukuruna talibiz!

Dünya Ticaret Merkezi inşaatı, 19 Ocak’ta 80 milyon dolar muammen bedelle satışa çıkacak. Bir önceki ihalede kurulan konsorsiyumun üyesi işadamı Rıza Akça “İzmir’i bu ayıptan kurtarmak istiyoruz. Çukura şu an yine talibiz” dedi

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

İzmir Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazileri mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazilerini meclis gündemine taşıdı..

Yenitepe İzmir daire fiyatları!

Yenitepe İzmir daire fiyatları 156 bin TL'den başlıyor. İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Yenitepe izmir projesi 20 bloktan oluşuyor...

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

Folkart'ın basmane çukuru projesi Kültürpark'ı da içine alacak!

Folkart Yapı şimdi de İzmir Konak’ta gökdelen dikecek. Folkart Yapı'nın hayata geçireceği gökdelenin Kültürpark’ı içine alması tartışma yarattı

Folkart Basmane projesinde değişikliğe gidildi!

Başkan Aziz Kocaoğlu, 'utanç çukuru' olarak da bilinen Basmane projesinde yüzde 30'luk belediye hissesine karşılık olarak yapılacak hizmet binasının bağımsız inşa edilmesini istedi, Folkart Başkanı Sancak da bu isteği kabul etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

Basmane Polis Merkezi restore edilecek!

İzmir'de, Konak Meydanı'ndan başlayıp Basmane'ye kadar uzanan Anafartalar Caddesi'nin üzerindeki üç polis merkezinden biri kapandı, diğerinin yeri değişti, Basmane Polis Merkezi ise restorasyon çalışmaları sebebiyle boşaltıldı.

İzmir Kültürpark ve Basmane projesinde durdurma çağrısı!

İzmir Kültürpark'ı imara açacak revizyon projesi ve Basmane gökdelenleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ana muhalefet partisi CHP'ye yanlıştan geri durma çağrısı yapıldı.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

izmir basmane çukuru ne olacak Haberi

izmir basmane çukuru ne olacak


dGazete Yenigün yazarı Ömer Dinçer bugünkü yazısınca Basmane Çukuru'nu kaleme aldı. İşte yazar Dinçer'in o yazısı..


İzmir'de, dünyanın sayılı markalarından biri haline gelen Folkart, geçtiğimiz aylarda bu kenti Basmane Çukuru gibi çirkin bir yaftadan kurtarmak için eline taşın altına sokmuştu. Uzun yıllar kentteki kuşlara göl olarak hizmet veren ve birilerinin davalarıyla büyüyen çukurda beklenen gelişme yaşandı. Bu yılın sonlarına doğru kazma vurulması beklenen çukur için harekete geçildi. Dün itibariyle bölgede kamyonlar bir ileri bir geri çalışıp ana inşaat için yer açmaya, çevreyi inşaata uygun hale getirmek için çalışmaya başladı. Daha önce trafik yoğunluğunu düşünerek AVM'yi projeden çıkaran Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projeyle ilgili 3 yerli, 3 yabancı mimarlık firmasının 10 proje hazırladığını, bunlar arasında seçici kurulun belirleyeceği 3'ünü...