19 / 04 / 2024

izmir basmane çukuru

izmir basmane çukuru

İzmir'de 18 yıldır çivi çakılmayan bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan Basmane Çukuru'nda inşaat çalışması başladı.

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başlıyor!

İzmir'de temeli 18 yıl önce atılan ancak davalar ve değişen imar planları nedeniyle yapılamayan Ege Dünya Ticaret Merkezi'nde inşaat başlıyor.

İzmir Basmane kentsel dönüşüme girecek mi?

İzmir Kültürpark'ın bitişiğinde, Basmane Meydanı'na cepheli 35 bin metrekarelik arsa İzmir'in en değerli parseli olarak biliniyor. Bu inşaat yapıldıktan sonra, tarihi Basmane semtinin de kentsel dönüşüme gireceği konuşuluyor.

İzmir Basmane Çukuru satışının iptali istendi!

Yaklaşık 20 yıldır açılan davalar nedeniyle temel kuru olarak kaldığı için İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsa TMSF'nin ocak ayında açtığı ihalede üçlü konsorsiyuma satılmıştı.

Rekabet Kurulu'ndan Basmane Çukuru'na onay!

Kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi'nin 80 milyon dolarlık satışına Rekabet Kurulu'ndan onay geldi. Satış ihalesini kazanan konsorsiyumun üyesi Mesut Sancak, "Basmane Çukuru'yla ilgili tüm süreçler olumlu gidiyor" dedi.

Basmane Çukuru Türkiye'nin yüzük taşı olacak!

Basmane Çukuru ile ilgili açıklama yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “İzmirlilerle birlikte karar vereceğimiz proje için ilk görüşmeyi ünlü mimar Emre Arolat ile yaptık” dedi

İzmir Basmane Çukuru, Cennet Çukuru oluyor!

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kutucu, “Kent içinde kalan arsaların değerlerindeki artışlar nedeniyle, kentler dikey yönde yükselmek zorunda kalıyor.

Basmane Çukuru ne olacak?

İzmir’in ‘Utanç Çukuru’ olarak da adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatını daha önce yargı yoluyla 6 kez engelleyen İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Yüksel Çakmur ve arkadaşları, Danıştay’dan bir engel kararı daha çıkarttı

Basmane Çukuru'nun alanı 104 bin metrekareye indrildi!

Basmane Meydanı'ndaki çukur için hazırlanan yeni plan kabul edildi, yeni plandı inşaat alanı 200 bin metrekareden 104 bin metrekareye indirildi

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

İzmir Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazileri mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazilerini meclis gündemine taşıdı..

Yenitepe İzmir daire fiyatları!

Yenitepe İzmir daire fiyatları 156 bin TL'den başlıyor. İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Yenitepe izmir projesi 20 bloktan oluşuyor...

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

Folkart'ın basmane çukuru projesi Kültürpark'ı da içine alacak!

Folkart Yapı şimdi de İzmir Konak’ta gökdelen dikecek. Folkart Yapı'nın hayata geçireceği gökdelenin Kültürpark’ı içine alması tartışma yarattı

Folkart Basmane projesinde değişikliğe gidildi!

Başkan Aziz Kocaoğlu, 'utanç çukuru' olarak da bilinen Basmane projesinde yüzde 30'luk belediye hissesine karşılık olarak yapılacak hizmet binasının bağımsız inşa edilmesini istedi, Folkart Başkanı Sancak da bu isteği kabul etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

Basmane Polis Merkezi restore edilecek!

İzmir'de, Konak Meydanı'ndan başlayıp Basmane'ye kadar uzanan Anafartalar Caddesi'nin üzerindeki üç polis merkezinden biri kapandı, diğerinin yeri değişti, Basmane Polis Merkezi ise restorasyon çalışmaları sebebiyle boşaltıldı.

İzmir Kültürpark ve Basmane projesinde durdurma çağrısı!

İzmir Kültürpark'ı imara açacak revizyon projesi ve Basmane gökdelenleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ana muhalefet partisi CHP'ye yanlıştan geri durma çağrısı yapıldı.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

izmir basmane çukuru Haberi

izmir basmane çukuru

İzmir'de 18 yıldır çivi çakılmayan bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan Basmane Çukuru'nda inşaat çalışması başladı.


İzmir'de temeli 18 yıl önce Dünya Ticaret Merkezi yapılmak için atılan ancak itiraz davaları ve değişen imar planları nedeniyle yapılamayan, "Basmane Çukuru" olarak da anılan 20 bin 855 metrekarelik alana yağmur suyunun dolmasıyla orada balık tutanlar bile olmuş, çevrediki ev ve işyerlerini fareler basmıştı. Çukur, etrafındaki işyerlerinin kapanmasına neden olmuş etrafı otoparka dönmüştü. Dev çukur TMSF tarafından düzenlenen ihaleyle Folkart Yapı'ya satıldı. 750 milyon liralık yatırımla inşa aşamasında 4 bin kişinin çalışacağını, 5 bin kişiye istihdam sağlayacakiş merkezi için inşaat işçileri çukurun etrafındaki demir bariyerleri kaldırarak çalışmalara başladı.


Yeni Asır


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Basmane Çukuru'nda inşaata başladı Folkart Yapı, TMSF'den 80 milyon dolar...