25 / 04 / 2024

İzmir Basmane eski türk evi

İzmir Basmane eski türk evi

İZMİR'in Basmane semtinde 19. Yüzyıl'ın sonlarında yapılan eski bir Türk evi, sahibi tarafından 4 milyon TL'ye şatışa çıkarıldı. 3 katlı ev 1200 metrekare arsa üzerinde kurulu. Evin bahçe kapısı girişinde bir de otopark bulunuyor.

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan kiki kişi arasındaki tartışma büyüdü ve eski muhtar, Bilen Dolma'yı tabancayla öldürüp, eşini de yaraladı.

Gençlik ve Spor eski Bakanı Dr. Kasapoğlu: Yüzyılın dönüşümünün başlangıcındayız!

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü kaleme aldığı makalede yüzyılın dönüşüm ve gelişiminin başlangıcında olunduğunu belirtti. 

Karşıyaka'daki 6 bin 84 metrekarelik eski huzurevi arazisi satılıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce statüsünü “Özel Sosyal Tesis Alanı” şeklinde değiştirdiği İzmir Karşıyaka'da Şemikler Mahallesi'nde bulunan 6 bin 84 metrekare büyüklükteki eski huzurevi arazisini satışa sundu.

İzmir'deki binaların 84'ü eski!

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salcı, İzmir depremine yönelik yaptığı açıklamada kent gelinde bulunan 84 binanın eski yönetmeliğe göre inşa edildiğini açıkladı.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

İzmir'deki 20 yıldan eski binalar dönüştürülmeli!

Yapı Denetim Kuruluşları İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akbaşak, 2000'den önce inşaat ruhsatı alınmış binalarda deprem sebebiyle risk olduğunu söyledi, bu tarihin bir milat olduğuna vurgu yaptı. Akbaşak, 20 yıldan daha eski binalar için kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi satılıyor!

Mülkiyeti Tat Gıda Sanayi A.Ş.'ye ait olan İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi, 14246 ada 2 parselde kayıtlı eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi 5-9 Ekim 2020 haftasında E-ihale ile satışa sunulacak. 

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Yatırımcıların yeni gözdesi Eskişehir Sivrihisar!

Ankara-İzmir otobanı Eskişehir'in Sivrihisar bölgesindeki arazilerin fiyatlarını yükseltiyor. Otobanın güzergahında otobona vuran yerlerde metrekaresi 7-8 liralara kadar talep görüyor. 

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

İzmir'de kentsel dönüşüm 60 yılın en önemli konusu!

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, Bornova'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Karlıdağ, '' Kentsel dönüşüm önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olacaktır'' diye konuştu.

Eski İzmir Ödemiş Devlet Hastanesi'nde dönüşüm başladı!

İzmir Ödemiş'e yeni devlet hastanesi yapılamsıyla eski hastanenin ne olacağı merak konusu olmuştu. Hastanesinin yenilenip yeni diş hastanesine dönüşeceği açıklandı. 

İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının akıbeti TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne devrine ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Basmane eski türk evi Haberi

İzmir Basmane eski türk evi

İZMİR'in Basmane semtinde 19. Yüzyıl'ın sonlarında yapılan eski bir Türk evi, sahibi tarafından 4 milyon TL'ye şatışa çıkarıldı. 


Basmane'deki Ayavukla Kilesisi yolu üzerinde olan, karşısında Asmalı Kumrulu Mescit bulunan 1278 sokaktaki, 3 katlı ev 1200 metrekare arsa üzerinde kurulu. Evin bahçe kapısı girişinde bir de otopark bulunuyor. 4 Milyon TL'ye satışa çıkarılan evin bulunduğu bölgede yaşayan, çoğunluğu yoksul olan mahalleli, istenen fiyatı öğrendiklerinde çok şaşırdı. Evde,1858 -1908 yolları arasında, İzmir'in en köklü okullarından biri olan Atatürk Lisesi'nin kurucusu Burhanzade Abdurrahman Bey'in yaşadığı biliniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, evin duvarına 2001 yılında, kendisinin burada yaşadığına dair bir vefa plaketi asmıştı.