19 / 04 / 2024

izmir belediyesi imar

izmir belediyesi imar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Meydanı sahilinde yol ve yeşil alanda kalan 2 bin 940 metrekarelik arazi ile ilgili 'Kamulaştırmadan el atma' davasını kaybedince Ziraat Bankası'na ödemesi gereken 35 milyon YTL'den kurtulmak için alternatif çözüm üretti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31602 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

Pamukkale Belediyesi ‘imar barışı’ mesaisi yapacak!

Denizli Pamukkale Belediyesi, bugün sona erecek imar barışı başvurusu için hafta sonu mesaisi yapacak.

İzmit Belediyesi imar barışında cezaları iptal etti!

İzmit Belediyesi encümeninde imar barışı uygulamasından yararlananların para cezası ve mühür işlemleri iptal edildi.

Harran Belediyesi'nden 'imar usulsüzlüğü' iddialarına cevap!

Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediyesi, imar planında usulsüzlük yapılarak mülkiyeti belediyeye ait yerin satıldığı yönündeki iddialara mahkeme kararıyla açıklama yaptı.

Sakarya Erenler Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Sakarya Erenler Belediyesi, imar barışı uygulamasında faydalanmak isteyen bina sahiplerini uyardı. Belediye, vatandaşların mağdur olmaması için yapı kayıt belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar almaları duyurusunda bulundu.

İzmit Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri imar barışı masasında!

İzmit Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri, imar barışı için İzmit Belediyesi girişindeki danışma masasını ziyaret etti.

Beşiktaş Belediyesi'nden imar barışı hatırlatması!

Beşiktaş Belediyesi imar barışı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. İmar barışında hedef vatandaşların devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmak.

Düzce Belediyesi imar planı tadilat taleplerini değerlendirecek!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının ilki 11 Eylül'de gerçekleştirilecek, toplantıda imar planı tadilat talepleri değerlendirilecek.

izmir belediyesi imar Haberi

izmir belediyesi imar

Büyükşehir Belediyesi, Koruma İmar Planı'na uygun olmak koşuluyla banka arazisine imar hakkı vermeyi önerdi. Banka bunun üzerine 400 metrekare taban alanına, 8 kat imar hakkı istedi.


İzmir trafiğinin can damarı kabul edilen Konak Meydanı sahilindeki Atatürk Bulvarı'nı kapanmanın eşiğine getiren Büyükşehir Belediyesi ve Ziraat Bankası arasındaki arsa krizi 3.5 yıldan bu yana bitmedi. Ziraat Bankası 5'te 4'ü yeşil alan 5'te 1'i ise yolda kalan araziyle ilgili Büyükşehir Belediyesi aleyhine açtığı davayı kazandı. İzmir 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, geçen temmuz ayında Büyükşehir Belediyesi'nin Ziraat Bankası'na 35 milyon YTL ödemesi kararına vardı. Ancak, Belediye üst mahkeme olan Yargıtay'a temyiz için başvurdu.


Temyize başvuran Büyükşehir Belediyesi, krizin başından itibaren banka yetkileriyle yürüttükleri görüşmeleri hızlandırdı. 1994 yılında Ziraat Bankası'nın 500 metrekalik bölümüne imar hakkı verilmesi...