18 / 04 / 2024

İzmir bina çökme

İzmir bina çökme

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yeni bina inşaatı için açılan temele, su dolmasıyla yumuşayan zeminde 2 bina çökme tehlikesiyle boşaltıldı..

İstanbul'da kontrollü yıkıma rağmen iki günde 2 bina çöktü!

Dün Esenyurt'ta 6 katlı binanın, yıkımı sırasında çökme meydana gelirken, bugün de Kadıköy'de bir bina çöktü ve bir işçi enkaz altında kaldı... İşte detaylar...

Malatya'da 2 katlı bina çöktü!

Malatya'da 21 kişinin bulunduğu 2 katlı bina çöktü. Çökme sonrasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 

İzmir'de tavanı çatlayan bina tahliye edildi!

İzmir'in Bornova ilçesinde, 5 katlı bir binanın 4'üncü katındaki bir dairede tavan ve zeminde meydana gelen çatlama sonrası bina tahliye edildi. 

Sultangazi'deki iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi'de inşaat kazısı yapılan iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Washington'da inşaat halindeki bina çöktü!

ABD Washington'da inşaat halindeki bina çöktü. Binanın çökme nedeninin henüz bilinmediği belirtildi...

Avcılar'daki riskli bina tehlike saçıyor!

Avcılar'da bulunan Dış Budak isimli bina çökme tehlikesi nedeniyle tehlike saçıyor. Mahallede bulunan vatandaşlar apartmanın yıkılma tehlikesi nedeniyle endişeli günler yaşıyor. 

Ümraniye'de 2 bina boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Ümraniye'de bulunan 3 katlı ve 5 katlı iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Rızabey Apartmanı'nın yerine bina inşa edilmesine tepki!

İzmir'de 118 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim depreminin simgelerinden olan Rızabey Apartmanı'nın yerine yeniden bina inşa edilmedi tepkilere neden oldu.

Şişli'de boşaltılan bina iskele demiriyle desteklendi!

Şişli'de çökme tehlikesi bulunması nedeniyle tahliye edilen bina iskele demiri ile desteklendi. 

İstanbul'da 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Çankaya'da çökme tehlikesi olan bina makaslanarak yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan binanın yukarıdan makaslanarak yıkılacağını dile getirdi.

İzmir bina çökme Haberi

İzmir bina çökme

Olay, dün akşam saatlerinde Mansuroğlu Mahallesi 1593/1 sokakta gerçekleşti. Yeni yapılacak bina inşaatı için temel kazısı yapan makine operatörünün, yağmur suyu kanalına zarar vermesiyle zemin su ile doldu. Yağmurun etkisini artırmasıyla yaklaşık 1 metre yüksekliğe kadar dolan temeli gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri herhangi bir çökme tehlikesi nedeniyle 2 binada yaşayan 7 daireyi boşalttırdı. İtfaiye ekipleri temeldeki suyu tahliye etmek için gece saatlerine kadar çalışmalarını devam ettirdi.


Boşaltılan binalardan birinde oturan Sezgin Hüseyinoğlu “Saat 7 civarı yağmurun etkisiyle buraya su doluyor ondan sonra zemin yumuşak olduğundan evin altındaki toprak göçme yaptı. O yüzden itfaiye evleri boşalttı. İki evde boş şu anda. Çoluk çocuk rezil durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burayı yapan müteahhitten hiç...