19 / 04 / 2024

İzmir bina çökük

İzmir bina çökük

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yeni bina inşaatı için açılan temele, su dolmasıyla yumuşayan zeminde 2 bina çökme tehlikesiyle boşaltıldı..

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı!

Bugün inşaat demir fiyatlarına zam geldi. İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 2 Şubat 2024 demir fiyat listesi. 

İzmir'de 18 bin metrekarelik arazi satılıyor! Arazi arayanlar kaçırmayın!

İzmir Kınık Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Kınık ilçesi, Sucahlı Mahallesi'nde yer alan 18 bin 262 metrekare lik araziyi satıyor. Peki İzmir Kınık'ta yer alan arazinin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

İzmir Kınık’ta bir adet arazi satılacak!

İzmir ili Kınık ilçesinde yer alan bir adet arazinin satışa çıkarıldığı öğrenildi. İhale tarihinin 14 Kasım olduğu arsa, açık teklif usulüyle satılacak.

Japon deprem uzmanı uyarıyor: Marmaray, Kuzey Anadolu Fayı tehlikesiyle karşı karşıya!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Balıkesir'de konuştu. Moriwaki, "Kentsel dönüşüm yapılırken yumuşak zeminli yerden başlamak lazım. Zemin sertse bina kötü de olsa fazla sıkıntı olmuyor" dedi. İşte ayrıntılar...

İzmir'de satılık arazi fırsatı! İhalesi 31 Ocak'ta!

İzmir İli Kınık Belediye Başkanlığı, İzmir Kınık Dündarlı Mahallesi'nde yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 31 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul, İzmir ve Kütahya'da 7 gayrimenkul satılıyor! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İstanbul, İzmir ve Kütahya illerinde yer alan 7 gayrimenkulü satılıyor. İşte fiyat ve büyüklükleri...

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

İzmir Çiğli'deki iki hazine arazisi 106.5 milyon TL'ye satıldı!

İzmir Balatçık Mahallesi'nde hazineye ait olan iki arazi 106 milyon 500 bin TL'ye Ataseven İnşaat Sanay ive Ticaret A.Ş.'ye satıldı. Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; Panaroma İzmir projesini yapan firma enerji ve RES yatırımlarıyla biliniyor.

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi talebi!

İzmir’in Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremde 8 bina kısmen, 5 bina da tamamen yıkıldı. Evlerinden olan İzmirli depremzedelerin, faizsiz kredi bekleyişi devam ediyor...

TOKİ İzmir Kınık'ta 300 konut daha inşa edecek!

TOKİ, İzmir'in Kınık ilçesine 2.etap proje dahilinde 300 konut daha inşa etmek için çalışmalara başladı.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

Kınık'ta taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Kınık ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir bina çökük Haberi

İzmir bina çökük

Olay, dün akşam saatlerinde Mansuroğlu Mahallesi 1593/1 sokakta gerçekleşti. Yeni yapılacak bina inşaatı için temel kazısı yapan makine operatörünün, yağmur suyu kanalına zarar vermesiyle zemin su ile doldu. Yağmurun etkisini artırmasıyla yaklaşık 1 metre yüksekliğe kadar dolan temeli gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri herhangi bir çökme tehlikesi nedeniyle 2 binada yaşayan 7 daireyi boşalttırdı. İtfaiye ekipleri temeldeki suyu tahliye etmek için gece saatlerine kadar çalışmalarını devam ettirdi.


Boşaltılan binalardan birinde oturan Sezgin Hüseyinoğlu “Saat 7 civarı yağmurun etkisiyle buraya su doluyor ondan sonra zemin yumuşak olduğundan evin altındaki toprak göçme yaptı. O yüzden itfaiye evleri boşalttı. İki evde boş şu anda. Çoluk çocuk rezil durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burayı yapan müteahhitten hiç...