20 / 04 / 2024

İzmir bina göçme

İzmir bina göçme

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yeni bina inşaatı için açılan temele, su dolmasıyla yumuşayan zeminde 2 bina çökme tehlikesiyle boşaltıldı..

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış oldu. Peki, riski binaların güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar? İşte detaylar...

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

Bina güçlendirme kredisi kullanacaklar dikkat! 

İçerisinde yaşadıkları binaları deprem riskine karşı dayanıklı hale getirmek isteyen vatandaşlar Bina Güçlendirme Kredisi’nden faydalanabiliyor. Bina güçlendirme kredisi kullanacakların imdadına yetişen 'Olayın Kolayı' asistanlık hizmeti de sunuyor...

Gömeç Yapı Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Gömeç Yapı Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de Ahmet Gömeç tarafından kuruldu!

Bina güçlendirmesi nasıl yapılır?

Son yıllarda meydana gelen depremler nedeniyle Türkiye genelinde çok sayıda binanın güvenilirliği endişe yaratıyor. Peki, bina güçlendirmesi nasıl yapılmalı? İşte detaylar...

Pendik’te istinat duvarı çöktü, 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Anadolu Yakası İstanbul Pendik'te bulunan inşaat alanında göçme yaşandı, 4 katlı apartmanda yaşayan vatandaşlar tahliye edildi ve bina mühürlendi.

Kanal İstanbul'un depremde göçme riski var mı?

Deprem Mühendisi Mehmet Nuray Aydınoğlu, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporundaki incelemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.. Prof. Dr. Aydınoğlu, Kanal İstanbul'un depremde göçme riski olduğunu söyledi.

Depreme karşı tek önlem bina güçlendirme!

Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur, Türkiye'nin aktif fay hattı üzerinde olduğunu anımsatan depreme karşı alınacak tek önlemin bina güçlendirmek olduğunu dile getirdi. 

İzmir bina göçme Haberi

İzmir bina göçme

Olay, dün akşam saatlerinde Mansuroğlu Mahallesi 1593/1 sokakta gerçekleşti. Yeni yapılacak bina inşaatı için temel kazısı yapan makine operatörünün, yağmur suyu kanalına zarar vermesiyle zemin su ile doldu. Yağmurun etkisini artırmasıyla yaklaşık 1 metre yüksekliğe kadar dolan temeli gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri herhangi bir çökme tehlikesi nedeniyle 2 binada yaşayan 7 daireyi boşalttırdı. İtfaiye ekipleri temeldeki suyu tahliye etmek için gece saatlerine kadar çalışmalarını devam ettirdi.


Boşaltılan binalardan birinde oturan Sezgin Hüseyinoğlu “Saat 7 civarı yağmurun etkisiyle buraya su doluyor ondan sonra zemin yumuşak olduğundan evin altındaki toprak göçme yaptı. O yüzden itfaiye evleri boşalttı. İki evde boş şu anda. Çoluk çocuk rezil durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burayı yapan müteahhitten hiç...