20 / 04 / 2024

izmir bina karnesi

izmir bina karnesi

İzmir'de depremsellik araştırması yapılması ve zemin davranış modelinin çıkartılması amacıyla kara ve denizde çalışmalara start verildi. Tunç Soyer, “Şehrin gelecek yüzyıl içerisinde nasıl yapılaşması gerektiği belirleyeceğiz” diye konuştu.

İzmir'de her binaya karne geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kısa süre önce meydana gelen deprem felaketi sonrasında sürdürdükleri çalışmalardan ve yeni projelerinden bahsetti. 

İzmir'de binalara karne verilecek!

İzmir depreminde hasar gören 7 bin 500 orta hasarlı bina için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut sahiplerine, “Güçlendirilmezse bir yıl sonra yıkarız” dedi. Vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adım attı. 

İzmir'de tavanı çatlayan bina tahliye edildi!

İzmir'in Bornova ilçesinde, 5 katlı bir binanın 4'üncü katındaki bir dairede tavan ve zeminde meydana gelen çatlama sonrası bina tahliye edildi. 

İzmir'de her binaya deprem karnesi geliyor!

İzmir'i dirençli bir kente dönüştürmek için çalışmalarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer her binanın deprem karnesi olacağını dile getirdi.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

İzmir Karabağlar'da kayma riskli bina tahliye edildi!

İzmir Karabağlar'da yağış sebebiyle kayma riski bulunan 3 katlı bina tahliye edildi. 

İzmir'deki orta hasarlı bina sayısı 511!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamara, "Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır." dedi.

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

İzmir'de 81 bin 187 bina ve 460 bin 506 bağımsız bölümde hasar tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen depremin ardından 9 günde 81 bin 187 bina ve 460 bin 506 bağımsız bölümde hasar tespiti gerçekleştirdiklerini belirtti.

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

İzmir'de 214 acil yıkılacak bina tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir'de 214 "acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık" bina, 201 "orta hasarlı" bina, 1431 "az hasarlı" bina tespit edildi.

İzmir'de 124 ağır hasarlı bina tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir'de 10 bin 287 binada gerçekleştirilen hasar tespit çalışmasında 124 ağır, 119 orta, 730 az hasarlı bina tespit edildi.

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

İzmir'de eğik bina endişesi!

Kartal'da çöken apartmanın ardından gözler hasarlı binalara çevrildi. Eğik binalardan sonra bir haber de İzmir'den geldi. Zamanla eğilen 13 bina için çözüm bekleniyor.

İzmir'de yeşil bina konseptine uygun yapı malzemesi geliştirildi!

Ege Üniversitesinin (EÜ) de aralarında bulunduğu üç üniversitede görevli öğretim üyesi sekiz bilim kadının kurduğu Türkiye Biyotasarım Takımı (TBT), yeşil bina konseptine uygun yapı malzemesi geliştirdi..

izmir bina karnesi Haberi

izmir bina karnesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin afetlere dirençli hale getirilmesi amacıyla depremsellik araştırmasına ve zemin davranış modelinin belirlenmesinde çalışmalar başlatıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, ODTÜ ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile imzaladığı protokol çerçevesinde harekete geçildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehri etkileme riski bulunan deniz ve karadaki fay hatlarının inceleneceği depremsellik araştırması ile Bayraklı, Bornova ve Konak sınırlarındaki yaklaşık 10 bin 802 hektar büyüklüğündeki alanın zemin yapısı ile zemin davranış özelliklerinin modellenmesini sağlayacak çalışmaları yerinde değerlendirdi. 

Türkiye’nin en kapsamlı deprem araştırması ve mikrobölgeleme etüt projesi için denizde ve karada start verilen uygulamalara katılan Başkan Tunç Soyer önce Narlıdere'de paleosismolojik araştırma hendeğine girerek Paleosismoloji Koordinatörü Prof. Dr. Erhan Altunel'den bilgi aldı. Çalışmaların heyecanlandırıcı...