25 / 04 / 2024

izmir bina kat yüksekliği

izmir bina kat yüksekliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir'in simgesi Kordon'un silüetini bozacak.

İzmir Kordon'da bina kat yükseklikleri 10 metreyi geçemeyecek!

Konak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği'ne karşı, bu bölgelerde kat yüksekliğini sabitledi. Kordon ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki bina yüksekliklerinin 10 metreyi geçemeyecek...

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

İzmir'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

İzmir İli Güzelbahçe Belediye Başkanlığı kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Merakla beklenen ihalenin bedeli 30 milyon 116 bin 30 lira olarak belirlendi.

Çankırı Şabanözü Belediyesi kat karşılığı bina yaptıracak!

Çankırı İli Şabanözü Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Mahallesi'nde kat karşılığı bina yapım işi ihale ediyor. İşte ihale detayları...

İzmir'de tavanı çatlayan bina tahliye edildi!

İzmir'in Bornova ilçesinde, 5 katlı bir binanın 4'üncü katındaki bir dairede tavan ve zeminde meydana gelen çatlama sonrası bina tahliye edildi. 

Türk Kızılay kat karşılığı bina yaptıracak!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye'de kat karşılığı bina yaptıracak. İhale 12 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

İzmir'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

İzmir İli Foça Belediye Başkanlığı, İzmir Foça'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

İzmir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesi'nde kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 332 milyon 729 bin 856 TL olarak belirlendi.

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri!

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri esasları Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor..

İzmir Üçyol kat artış desteği istiyor!

İzmir'de konut yoğunluğu fazla olan bölgelerden Hatay Üçyol ve İnönü Caddesi'nde 8 ya da 10 kat imar olduğu için kentsel dönüşüm projeleri ilerlemiyor. Bölge sakinleri kat artışı istiyor.

İzmir Torbalı'da kat karşılığı inşaatlar arttı!

İnşaat firmaları ve müteahhitler merkezde arsa sıkıntısı çekince, çareyi eski bina ve evleri yıkıp yerine yeni apartmanlar yapmakta buluyor. Kat karşılığı yapılan binalar, ilçenin dört bir yanında tüm hızıyla yükseliyor.

Özge Yapı, Turkeybuild İzmir'e katıldı!

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük sektör buluşması olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir, ziyaretçilere kapılarını açtı.Özge Yapı AŞ, bu yıl 22'ncisi düzenlenen Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir'de yerini aldı.

izmir bina kat yüksekliği Haberi

izmir bina kat yüksekliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir'in simgesi Kordon'un silüetini bozacak. Pek çok İzmirli'nin sahile paralel ve yüksek yapılaşmasından dolayı kent içine hava girişini engellediği, denizden görüntüsü nedeniyle 'Çin Seddi' benzetmesi yaptığı binalar daha da yükselecek. Bu yönetmeliğin kentin yapılaşmasını tamamlamış bölgelerine kapsamlı imar planı revizyonları yapılmadan uygulanması durumunda İzmir'in yaşanmaz hale geleceği uyarısı yapan, caddelerin ışıksız, havasız, karanlık mekanlara döneceği riski olduğunu açıklayan Mimarlar Odası'nın korktuğu oldu.


KONAK BELEDİYESİ ÖNLEMEK İSTEDİ

Yönetmeliğin ardından Konak Belediyesi, silüetin bozulmaması, başta Kordon olmak üzere kıyıda mevcut binaların daha da Çin seddine dönüşmemesi için harekete geçti. Konak Belediye Meclisi Kasım 2014'teki toplantıda aldığı kararla, kat yüksekliğini 3 metre ile sınırlandırdı. Konak Meydanı - Alsancak...