24 / 04 / 2024

izmir bölge idare

izmir bölge idare

Danıştay, süresinde imar planına alınmamış olsa dahi, genel hizmetlere ayrılan taşınmazların sahiplerinin emlak vergisi ödemesi gerekmediğine karar verdi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü İzmir'in göbeğindeki gayrimenkulü 35 yıllığına kiraya verecek!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İzmir Konak, Ahmetağa Mahallesinde yer alan gayrimenkulü restorasyon veya onarım karşılığı kiraya verecek. Söz konusu ihale 15 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İşte İzmir'de deprem riski taşıyan bölge!

İzmir’de yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalar yapan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “İzmir’de deprem riski taşıyan bölge ise doğu batı yönüne uzanan Narlıdere Çataldağı’nı biçen fay hattındadır. Samos depremi bu fay hattındaki stresi düşürmüştür” diye konuştu.

Yılmaz Özdil'in villasındaki yıkımı Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu!

Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in Bodrum'daki evine ilişkin alınan yıkım kararını, Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu...

ESBAŞ, İzmir'de yeni serbest bölge kuruyor!

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nin işletmesini yapan ESBAŞ, bir serbest bölge daha kurmaya hazırlanıyor. Arazilerde incelemeleri devam eden ESBAŞ, yeni serbest bölgenin kuruluşunu bu yıl sonunda tamamlayacak.

İzmir Bakırçay Bölge Şantiyesi 18 milyon TL'ye mal oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin güney bölgesine hizmet verecek Küçük Menderes Şantiyesi'nin ardından, kuzeydeki 6 ilçe, 289 köy ve mahalleye hizmet götürecek Bakırçay Bölge Şantiyesi'nde de üretime başladı.

İzmir Küçük Menderes Bölge Şantiyesi açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güney Bölgesi’ne hitap edecek Küçük Menderes Bölge Şantiyesi’ni miting gibi bir törenle açtı.

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi hizmete girdi!

İzmir'in Çiğli ilçesinde hizmete giren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, ilk hastalarını karşılamaya başladı. Yüksek kalite standartlarına sahip dijital hastane, sunduğu konforla da dikkat çekti

Bağcılar Bölge İdare Mahkemesi binasının dizaynı göz dolduruyor!

Tasarımı ve iç dizaynı ile göz dolduran İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin Bağcılar Soğuksu’daki yeni yerleşkesi, adeta bir sanat galerisi. Mahkemedeki sanat eserlerini bizzat projelendiren Mahkeme Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz, Habertürk'e konuştu.

İzmir'in kentsel bölge imar planının hazırlanması gerekiyor!

İzmir için oluşturulacak yol haritasında öncelikle kentin vizyonunun ortaya konması gerekir. Dünya kenti olma yolunda İzmir'e yakışan, kentsel bölge nazım imar planı ve ulaşım master planının hazırlanması gerekir.

Bağcılar'da bölge idare mahkemesi inşaatı tamamlandı!

BAĞCILAR Mahmutbey Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binası yeni adli yılda hizmet vermeye başlayacak.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binası açılıyor!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binası yeni adli yılda hizmet vermeye başlayacak. 2013 yılında başlayan inşaatı tamamlanan ve 6 bin 500 metrekarelik oturum alanına sahip olan İstanbul Bölge Mahkemesi modern mimarisi ile de dikkat çekiyor.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yeni binası tamamlandı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Yeni Hizmet Binası yeni adli yılda hizmet vermeye başlayacak. 2013 yılında başlayan inşaatı tamamlanan ve 6 bin 500 metrekarelik oturum alanına sahip olan İstanbul Bölge Mahkemesi modern mimarisi ile de dikkat çekiyor.

TOKİ İzmir Buca 1. Bölge 1 adet konut başvurusu yarın başlıyor!

TOKİ İzmir Buca 1. Bölge Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 1 adet konutu satışa çıkardı. Fiyatı 152 bin 351 TL olarak belirlen konut için başvuru dönemi yatın başlıyor.

izmir bölge idare Haberi

izmir bölge idare

İzmir'de imar planına göre umumi hizmete ayrılarak yol, eğitim alanı, sağlık tesisi ve yeşil alan olarak düzenlenen taşınmazın sahiplerinin, 2001 - 2005 arasında ödedikleri emlak vergisinin yasal faiziyle birlikte iadesi istemiyle İzmir 2. Vergi Mahkemesi'ne dava açmasıyla başlayan hukuki süreç sonunda, Danıştay 9. Dairesi taşınmazın süresinde imar programına alınmamış olmasının, emlak vergisi ödemesinin durmasına engel teşkil etmeyeceğine karar verdi.

(Milliyet)

Kararın tam metni:

 

 

DANIŞTAY KARARI

Danıştay Dokuzuncu Daire Başkanlığından:

Esas No : 2007/1783

Karar No : 2007/2143

Kanun Yararına Temyiz Eden: Danıştay Başsavcılığı

Davacılar : Hatice Şahinler, Halil Şahinler, Fethi Şahinler

Erduan Şahinler, Gülfidan Arabacı, Fikriye Karakaş

Fatma Aydemir, Ayşe Ercan

Vekili : Av. Ali Asker Aklan

...