19 / 04 / 2024

İzmir Bornova kaçak yapılaşma

İzmir Bornova kaçak yapılaşma

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Bornova’daki kaçak 800 villa için harekete geçildi!

İzmir’de vatandaşların özellikle hafta sonu nefes alabilmek için gittiği Bornova’daki Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi yerlerde artan kaçak yapılanmanın engellenmesi için harekete geçildi. 2017'den sonra yapılan villaların yıkımına başlanırken, toplam 800’den fazla yapının yıkılacağı belirtildi. 

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'si kaçak!

İzmir'de yaşanan deprem, fay hatları üzerinde kurulu Bursa’nın  yeni gündemi oldu. Uzmanlar, Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'sinin kaçak ve mühendislik hizmeti almamış binalardan oluştuğunu söyledi. 

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Fatih Portakal'ın Seferihisar'daki kaçak yapısı için yıkım kararı!

FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ın İzmir Seferihisar'da bulunan 8.3 dönümlük çiftliğinde ağaç kolonlar üzerinde inşa edilen kaçak eviyle ilgili yıkım kararı alındı.

Hilal Kaplan'dan kaçak yapı eleştirisi!

Fatih Portakal'ın İzmir Seferihisar'daki 9 dönümlük çiftlik evinde, imar izni bulunmamasına rağmen üç tane de kaçak yapı inşa ettiği, Yılmaz Özdil'in de Bodrum'daki villasına kaçak eklemeler yaptığı ve Can Dündar'ın Bodrum'daki villasında orman arazisini işgal ettiği ortaya çıkmıştı...

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

Fatih Portakal’ın çiftliğinde kaçak yapıya rastlanmadı!

Gazeteci Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal'ın İzmir Seferihisar'daki çiftliğinde kaçak yapılaşma olduğu yönündeki iddiası üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan incelemede kaçak yapıya rastlanmadı.

İzmir Bornova kaçak yapılaşma Haberi

İzmir Bornova kaçak yapılaşma

Türkiye genelinde imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların sorunlarını çözmeyi amaçlayan 2981 Sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nın süresi geçtiğimiz haftalarda 3 yıl daha uzatıldı. Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununun yürürlükten kaldırılacağı yeni tarih 31 Mayıs 2018 olarak belirlendi. Ancak mevzuatın uzatılmasının etkileri İzmir'in Bornova ilçesinde farklı dedikodulara neden oldu. Kaçak yapıların olduğu mahallelerde kimliği belirsiz vatandaşlar tarafından 'İmar affı çıktı, elektrik ve su bağlatabilirsiniz' dedikodusu yayıldı. 


Yapılan dedikoduların ardından vatandaşlar evlerine elektrik bağlatmak amacıyla Bornova Meydanı'nda bulunan Gediz EDAŞ, su bağlatmak için ise İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU'ya başvuruda bulunmaya başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bize gelen bir imar affı yok. Vatandaşlarımızı bu konuda umutlandırıp daha kötü bir açmaza...