25 / 04 / 2024

İzmir Bornovada imar affı mı çıktı

İzmir Bornovada imar affı mı çıktı

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir'deki Zorlu Gökdeleni yine gündemde: ŞPO'dan izin vermeyin uyarısı! 

ŞPO İzmir Şubesi, imar planlarına aykırı olduğu mahkeme kararıyla belirtilen Zorlu Projesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesinin mahkeme kararının uygulanmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

İzmir'de gayrimenkul fiyatları rekora koşuyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'deki konut fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulundu. Güleroğlu, "En büyük sıkıntı İzmir'de imar alanlarının çok kısıtlı olması. Hal böyle olunca yeni imar alanları açılmamasından kaynaklı fiyatlar şişiyor" dedi.

İzmir’de yıkımların nedeni yanlış imar mı? 

Dün İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde 25 kişi hayatını kaybederken çok sayıda bina yıkıldı. Yıkılan binalar sonrasında İzmir'in imar planları tartışmalara neden oldu. 

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılara ve binaların denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılarla ilgili soru önergesi!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılara ve binaların denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Karabağlar Belediyesi imar barışında göreve hazır!

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, riskli alan ilan edilen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Selvitopu, imar barışında göreve hazır olduklarını açıkladı.

MÜSİAD İzmir'den imar barışı toplantısı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, “imar barışı” toplantısı düzenledi. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

Selahattin Varan mahalle mahalle gezip imar barışını anlatıyor!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, 10 günde 150’nin üzerindeki toplantıyla, imar barışını anlatıyor. 

İTO’da imar barışı masası kurulacak!

Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, 80 bin üyesi olan İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) imar barışı için işlemlerin yapılabileceği masa kuracaklarını açıkladı.

İzmir Bornovada imar affı mı çıktı Haberi

İzmir Bornovada imar affı mı çıktı

Türkiye genelinde imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların sorunlarını çözmeyi amaçlayan 2981 Sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nın süresi geçtiğimiz haftalarda 3 yıl daha uzatıldı. Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununun yürürlükten kaldırılacağı yeni tarih 31 Mayıs 2018 olarak belirlendi. Ancak mevzuatın uzatılmasının etkileri İzmir'in Bornova ilçesinde farklı dedikodulara neden oldu. Kaçak yapıların olduğu mahallelerde kimliği belirsiz vatandaşlar tarafından 'İmar affı çıktı, elektrik ve su bağlatabilirsiniz' dedikodusu yayıldı. 


Yapılan dedikoduların ardından vatandaşlar evlerine elektrik bağlatmak amacıyla Bornova Meydanı'nda bulunan Gediz EDAŞ, su bağlatmak için ise İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU'ya başvuruda bulunmaya başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bize gelen bir imar affı yok. Vatandaşlarımızı bu konuda umutlandırıp daha kötü bir açmaza...