26 / 04 / 2024

izmir butik müze

izmir butik müze

Oyun ve Oyuncak, Mask, Neşe ve Karikatür, Radyo ve Demokrasi müzeleri ile yerli ve yabancın turistlerin akınına uğrayan İzmir, iki yeni butik müzeye daha ev sahipliği yapacak

İzmir merkeze yeni bir müze yapılması planlanıyor!

İzmir Arkeoloji Müzesi’ne turist taşımakta zorlandıklarını söyleyen İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), kent merkezine yeni bir müze yapılmasını istiyor.

İzmir'deki Tarihi Asansör müze oluyor!

İzmir'in Saat Kulesi'nden sonra en bilinen yapılarından olan ve halen kullanılan Tarihi Asansör'ün kentin çok kültürlü yapısına dikkat çeken bir müze olarak hizmet vermesi önerildi.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu yeniden başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ihaleyi sonuçlandırmasının ardından, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonuna tekrar başladı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu devam edecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonu için yeniden ihaleye çıktı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ihale edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonu için yeniden ihaleye çıktı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

İzmir kent merkezde en büyük tarih hazinesi olan Agora'da "Müze Ev" olarak restorasyonunu başlanan tarihi ev iki yıldır kaderine terkedildi.

Keten Grup lansmanı Harbiye Askeri Müze'de düzenlendi!

Keten Grup, 38 yıldır butik ve prestijli inşaat projelerini İstanbul’un seçkin semtlerinde hayata geçiriyor. "Emirgan" albümüyle şehrin seslerini müziğe dönüştüren Kerem Görsev, 20 Mayıs gecesi Harbiye Askeri Müze'de özel bir konser verdi.

İnönü Müze Evi işlev kazanacak!

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker’le birlikte İsmet İnönü’nün doğduğu evi gezen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müze evin daha işlevsel hale gelmesi için birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi 2 ay sonra açılacak!

Hizmete açıldığında Türkiye'nin en büyük müzesi unvanına sahip olacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde, teşhir edilecek yaklaşık 10 bin eserin bulunduğu döneme ilişkin görsel canlandırmalar yer alacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi çalışmalarında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye' nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi 'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

izmir butik müze Haberi

izmir butik müze


İzmir'de müzecilik kavramına yeni bir boyut kazandıran Konak Belediyesi, kenti butik müzelerle tanıştıralı üç yıl oldu. Üç yılda üç müzeyle İzmir kültür yaşamını zenginleştiren ve kent merkezi odaklı turizm hareketliliğini artıran Konak Belediyesi müzeleri on binlerce ziyaretçiyi konuk etti. Aralık ayında Radyo ve Demokrasi Müzesi'nin de hizmete girmesiyle birlikte İzmir'in adı dünya müzecilik literatürüne "Butik Müze'nin Başkenti" olarak girecek. 

İlk butik müze Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi 2010 yılının Ocak ayında açıldı. Varyant'ta İzmir'in sembol isimlerinden dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan'ın bağışıyla anlam kazanan binasında hizmet veren Oyun ve Oyuncak Müzesi, açıldığı günden bu yana özellikle çocukların ilgi odağı oldu. 100 yılın üstünde tarihe sahip oyuncaklarıyla adeta bir dünya tarihi belgeseli olan müzede ziyaretçiler sokak oyunlarına dair de...