29 / 03 / 2024

İzmir deprem

İzmir deprem

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. Depremzedeler duruma tepki gösterdi.

İzmir'de büyük deprem bekleniyor mu?

Jeofizik yüksek Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İzmir'de büyük depremin ne zaman olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İstanbul depremiyle ilgili de tüyler ürperten açıklamalarda bulundu.

Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi: Yıkılmanın sebebi kolonun kesilmesi!

İzmir depreminde bir bloğu yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'na yönelik açılan davanın duruşması bugün görüldü. Sanık müteahhit  Ş.A, kendisini savundu.

İzmir depreminden sonra konutlara ilişkin hangi çalışmalar yapıldı?

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6.9 şiddetinde meydana gelen depremin üzerinden tam bir sene geçti. Peki, o günden bugüne İzmir'de neler değişti?

İzmirli depremzedeler kredi için imza bekliyor!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, bugünkü köşesinde İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremi kaleme aldı. İşte Tuncay Mollaveisoğlu'nun o yazısı...

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'nın kolonları kesilmiş!

11 kişiye mezar olan Yağcıoğlu Apartmanı’nda kolonların kesildiği, kirişlerin kırıldığı, zeminin su aldığı belirlendi.

İzmir'de her binaya karne geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kısa süre önce meydana gelen deprem felaketi sonrasında sürdürdükleri çalışmalardan ve yeni projelerinden bahsetti. 

İzmirli depremzedelerden sıfır faizli ve 20 yıllık ödemeli destek kredisi talebi!

İzmirli depremzedeler kentsel dönüşüm kredisi değil sıfır faizli 20 yıllık ödemeli destek kredisi istediklerini belirtti. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, konuya ilişkin konuştu.

İzmir'de deprem çalışması: Zemin modeli çıkarılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehri afetlere karşı dirençli kılma vizyonu kapsamında kentte depremsellik araştırması gerçekleştirilmesi ve zemin davranış modelinin çıkarılması için protokole imza attı.

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm kredisi çağrısı!

İzmir Seferihisar ilçesinin açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan, 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.9 şiddetindeki depremin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. İzmirli depremzedeler kredi taleplerini yineledi.

İzmirli depremzedelerden düşük faizli kredi talebi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, birçok depremzedenin 6306 sayılı yasa kapsamında sunulan kentsel dönüşüm kredisi fırsatından faydalanmak istediğine dikkat çekerek; vatandaşların bu konuda maddi anlamda endişeleri olduğunu dile getirdi.

İzmirli depremzedeler kredi mağduriyeti yaşıyor!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen ve 118 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem sonrasında mağdur olan depremzedeler kredi konusunda problemler yaşıyor. 

İzmir'de depremden sonra inşa edilen evlerde küçülme iddiası!

İzmirli depremzedeler belediyeye ve Bakanlığa dilekçe sundu. 2020 Ekim'deki depremde evleri hasar gören ve yıkılan vatandaşlar kendileri için verilen kredilerdeki faizlerin yüksek olduğunu belirtti. Depremzedeler kredilerde 20 yıl vade istedi.

Rızabey Apartmanı'nın yerine bina inşa edilmesine tepki!

İzmir'de 118 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim depreminin simgelerinden olan Rızabey Apartmanı'nın yerine yeniden bina inşa edilmedi tepkilere neden oldu.

İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yapılan konutların inşaatı hız kesmiyor!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde birçok bina hasar gördü. Hasar gören binaların yerindeki yeni konut inşaatları hız kesmiyor...

Deprem sonrası gündeme gelmişti... TOKİ konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem sonrası yıkılan evlerin yerine yapılacak konutlarla ilgili TOKİ son aşamaya gelirken, Belediye tarafından yapılmayı bekleyen konutlarda ise dal kıpırdamıyor.

İMO'dan kan donduran deprem uyarısı: 'İzmir ikinci Hatay olabilir'

İzmir İnşaat Mühendisi Odası Başkanı Eylem Ulutaş yaptığı açıklamada İzmir'in deprem için oldukça hazırlıksız olduğunu belirterek, "İzmir ikinci Hatay olabilir!" dedi.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

İzmir nasıl deprem dirençli duruma gelecek? Buğra Gökçe 5 maddede açıkladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından İzmir'in deprem direncini artırmak için yapacaklarını 5 maddede açıkladı. İşte o açıklama...

İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem! Ege Denizi sallandı! SON DAKİKA!

İzmir'de sabah saat 08:19'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD verileri açıkladı. İşte son dakika haberi...

İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve yerin 9.18 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

'Deprem olmaz' denilen yerlerde sallanmaya başladı! Uzman isim İzmir'i işaret etti: Henüz deprem olmadı!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, diri fay sayısının arttığına dikkat çekerek, "'Deprem olmaz' dediğimiz yerlerde faylar harekete geçti, deprem olmaya başladı" açıklamasında bulundu ve İzmir'i işaret etti. 

Japon deprem uzmanından İzmir Karşıyaka uyarısı: Dikkat edilmeli, zemin çok kötü!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir Karşıyaka'daki deprem riskine dikkat çekti ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Japon Uzman Moriwaki'den İzmir için deprem uyarısı: '6,5 büyüklüğünde deprem bekliyoruz'

Joshinori Moriwaki adlı Japon deprem uzmanı, İzmir için ciddi bir deprem tehlikesi olduğu konusunda bir uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! İzmir'de deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, İzmir Menderes'te 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte AFAD'ın yayımladığı 29 Ekim 2023 son depremler listesi...

İzmir deprem Haberi

İzmir deprem

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından 75 bin kişinin konutunun hasar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Hükümet, depremzedelere 7 proje alanında para karşılığında konut inşa etme sözü verdi. 

Fakat, 19 ayda yalnızca 400 daire inşa edildi. Depremzedelerin birçoğuysa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konutlarına yerleştirildi.

İşte depremzedelerin konuyla ilgili açıklamaları ve beklentileri...

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; konutları yıkılan depremzedeler arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. 

Kredi talebinde bulunan dört bine yakın depremzede, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan’ın öncülüğünde imza topladı ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istedi fakat bir türlü sonuca ulaşamadı.

İzmirli depremzedeler...