25 / 04 / 2024

İzmir depremi 2020

İzmir depremi 2020

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

İzmir'de yapılan yeni konutlarda zemin sağlamlığı ön planda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de inşa edilen konutlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, yeni konutların inşasında binaların sağlamlığına ve zeminin özelliğine dikkat ettiklerini ifade etti.

İzmir depreminde evi yıkılan aileye güçlendirme kredisi verildi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra, hasar görmesi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” çıktı.

İzmir'deki kentsel dönüşüm bir an önce yapılmalı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü köşesinde İzmir'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce tamamlanmalı!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in afetlere yönelik karakteristiği, kaçak ve denetimsiz yapılarının oranı, denetimli yapı stokunun fiziksel (yaş) ve yapısal (depreme dayanıklı) özelliklerine bakıldığında, nitelikli kentsel dönüşüm uygulamalarının kent için kaçınılmaz olduğunu kaydetti. 

İzmir Bayraklı Özgür Sitesi sakinlerinden 'hasar tespiti yeniden yapılsın' çağrısı!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği deprem ile ilgili yaralar sarılmaya başlanırken, binaları hasar gören ve binaları oturulamaz hale gelen vatandaşlar, mağdur olduklarını söyledi. 

Çiğli'de Deprem ve Zemin birimi kuruldu: Kentin yapı envanteri hazırlanacak!

Çiğli Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm ve depremle mücadelede atılacak adımların kurumsal ve sürdürülebilir kılınması için Deprem ve Zemin birimi kuruldu.

İzmir'de yapı stoku acilen elden geçirilmeli!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Depremi raporunu yayımladı. Raporda, "yapı stoku acilen elden geçirilmeli" denildi.

Hasan Sözbilir'den İzmir depremi için dikkat çeken açıklama!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'deki yıkıma neden olan 6.9 büyüklüğünde deprem sonrası yerde düşey yönde hareket gerçekleştiğini ifade edip, buna bağlı olarak Menderes başta olmak üzere bölgedeki kıyı kesiminin 15 santimetre çöktüğünü dile getirdi.

İzmir depreminde yıkımın sebebi zemindi!

Mimar Nihat Şen, İzmir temelindeki genel durumu ve yapılacakları anlattı. Şen, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğine de değindi...

İzmir'deki depremin ardından vatandaşlar bölgeyi terk etti!

Ekim ayında yaşanan İzmir depreminin etkileri hala sürüyor. Gelen son dakika haberlerine göre, 115 kişinin hayatın kaybettiği ve binden fazla vatandaşın yaralandığı şiddetli deprem sonrası İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde taşınma işlemleri sürüyor.

Tunç Soyer: İzmir'deki faylar ve binalar incelenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim’de yaşanan deprem felaketinin ardından alınacak tedbirleri ortak akıl ve bilim rehberliğinde belirlemek için “Afet Bilim Kurulu” oluşturdu. Kurulun ilk toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında İzmir Sanat’ta çevrim içi olarak gerçekle

Deprem değil depreme karşı kayıtsızlık öldürüyor!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Unutmamamız gereken yegâne gerçek; öldüren deprem değil, depreme karşı kayıtsızlıktır" dedi.

İzmir'deki depremzedelere konutları 1 yıl içerisinde teslim edilecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki çalışmaların bir yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

İzmir depreminin anatomisi!

İzmir depreminin ardından kira yardımları, otellerin, evlerin ve site sahiplerinin kapılarını depremzedelere açması, güzel haberlerdi.

İzmir'de satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı!

İzmir depremi sonrası yükselen kira fiyatları İzmir gündeminini mesgul etmeye devam ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaşanan kira artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Evi yıkılan depremzede bankanın tazminat talebiyle şoka uğradı!

İzmir'de 2020 yılındaki depremde dairesi yıkılan depremzedeye kesilen "kredi erken ödeme tazminatı"nın iade edilmesine karar verildi.

İzmir'de gayrimenkul tercihleri değişti!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi, bugünkü yazısında İzmir depremi sonrasında değişen gayrimenkul tercihlerini kaleme aldı.

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

İzmir Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu’ndan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, İzmir'de deprem konutları teslim töreninde simgesel olarak anahtar teslimi gerçekleştirilmesine karşın teslimlerin fiili olarak hala yapılmadığını iddia etti. 

İzmir'de konut fiyatları yüzde 25 arttı!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen deprem ve pandemi koşulları kentte konut piyasasını etkiledi.  Bölgede satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 25 yükseldi. 

Murat Kurum: 2.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık!

İzmir depremi ile ilgili bir mesaj yayınlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar 2,5 milyon konutta ikamet eden 10 milyonu aşkın vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak dönüşümü başarıyla tamamladık" dedi.

Dr. Mustafa İduğ'dan İzmir depremi açıklaması!

Bir yıl önce meydana gelen İzmir Depremi’nden büyük ölçüde etkilenen ilçeler arasında yer alan Bornova’da, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından daha büyük bir deprem tehlikesi olduğundan bahsedildi.

İzmir Bayraklı'da 34 blokun kaba inşaatı tamamlandı!

İzmir depremi sonrasında Bayraklı Şehir Hastanesi yanında inşa edilen 5 katlı 34 bloğun kaba inşaatı tamamlandı. 

İzmirli depremzedeler kredi için imza bekliyor!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, bugünkü köşesinde İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremi kaleme aldı. İşte Tuncay Mollaveisoğlu'nun o yazısı...

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm talebi!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi nedeniyle evlerini kaybeden depremzedeler kentsel dönüşüm için sıfır faizli deprem kredisi talebinde bulundu.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi sonrasında evsiz kalan vatandaşlar verilen sözlerin yerine getirilmediğini dile getirerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 

İzmir için korkutan açıklama: Deprem riski İstanbul'dan daha yüksek!

İzmir'de 2020'de büyük bir deprem meydana geldiğini ve 117 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "İstanbul’da dahi tehlike bizden daha büyük değil. Altında canlı fay hatları bulunan bir şehirde yaşıyoruz" dedi.

Atila Sertel'den İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 şiddetindeki İzmir depremi sonrasında evleri yıkılan vatandaşların kentsel dönüşüm süreci kapsamında mağdur olduklarını dile getirdi. 

İzmir depremi 2020 Haberi

İzmir depremi 2020

İzmir'de Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'ta 10 kişinin yaralanmıştı. Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili haklarında dava açılan 3 tutuksuz sanığın ilk davası görüldü. 

İzmir 44. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz sanıklar M.K. ve yapı denetimci H.Ö. katıldı, ancak raporlu sanık fenni mesul E.İ. katılım göstermedi. Müştekiler ve taraf avukatlarının salonda hazır olduğu görüldü.

Anadolu Ajansı'ndan Mustafa Güngör'ün haberine göre; ilk olarak söz alan sanık M.K, binanın projesiyle ve inşasıyla ilgisi olmadığına, bina tamamlandıktan 4 sene sonra zemin kattaki dükkanlardan birisi için tadilat projesi çizdiğine dikkat çekti. 

Tadilatın İmar Kanunu'na aykırı olmadığına ve belediye onayının ardından mal sahibinin tadilatı yaptığına vurgu yapan M.K, "Olayla ilgili kusurum yok. Zaten proje, dükkanın ortadan ikiye bölünmesi için yapıldı....