29 / 03 / 2024

izmir depremleri

izmir depremleri

Jeoloji uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, İzmir'de meydana gelen depremlerin, deprem fırtınası olmadığını dile getirerek bu depremlerin artçı depremler olduğunu dile getirdi. 

İzmir’i yıkan büyük depremler!

Milliyet gazetesi yazarı Altan Altın bugünkü yazısında İzmir depremini kaleme aldı. İşte Altın'ın o yazısı...

Menderes'te 4,3 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, merkez üssü Menderes ilçesi olan saat 06.32'de 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntı 7,23 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İzmir'deki fay hatları büyük depremler üretebilir!

Ahmet Ercan “Uzun yıllardan beri söylüyorum; İzmir’de çok katlı yapıların kıyılardan dağlara doğru çekilmeli. Bunun yolu da kentsel dönüşüm. Ancak bu, eski bir binayı yıkıp aynı uygunsuz zemine yeniden yapmak demek değildir” dedi

İzmir'de 4,1 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 06.03'te merkez üssü Menderes ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

İzmir'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan ( AFAD ) yapılan açıklamaya göre, İzmir'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Deprem 4,6 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Gaziemir'de 2,6 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın tespitine göre, saat 20:30'da merkez üssü Menderes olan ayrıca saat 21:07'de merkez üssü Gaziemir olan 2,6 büyüklüğünde iki sarsıntı meydana geldi.

İzmir'de 3.7 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığının tespitine göre, saat 16.18'de merkez üssü Torbalı olan 3,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

İzmir'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığının tespitine göre, saat 09.42'de merkez üssü Menderes ilçesi olan 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

İzmir’de deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre İzmir Beydağ merkezli depremle sarsıldı, deprem yerin 9.1 kilometre altında gerçekleşti.

İzmir'de 3 günde 24 deprem meydana geldi!

İzmir'de geçen cuma gününden bu yana, büyüklükleri 1,7 ile 4 arasında değişen 24 deprem meydana geldi. Deprem yağmuru, Cuma sabahı Urla ilçesindeki 4 büyüklüğünde sarsıntıyla başladı.

Alim Murathan: İzmir depreme hazır değil!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, "14 yıl geçmesine karşın İzmir Master Planının öngördüğü birçok önlem alınmamış, önerdiği projeler gerçekleştirilmemiştir. İzmir bir depreme hazır değildir" dedi.

Ege Denizi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada bugün saat 14:38'de Çanakkale 'nin Eceabat ilçesine bağlı Küçükanafarta köyünün 21 kilometre kuzeybatısında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Murat Nurlu: Ege Denizi depreminin herhangi bir fayı tetiklemesini beklemiyoruz!

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Herhangi bir fayı tetiklemesi şu an itibarıyla beklenmiyor. Fay parçası üzerinde artçı olarak depremler devam etmekte. Enerji boşaldığı zaman enerji sönümlenecektir" dedi.

Büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin eden yeni bir sistem keşfedildi! Son dakika deprem nereden öğrenilir?

Bir bilimsel dergide yayınlanan bir araştırma, büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin edebilen bir sistemin keşfedildiğini bildirdi. İşte detaylar...

Türkiye'nin dehşet verici depremleri: En büyüğü 8 şiddetindeki yıkıcı güç!

Türkiye'de son dönemde meydana gelen Maraş Depremleri büyük hasara ve can kaybına neden oldu. 8 şiddetindeki en büyük deprem binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Antakya Depremi ise Türkiye tarihindeki en büyük deprem olarak kaydedildi! İşte Türkiye'nin en büyük depremleri...

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin deprem gerçekliği yeniden gündeme oturdu. Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Şener Üşümezsoy İzmir'deki depremleri değerlendirdi!

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yıkıma ve can kaybına sebep olmayan depremler meydana geldi. Peki bu depremler geçen sene meydana gelen 7 şiddetindeki İzmir depreminin artçısı mı?

İzmir'de yazlığı olmayanlar depremden nasıl kaçacak?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Nedim Bubik, bugünkü köşesinde İzmir'de meydana gelen depremleri ve Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı.

İzmir için 1 değil 100 deprem bekleniyor!

İzmir'deki depremleri değerlendiren Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İzmir'de 100 deprem beklendiğini dile getirdi. 

Oğuz Gündoğdu: Kanal İstanbul'un depremleri tetikleme konusunda bir etkisi olmaz!

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, " ‘Kanal İstanbul Projesi'nin, depremleri tetikleme konusunda bir etkisi olmaz" dedi.

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Yenitepe İzmir daire fiyatları!

Yenitepe İzmir daire fiyatları 156 bin TL'den başlıyor. İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Yenitepe izmir projesi 20 bloktan oluşuyor...

Necip Nasır: Konutta en büyük talep İzmir'de olacak!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin izmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

İzmir Doğanlar Stadı Temmuz'da açılacak!

İzmir yıkılan Alsancak Stadı ile yaşlı ve sorunlu Atatürk Stadı'nın yerine izmir Büyiıkşehir ve Bornova belediyeleri, Doğanlar Stadı'nı bitirdi.

izmir depremleri Haberi

izmir depremleri

Jeoloji uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, son günlerde İzmir'de meydana gelen depremlerin 30 Ekim 2020 Seferihisar depremlerinin artçısı olduğunu dile getirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; bu depremlerin enerjiyi boşaltmadığını söyleyen Dr. Gündoğdu, "Bu depremler 30 Ekim'deki depremin tetiklediği bir takım fayların harekete geçmesinden, Midilli'deki fayın tetiklenmesinden ibarettir. Bu; sistem fayı kadar büyük deprem üretecek büyüklükte değil. Esas tetiklenme İzmir'deki depremin oluşumundan sonra oldu. Bugünkü depremlerin hepsi normal, düşey depremler. Enerjinin açığa çıkmasından ibaret" dedi.

Dr. Gündoğdu, "Bunların devamı olur. Hatta insan asabını bozacak sayıda olur. 1999 depreminden sonra deprem fırtınası olmuştu. Deprem fırtınaları volkanik yapılarda görülür. Hiçbir zaman arkasından büyük deprem gelmez. Sismograflar olarak deprem fırtınasından korkmaz, çekinmeyiz. Peş peşe depremler olduğu için fırtına akla geliyor. Keşke bunlar deprem fırtınası...