24 / 04 / 2024

izmir Doğal Yaşam Köyü 2017

izmir Doğal Yaşam Köyü 2017

Varlık odaklı projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’ya Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor.

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

İzmir Doğanbey’de doğal SİT alanı imara açılacak!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgede bulunan 9 parselin statüsü, 2015 yılında Davutoğlu’nun seçim hükümetinde Enerji Bakanı olan AKP'li Alaboyun’un şirketi için değiştirildi. Değişiklik, alanın imara açılmasının habercisi olarak yorumlandı.

İzmir'de Doğal Yaşam Köyü kurulacak!

Varlık odaklı projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’ya Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor.

İzmir Sasalı Doğal Sit Alanı imar planı askıda!

İzmir Çiğli İlçesi, Sasalı Mahallesi 3. Derece Doğal Sit Alanına ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

22. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı İzmir'de açıldı!

Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de 22'nci kez açıldı. Terör saldırılarına ve ekonomik krize rağmen dünyanın 32 ülkesinden katıl gelen katılımcılar içinde iptal yaşanmadı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı 4 milyon 70 bin kişi ziyaret etti!

Açıldığı günden itibaren 4 milyon 944 bin kişiyi konuk eden Doğal Yaşam Parkı, toplam ziyaretçi sayısıyla, İzmir'in 4 milyon 70 bin olan nüfusunu da geçti.

İzmir Doğal Yaşam Parkı, 61 vilayeti geride bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, sadece bir yıllık ziyaretçi sayısıyla 61 kentin nüfusunu geride bıraktı.Doğal Yaşam Parkı, açıldığı günden itibaren 4 milyon 944 bin kişiyi konuk etti.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı 51 bin kişi ziyaret etti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Kurban bayramında ziyaretçi rekoru kırdı. 4 günlük bayram süresince 50 bin 956 kişi ziyaretçiyi ağırlayan Doğal Yaşam Parkı, bayramın 3. günü 19 bin 694 ziyaretçi ile rekora imza attı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda Güney Amerika habitatı oluşturulacak!

Yıllık 1 milyon ziyaretçi sayısına yaklaşan İzmir Doğal Yaşam Parkı'na yeni türlerin getirilmesiyle ilgili çalışmalara hız verildi. Parkın ikinci bölümü için ise Güney Amerika habitatı oluşturulması planlanıyor.

Marmaris Kızkumu Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alacak!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Köyündeki Kızkumu’nun Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alabilmesi için çalışmalar başlatıldı...

izmir Doğal Yaşam Köyü 2017 Haberi

izmir Doğal Yaşam Köyü 2017


Varlık odaklı projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’ya Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor Bademler’deki yaklaşık 315 dekar alan üzerine 4 milyon liralık yatırımla kurulmaya başlanan Doğal Yaşam Köyü’nde çiçek üretim seraları, soğukhava deposu, fide dikim bölümü ve idari binalar yer alıyor. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sahasında yer alan köyde, mevcut yapılardan ayrı bölgede yaşam alanı, üretim alanı ve meydanlar oluşturuluyor. Konaklamalı veya günübirlik ziyaretçiler için ayrıca üretim parselleri arasındaki yollar yürüyüş ve bisiklet kullanımı için hazırlanıyor. Doğal Yaşam Köyü, kent yaşamının koşuşturmasından yorulanlar için ideal bir kaçış noktası olacak. Konaklamalı ziyaretçiler, doğanın eşsiz güzelliklerini ağaçların arasında gizlenmiş bungalovlarda izlerken, Bademler köyünün deneyimli üreticilerinden salça, tarhana, reçel, turşu, köy ekmeği gibi ürünlerin yapımını öğrenecek;...