18 / 04 / 2024

izmir hasar tespit

izmir hasar tespit

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Bayraklı ilçesindeki aile sağlığı merkezi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: İzmir'de hasar tespiti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen sel nedeniyle il müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Emrah Apartmanı'nın müteahhitinden pişkin cevap!

İzmir'deki depremde 32 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı'nın müteahhidi Hayati Uzun'un apartmanın ortak watsapp grubunda verdiği pişkin cevap 'bu kadarına da pes' dedirtti.

İzmir depreminin ardından yeni iddia!

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmaların ardından şehirde bulunan hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu açıklandı.

İzmir'de 145 bin 677 binada hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

İzmir depremiyle ilgili hayata geçirilen çalışmalar hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de 145 bin 677 bina ile 737 bin 291 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı.

Mahir Kaplan: Kentsel dönüşüm acilen yapılmalı!

Depremlerin sonuç analizlerinde çoğunlukla ihmal ve vurdumduymazlığın olduğunu anlatan Restorasyon uzmanı inşaat mühendisi Mahir Kaplan, ''Kentsel dönüşüm acilen yapılmalı'' dedi.

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

Uğur Bulut: Deprem değil, çürük yapılar öldürüyor!

Keçiören Belediyesi Kaymakamı Uğur Bulut, İzmir'deki deprem sonrasında açıklamalarda bulundu. Bulut, ''Deprem öldürmüyor, çürük yapılar öldürüyor. Özellikle deprem bölgelerindeki kentsel dönüşümleri ivedilikle yapmalıyız'' dedi.

Bir tek binaları değil, hayaller ve güven de yıkılır!

Türkiye Psikiyatri Derneği Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi üyesi Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım, Bayraklı’da meydana gelen deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu...

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin başladığını açıkladı. Yıkılan 17 bina için yerinde dönüşüm çalışmaları başladı.

Harita çıktı, riskli yerler belirlendi!

İzmir depreminde yıkılan ya da ağır hasar alan binalar için DASK ödemelerine başlandı. Deprem dışında Türkiye’de tsunami kaynaklı ilk hasar ödemeleri de Seferihisar’da gerçekleşecek.

Murat Kurum: 1 hafta içinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum İzmir'deki depremin ardından muhtarlarla bir araya geldi. Kurum, "Bir hafta 10 gün içerisinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız'' dedi.

 İzmir Valisi Köşger'den İzmirlilere hasar tespiti uyarısı!

İzmir Valisi  Yavuz Selim Köşger, kent sakinlerine yetkili ekipler dışında kimsenin konutlara girmesine izin vermemesine dair uyarıda bulundu. 

İzmir'de hasar gören binalardan numuneler alınıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri yıkılmak üzere olan Barış Sitesi'nden numune aldı. Depremde hasar gören 3 bina iş makinaları desteğiyle ayakta tutulmaya çalışılıyor.

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Hasar tespit başvurusu nasıl yapılır? Hasar Tespit nasıl sorgulanır? İşte hasar tespit tanımları!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra binlerce bina yıkıldı ve hasar gördü. Bunun üzerine vatandaşlar kendi binalarının hasarlı olup olmadığını araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.

Depremde az hasar alan binalara ne olacak? Detaylar belli oldu! Hemen bakın!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli tam 11 şehri derinden etkileyen depremler yüzünden yüzlerce bina yıkıldı ve hasarlandı. Hasar tespit çalışmaları aralıksız şekilde devam ederken, hasar durumu ayrıntıları konutlarının durumunu merak edenler tarafından sorgulanıyor.

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

AFAD 10 bin liralık 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği bildirilerek, şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlandığı kaydedildi.

Hasar tespiti yapılan bina sayısı belli oldu! İşte il il bina durumu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "13 ilde yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında şu ana kadar 236 bin 410 binada yer alan 1 milyon 279 bin 576 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı." dedi.

Depremde hangi şehirde kaç konut hasar gördü? Kaç konut yıkılacak? Kaçı hasarsız? İşte şehir şehir hasar raporu…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem felaketinin ardından aralarında Kayseri, Niğde ve Kilis’in de yer aldığı 13 ilde, hasar tespit çalışmaları yaptı. Yapılan çalışmalarda ağır hasarlı ve acil yıkılması gereken binalar belirlendi.

Deprem sonrası Kütahya'da 41 bina hasar aldı!

Kütahya'da 31 Ağustos'ta meydana gelen deprem sonucunda yapılan tespit çalışmalarında 41 binada hasar tespit edildi. 

Deprem sonrası Kütahya'da 15 bina hasar aldı!

Kütahya'da dün meydana gelen deprem sonucunda yapılan tespit çalışmalarında 15 binada hasar tespit edildi. 

Rize'deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Hasar tespit çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Rize'de, 47 bina yıkıldı, 99 binada ise ağır hasar tespit edildi.

izmir hasar tespit Haberi

izmir hasar tespit

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Bayraklı ilçesindeki aile sağlığı merkezine ilişkin soru önergesi verdi. Kılıç, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kılıç, ''Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

Kılıç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İzmir Seferihisar açıklarında geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem en çok Bayraklı İlçesini vurmuş; Bayraklı'da 7 bina yıkılırken 179'u ağır olmak üzere yüzlerce bina hasar görmüştür. Adalet Mahallesi'nde bulunan ve 4 bloktan oluşan Yaniker Sitesi'ndeki apartmanlar da ağır hasar alan binalar arasında yer almıştır. 112 daireden oluşan Yanıker Sitesi, binaların yıkılma riskine karşı tümüyle boşaltılmıştır, ancak...