19 / 04 / 2024

izmir hasarlı binalar

izmir hasarlı binalar

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi nedeniyle evlerini kaybeden depremzedeler kentsel dönüşüm için sıfır faizli deprem kredisi talebinde bulundu.

İzmir'deki hasar gören binaların yıkımında son durum ne?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede binaların durumundan yeni yapılacak binalara, depremzedelere verilecek destek gibi birçok konuda belirsizlikler yaşanıyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'ndan açıklama yapıldı.

İzmir'de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

İzmir'de art arda yaşanan depremlerden sonra tüm İzmirliler yaşadıkları binaların sağlamlılığını sorguluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte tüm binaların envanterinin çıkarılacağını dile getirdi. 

Hasar gören binalar güçlendirilmeli mi yıkılmalı mı?

Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, 30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depremi ardından herkesin güvenli konut arayışı içerisine girdiğini belirtti.

İzmir'deki binaların beton kalitesi korkutuyor!

İzmir’de tarihin en büyük yıkımlarından birine sebep olan depremin üzerinden henüz 2.5 ay bile geçmedi. Bayraklı’da yıkılan binaların bazılarında C3 kalitesinde beton kullanıldığı belirlendi.

7 bin 500 bina dönüşecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSİAD üyeleriyle yaptığı online toplantıda kent genelinde 7 bin 500 binanın dönüşeceğini dile getirdi. 

İzmir'de 190 bin binada deprem taraması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, İzmir'de yaşanan deprem sonrasında kent genelindeki 23 ilçede 190 binin üzerindeki bina ve 900 bin bağımsız bölümde hasar tespitinin tamamlandığını belirtti. 

İzmir depremi göz göre göre geldi! 2 üniversiteden dikkat çeken rapor!

Gazi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin İzmir depremiyle ilgili raporlarında, hasar ve göçme sebepleri, yetersiz malzeme özellikleri, kolon - kiriş birleşim bölgelerindeki sorunlar, kısa kolonlar, yumuşak zayıf katlar ve yerel zemin koşullarının olumsuz etkisi olarak belirtildi. 

İzmir'de deprem bilançosu 700 milyon TL!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında bilanço bedeli belirlenmeye başladı. DASK'tan alınan bilgilere göre; dosya sayısının 40 bine ulaşması beklenirken toplam sigorta ödemelerinin de 600-700 milyon liraya çıkacağı ön görülüyor. 

İzmir depreminin sorumluları suçlamaları kabul etmedi! İşte ifadeler!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrasında 4'ü müteahhit 9 kişi gözaltına alınmış, 7 kişi tutuklanmıştı. 114 kişiye mezar olan apartmanların sorumlularının ifadeleri ortaya çıktı. İfadelerde suçluların hiçbirinin suçu kabul etmeyip başkalarını suçlaması dikkat çekti.

İzmir'deki depremde 12 devlet hastanesi ile 20 Sağlık Merkezi hasar gördü!

Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Aylardır insanüstü gayretle pandemiyle mücadele eden İzmir'deki sağlık çalışanlarının sırtına bir de depremden zarar gören 12 devlet hastanesi ile 20 Sağlık Merkezi’nin faturası eklendi” diye konuştu.

İzmir depremi neler gösterdi?

İzmir'de yaşanan deprem felaketinin ardından, çürük raporu olmasına rağmen oturulmasına izin verilen binalar, işini doğru yapmayan müteahhitler gündeme geldi.

İzmir depremindeki hasarın nedeni dirençsiz binalar!

Gazi Üniversitesinin raporunda, İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşanan depremin yıkıcı etkisinin ilçeye 70 kilometre uzaklıktaki Bayraklı'da yoğunlaşmasının, direnci yetersiz binalar ve kalitesiz betondan kaynaklandığı açıklandı. 

İzmir depreminde hasarlı binalara kullanılabilir raporu mu verildi?

İzmir depreminden sonra Bayraklı’da “hasar” tartışması gündeme geldi. Vatandaşlar, çatlaklar olan binalarına “hasarsız” veya “az hasarlı” raporu verildiğini kaydetti. Bakanlık yetkilileri ise az hasarlı binalarda oturulabileceğini aktardı.

İzmir Bayraklı'da enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmiyor!

İzmir'de geçen cuma günü meydana gelen depremde birçok bina hasar gördü ve can kayıpları yaşandı. En çok hasar gören Bayraklı ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor.

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, Bayraklı’da yıkıma sebep olan ve 30 Ekim depreminde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

6 Şubat tarihli depremlerin ardından halen bazı bölgelerde yıkım çalışmaları sürerken, AFAD tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binalar, ağır hasarlı olarak kabul edilecek.

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

izmir hasarlı binalar Haberi

izmir hasarlı binalar

İzmir'de 30 ekim tarihinde meydana gelen İzmir depreminde  evleri ağır hasara uğrayan depremzedeler kredi için talepte bulundu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İzmir Depremzedeler Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, 31 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda eylem yapacaklarını söyleyerek taleplerini dile getireceklerini belirtti. Tüm siyasilere sesleneceğini söyleyen Özkan “Bugüne kadar ‘Gelin bizim derdimizi dinleyin sorunları çözün’ dedik. Yalvardık. Ayaklarına gittik. Ama kimse bizim sesimizi duymadı. Deprem mağduru olarak artık sesimizi duyurmak için alanlarda olacağız. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün siyasi partiler bizim sesimizi ve mağduriyetimizi duyacak” dedi.

Haydar Özkan, “Eylem sonrası çözüm bulunmazsa 21 Ağustos’ta da Ankara’da TBMM’ye gideceğiz” şeklinde konuştu. 

3 talepleri bulunuyor 

Özkan taleplerini şu şekilde aktardı: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremzedeler için Dünya Bankası'ndan aldığı kredi talebi Cumhurbaşkanı...