26 / 04 / 2024

İzmir İkiçeşmelik Caddesi

İzmir İkiçeşmelik Caddesi

Agora ile Kadifekale’yi birbirine bağlayan efsane tünelin yer aldığı Sakarya Mahallesi’nde bugün Roman vatandaşlar yaşıyor.

İzmir'de binaların dış cephesinde bulunan klimalar bozuldu!

Belediye bir süre önce "İkiçeşmelik Caddesi Cephe ve Kaldırım Düzenleme Projesi" kapsamında binaların dış cephesinde bulunan klimaları metal ve ahşap koruma kafeslerine aldı.

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan kiki kişi arasındaki tartışma büyüdü ve eski muhtar, Bilen Dolma'yı tabancayla öldürüp, eşini de yaraladı.

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

Yazlık ilçede arazi sahibi olmak isteyenlere müjde! Çeşme'de 1.559 metrekarelik arazi satılıyor! 

Çeşme Belediyesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Germiyan Mahallesi'nde yer alan araziyi satıyor. Peki Çeşme Germiyan'da yer alan arazinin fiyatı ve geçici teminat bedeli ne kadar? 

Çeşme'de KDV'den muaf arsa fırsatı! Arsa almak isteyenler bu tarihe dikkat! 

İzmir Çeşme Belediyesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Ilıca Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Çeşme Ilıca'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Çeşme Belediyesi Ilıca'da iki arsa satacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar dikkat!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 29 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir Çeşme'de KDV'den muaf arsa satılacak! 

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme Ilıca'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 9 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Çeşme Belediyesi Alaçatı Yat Limanı için ihaleye çıkıyor! 10 yıllığına kiraya verilecek!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı Alaçatı Yat Limanı için kiralama ihalesi düzenliyor. Yat limanı, 10 yıllığına kiraya verilecek...

Çeşme Belediyesi'nden KDV'den muaf arsa fırsatı!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, Çeşme Ilıca'da yer alan arsayı satışa çıkardı. 

Çeşme Belediyesi Ilıca'da KDV'den muaf arsa satacak!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, Ilıca'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Çeşme'de 2 bin 673 metrekarelik arsa satılıyor! Yatırımcılara fırsat! 

Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Ilıca Mahallesi'nde yer alan bir bütün halinde 7 parsel satılıyor. İşte o arsa satışı ile ilgili detaylar...

Çeşme'de 2 bin 283 metrekarelik arsa satılıyor! KDV'den muaf arsa sahibi olabilirsiniz!

Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Ilıca Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte o arsa satışı ile ilgili tüm detaylar...

Mistral GYO İzmir Çeşme projesi başlıyor!

Mistral GYO, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mah. Boyalık mevkiinde hayata geçireceği proje için Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzaladı. İşte ayrıntılar...

İzmir İkiçeşmelik Caddesi Haberi

İzmir İkiçeşmelik Caddesi

Mahallenin en önemli sorunu tarihi tescilden dolayı SİT kapsamında olan ve yıkılmaya yüz tutan evlere bir çivi bile çakılamaması...

İzmir'in merkezinde İkiçeşmelik Caddesi'ne çıkan mahallelerden biri olan Sakarya Mahallesi, bir zamanlar, Rum ve Levantenlerin yaşadığı tarihi tescilli evlerle donanmış bir dokuya sahip. Binlerce yıl öncesine ait izlerin bulunduğu Roma döneminden kalma Agora kentinin yanındaki mahallenin büyük kısmı birinci derecede SİT bölgesine yer alıyor. İzmirliler'in yıllardır dillerinden düşmeyen ve Agora ile Kadifekale'yi birbirine bağlayan efsane tünel de bu mahalle sınırlarında bulunuyor. M.Ö. Roma dönemi izlerinin bulunduğu mahallede bugün Roman vatandaşlar yaşıyor. Romanların yanı sıra Mardinli, Arap ve Suriyeli göçmenlerin kardeşçe yaşadığı mahallenin en önemli özelliği, nüfusun seçmen sayısından 5 katı fazla olması. 780 seçmenin bulunduğu mahallede 3500 kişi yaşıyor. Mahallenin en...