29 / 03 / 2024

izmir imar planı değişikliği

izmir imar planı değişikliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 Aralık’taki toplantısında tarım alanı olan bir araziye akaryakıt istasyonu yapılması isteğini reddetti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz, bu kararı kaleme aldı.

İzmir'de önce imar sonra satış!

İzmir'in değişik ilçelerinde son zamanlarda çok çeşitli kurumlarca yapılan imar plan değişiklikleri dikkat çekiyor...

3 ilde imar değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı İzmir ve Elazığ'da bulunan bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylandı.

İzmir'deki binalar 10 metre daha yükselecek!

İzmir'de yıllardır Kordon başta olmak üzere sahilleri duvar gibi ören binalar artık 10 metre daha yüksek yapılabilecek. Mimarlar Odası bu duruma karşı çıkıp, yanlıştan dönülmesini istedi.

İzmir'de 3 ilçede imar planı değişikliği!

Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı'nda değişikliğe gidildi. Yeni planda Gaziemir, Pınarbaşı ve Dikili de birçok alan kentsel gelişme alanı ilan edilerek imara açıldı.

1935 yılında İzmir'in 5 senelik imar planı hazırlanmış!

1935 yılına ait İzmir'in 5 senelik imar planı açıklanmış. Şehrin imarı ve diğer ihtiyaçları için belediyelerce beş senelik bir imar planı hazırlanmış.

İzmir Narlıdere Sahilevleri'ndeki imar planı askıda! 7 bin 30 metrekarelik parselin statüsü değişti!

İzmir Narlıdere Sahilevleri’ndeki eğitim alanını özel eğitim alanına dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

İzmir'de tepki çeken imar planı değişikliği!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka'nın Atakent Mahallesi'nde bulunan sosyal tesis ve açık spor tesisi alanının imar planın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP ve İYİ Parti oyları ile özel okul alanı olarak değiştirilmesine tepki gösterildi.

İzmir’de cemevleri imar planına ibadethane olarak işlenecek!

Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri'ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada “Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunu meclis gündemine getirdik” dedi.

İzmir Lübbey'deki koruma amaçlı imar planı çalışmaları TBMM'de!

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey Mahallesi'nde koruma amaçlı imar planı ve restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

KGM'ye ait İzmir'deki parselin imar planı onaylandı!

Karayolları Genel Müdürlüğüne ait İzmir ili Konak ilçesi Mersinli mahallesinde yer alan parselin imar planı onaylandı..

İzmir Karaburun RES imar planı askıda!

İzmir Karaburun İlçesi, Haseki ve Sarpıncık Köylerinde yapılacak Rüzgar Enerji Santrali'nin imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.

izmir imar planı değişikliği Haberi

izmir imar planı değişikliği

14 Aralık'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıda tarım alanı olan bir araziye akaryakıt istasyonu yapılması isteği reddedildi. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz bugünkü köşe yazısında bu kararı kaleme aldı.  İşte Mustafa Yılmaz'ın bugünkü yazısı...

Her zaman aksi olurdu. Bir yeşil alan, orman ya da tarım arazisinin imara açılması ya da amacı dışında kullanılmasına onay verilmesi eleştirilirdi.

Bu kez tersi oldu. İzmir Büyükşehir Meclisi, 14 Aralık’taki toplantısında tarım alanı olan bir araziye akaryakıt istasyonu yapılması isteğini reddetti.

Olay şu: 

Urla’nın Uzunkaya Mahallesi’nde, L17a22a pafta 146 ada, 2 no’lu parselin ‘Akaryakıt+LPG+Servis İstasyonu’ olması isteği, İmar ve Esnaf komisyonlarında kabul edildi. Ama Çevre Komisyonu üyeleri, olayı yerinde görmek istedi. 

Akaryakıt istasyonu kurulması istenen alanda kavun olduğunu gören, Çevre Komisyonu üyeleri olumsuz rapor verdi.

Büyükşehir Belediye...