25 / 04 / 2024

İzmir imar revizyonu

İzmir imar revizyonu

Erkut Tamay, İzmir'deki üst seviyede olan nüfus artışından kentin olumsuz etkilenmemesi için kentsel tasarım ve imar planlarının revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!

Muğla Akyaka'daki imar revizyonu iptal edildi. Akyaka imar planı değişikliğini istemeyen çevreciler itiraz ederek verdikleri mücadeleyi kazandı.

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Akyazı Mahallesi’nde sahil şeridine otel yapılması amacıyla gerçekleştirilen imar revizyonu için ‘kamu yararı yok’ kararını verdi. Karar, Ordululara umut  oldu...

Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı!

Kepez Belediyesi, Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe Mahallesi sakinlerine tapu ve konforlu konutlarını kavuşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı. 

Talas'ta kentsel dönüşümün önü açıldı!

Talas Belediyesi tarafından daha önce ilçe merkezini kapsayan ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, şimdi de kentsel dönüşümün ve yukarı mahallelerin yer aldığı ikinci etap imar revizyonu çalışmaları yapılıyor.

Kayseri Talas’ta ikinci etap imar çalışmaları başladı!

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, ikinci etap imar revizyonu çalışmaları başladı.

Milas'ın imar planı revizyonu onaylandı!

Yeni tescilli yapıları ve imar planında oluşan mağduriyetlerin giderilmesini kapsayan Milas Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edildi.

Konya'nın 8 İlçesinin imar planı revizyonu askıya çıktı!

Konya Büyükşehir, 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmaları kapsamında 8 ilçesnin daha 1/5000 ölçekli nazım imar planlarını askıya çıkardı.

Konya'da 8 ilçenin imar planı revizyonu askıya çıktı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmaları kapsamında, 8 ilçenin imar planı revizyonu askıya çıkardı.

Hakkari'de imar revizyonu çalışmaları başladı!

Hakkari Belediyesi'nin şehir merkezinin imar revizyonu için "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" işi başladı.

Konya’nın altı ilçesinin imar planı revizyonu askıya çıktı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmaları kapsamında planlar askıya çıkarıldı.

İzmir imar revizyonu Haberi

İzmir imar revizyonu

CHP'den 7 Haziran Genel Seçimleri'nde İzmir milletvekili aday adayı olan mimar Erkut Tamay, İzmir'deki üst seviyede olan nüfus artışından kentin olumsuz etkilenmemesi için kentsel tasarım ve imar planlarının revize edilmesi gerektiğini söyledi.


Kentsel dönüşüm konusunda çalışmaları bulunan mimar Erkut Tamay, İzmir'de nufüs artışı en üst seviyede olduğunu, kilometrekareye 347 kişinin düştüğününü, otobüste, vapurda, metroda, trafikte, parklarda vakit geçirirken, sokakta, caddede yürürken nüfus yoğunluk artışından olumsuz etkilenmek için planlarda revizyon yapıması gerektiğini dile getirdi. İzmir'in kentsel tasarımının ve planlamaların en kısa zamanda mevcut sorunları ortadan kaldıracak şekilde yeniden tasarlanması gerektiğini belirten Tamay, "Yüzölçümü 12 bin 7 kilometrekare olan İzmir, 4 milyon 210 bin 99 nüfusa göre yeniden planlamalıdır. Kentin ihtiyacı olan yeni yolların açılması, planda olan yolların genişliklerinin revize edilmesi, yeşil...