26 / 04 / 2024

izmir kaçak yapı

izmir kaçak yapı

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

İzmir'de kaçak inşaat uyarısı yapıldı!

İzmir Valiliği, Büyükşehir’i izin süreci tamamlanmadan yaptığı inşaatlar konusunda uyardı. Vali Ayyıldız, Büyükşehir’e yasaları hatırlatarak, izinsiz yapıların mühürlenip yıkılacağını belirtti.

İzmir'in yüzde 50'si kaçak!

BİLİYORSUNUZ, İzmir 1. İdare Mahkemesi, Alsancak - Turan arası Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı'nda Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık 2013'te yaptığı plan notu değişikliklerini iptal etti.

İzmir'de 500'e yakın kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi kent genelindeki kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden yapıların yıkımı veya zararsız hale getirilmesi için özel ekip kurdu. Bir yılda 500'e yakın bina yıkıldı.

İzmir'deki yapıların yüzde 65'i kaçak!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile bir araya gelen Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, "Kentsel dönüşümde ortak çalışmalar yapmaya hazırız" dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü: Sorumluluk alanımızda kaçak yapıya izin vermeyiz!

İZSU Genel Müdürlüğü, Tahtalı Havzası’nda kendi sorumluluk alanında kalan hiçbir yapıya imar izni vermediğini, bugüne kadar havzada 530 kaçak binanın yıkımının yaptığını, 23 Ekim 2013 tarihinde de 12 binanın daha yıkımının yapılacağını açıkladı.

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.

İzmir Selçuk'ta kaçak yapılara geçit yok!

İmara uygun olmayan ve inşaat ruhsatı bulunmayan kaçak yapılar, Selçuk Belediyesi İmar Müdürlüğünün öncülüğünde Fen İşleri ekiplerince yıkılıyor.

İzmir Urla'da kaçak yapıların yıkımı hızlandı!

İzmir'in Urla ilçesinin Balıklıova mahallesinde, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle kaçak yapıların yıkımı sürerken, mahalle halkı, bölgeyi ikiye bölen barınakların yıkımına destek çıktı.

İzmir Narlıdere'deki kaçak yapılar hakkında son gelişme!

Sahipleri arasında CHP'lilerin de bulunduğu 10 kaçak yapıyı yıkmadığı belirtilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

izmir kaçak yapı Haberi

izmir kaçak yapı

Türkiye'nin deprem riski en büyük şehirlerinden biri olan İzmir'de ruhsatsız yapı stoku da çok büyük. Kentsel dönüşümün bir türlü tamamlanamadığı İzmir'deki yapıların önemli bölümü riskli. 

2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu ve 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan ruhsatsız yapıları yasal hale getiren “İmar Barışı”nda nüfusa oranlandığında en çok başvuru İzmir'de yapılmıştı. Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; Türkiye genelinde 10 milyon 79 bin vatandaş imar barışından faydalandı. Bir başka deyişle 10 milyondan fazla kaçak yapı yasal hale getirildi. İstanbul 1 millyon 747 binle birinci sırada bulunurken ikinci sırada 811 bin 452 başvuruyla İzmir geldi.

BAYRAKLI'DA 34 BİN KAÇAK “BARIŞ’TAN YARARLANDI

İzmir'deki İmar Barışı başvurularının en yoğun olduğu ilçe yüzde 15.9’la Bornova olarak gerçekleşti. Buca yüzde 10.9’la ikinci, Karabağlar ise yüzde 7.8’le...