19 / 04 / 2024

izmir karabağlar kentsel dönüşüm

izmir karabağlar kentsel dönüşüm

İzmir’de 11 sene önce başlatılan ve ısrarından vazgeçmeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karabağlar'da 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini mahkeme 10'uncu kez iptal etti!

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

İzmir Karabağlarlı sakinler yeni evlerini bekliyor!

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm bölgesi sakini bir grup evlerinin teslim edilmediğini iddia etti. Yeni evlerine 2 yıl içinde yerleşeceklerinin söylendiğini, ancak 8 yıl geçmesine rağmen bekleyişlerinin devam ettiğini söyledi.

Muhittin Selvitopu: Karabağlar'da sağlık binalar yapılacak!

İzmir Karabağlar Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede sağlıklı binalar yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm planı yine iptal edildi!

İzmir Karabağlar'da 101 hektarlık alanda yapılan parselasyon ve uygulama imar planları donatı alanların eksik hesaplanması ve ayrıcalıklı yapılaşma hakkı tanıması nedenleriyle dördüncü kez iptal edildi.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

İzmir Karabağlar'da 101 hektarlık alanda yapılan parselasyon ve uygulama imar planları, İzmir 6. İdare Mahkemesince iptal edildi...

Karabağlar'daki kentsel dönüşüm bilirkişiden geçmedi!

İzmir Karabağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi üst ölçekli planlara, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan bütünlüğüne ve planlamanın eşitlik ilkesine uygun olmadığı gerekçesiyle bilirkişiden geçmedi.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

İzmir Karabağlar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik şikayetler mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Karabağlar'a Avrupa modeli kentsel dönüşüm!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinde çığır aşılacak proje planlanıyor. Dönüşüm projesini AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten açıkladı. 

İzmir Karabağlar'da dönüşüm sürüyor!

İzmir Karabağlar’daki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Karabağlar’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları çerçevesinde sürdürüldüğünü ifade etti.

İzmir Karabağlar imar istiyor!

İzmir Karabağlar Kentsel Dönüşümde Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit, Karabağlar'daki kentsel dönüşümle ilgili olarak, açıklamalarda bulundu. Ecevit, bölge halkının imar istediğini belirtti.

İzmir Karabağlar'da acele kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmir'in Karabağlar İlçesi Uzundere Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm sürüyor!

Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi olarak kabul edilen Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İzmir Karabağlar'a üniversite istemi!

AK Parti İzmir Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin yerleşkesinin Karabağlar’a kurulması gerektiğini söyledi. Erten, kentsel dönüşümden en fazla toplumun pay alması gerektiğini de belirtti.

İzmir Karabağlar imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İzmir Karabağlar İlçesi, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahallelerini kapsayan 540 hektarlık Riskli Alanın yaklaşık 101.4 hektarlık kısmına ait imar uygulaması askıda...

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

İzmir Karabağlar planları askıya çıkarıldı! 607 hektarlık alanda kritik ayrıntı!

İzmir'in Karabağlar ilçesi 4. Etap (Karabağlar-Günaltay Kesimi) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, askıya çıkartıldı. 

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

Belediye 19 adet daireyi satıyor! İzmir Karabağlar'da ev sahibi olma fırsatı! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesinde yer alan 19 adet daireyi satıyor. Peki İzmir Karabağlar'daki dairelerin fiyatları ne kadar? 

Karabağlar Belediyesi 3 konut satacak! İzmir'in göbeğinde 1.5 milyon TL'ye konut fırsatı!

Karabağlar Belediye Başkanlığı, İzmir Karabağlar'da yer alan 3 adet konutu satışa çıkardı. Konutların satış fiyatları 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor. 

İzmir Karabağlar'da 36 adet konut satılıyor! Ev almak isteyenler bu tarihi aman kaçırmayın! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 36 adet konutu satıyor. Peki İzmir Karabağlar'da yer alan konutların fiyatları kaç TL? 

İzmir Karabağlar'da 31 adet konut satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 31 adet konutu satıyor. Peki İzmir Karabağlar'da yer alan meskenlerin fiyatları ne kadar? 

İzmir Karabağlar'da 52 adet konut satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenlere son dakika müjdesi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 52 adet konutu satıyor. Peki İzmir Uzundere Toplu Konutları'nda satışa sunulan dairelerin fiyatları ne kadar? 

İzmir Karabağlar'da 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla 3 konut satılıyor!

Karbel A.Ş, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Üçkuyular ve Basınsitesi mahallelerinde yer alan 3 adet konutu satıyor. İşte fiyatlar ve tüm detaylar...

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

TOKİ'den İzmir Karabağlar'a 809 konutluk yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Karabağlar'da 809 konut inşa edecek. Projenin ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüme mahallelilerden tepki!

İzmir Karabağlar'da Cennetçeşme - Limontepe bölgesinde sürdürülen ve 100 binden fazla vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesine mahalleliler tepki gösterdi.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

izmir karabağlar kentsel dönüşüm Haberi

izmir karabağlar kentsel dönüşüm

İzmir Karabağlar'da toplam 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini, 181 yurttaş ve 2 sivil toplum örgütü yargıya taşımıştı. İzmir 3. İdare Mahkemesi, bahsi geçen imar planını şehircilik ilkeleri, imar kanunu, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu nedeniyle iptal etti. Yargının verdiği bu kararla beraber aynı alan için hazırlanan 10'uncu imar planı da iptal edilmiş oldu. Mahkeme ayrıca Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık dönüşüm bölgesinin 101 hektarlık ilk etabını kapsayan imar planlarının vatandaşların can güvenliğini tehlikeye attığını saptadı. Afet açısından riskli bulunan ve heyelan sahası olarak belirlenen bölgede yapılmak istenen kentsel dönüşüm çalışmalarının sakıncalı olduğuna dair bilirkişi raporu mahkeme tarafından da onandı.

"YETER ARTIK"

Cumhuriyet Gazetesi'nden Erman Şentürk'ün haberine...