25 / 04 / 2024

izmir karayolu tüneli inşaatı son durum 2019

izmir karayolu tüneli inşaatı son durum 2019

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Bornova arasında yapımına başladığı karayolu tünelinin çalışmaları ihaleyi alan firma tarafından durduruldu…

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

Antalya-Burdur karayolu üzerine yapılması planlanan Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zigana Tüneli'nin yüzde 81'i tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı. 

Zigana Tüneli'nin yüzde 74'ü tamamlandı!

tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 74'lük kısmı tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 67'si tamamlandı! 

Tamamlandığında dünyanın en uzun ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak olan, Yeni Zigana Tüneli'nde inşaat çalışmalarının yüzde 67'si gerçekleştirildi...

İzmir'in en uzun karayolu tünelinde inşaat durdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Bornova arasında yapımına başladığı karayolu tünelinin çalışmaları ihaleyi alan firma tarafından durduruldu…

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

Yüksekova Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

İstanbul'un 2 önemli karayolu tüneli 2019'da açılacak!

İBB’nin 23 milyar 800 milyon liralık 2019 Yılı Bütçesini Meclise sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “2019'da 2 önemli karayolu tüneli hizmete açılacak" dedi.

Alacabel Tüneli 2019'da hizmete açılacak!

Antalya-Konya karayolu üzerinde yapım çalışmaları devam eden 7 bin 300 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli, Toroslarda kış aylarında etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanan çileli yolculuğa son verecek.

İzmir'in en uzun tünelinde kazı başladı!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar'a bağlayacak projede kritik rolü olan 'kentin en uzun karayolu tüneli'ni kazmaya başladı.

Çamlıca Libadiye Karayolu Tüneli'nde son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılında İstanbul’a yönelik prestij projelerinden biri olarak açıkladığı Çamlıca Libadiye Karayolu Tüneli projesinde son durum ne? 

izmir karayolu tüneli inşaatı son durum 2019 Haberi

izmir karayolu tüneli inşaatı son durum 2019

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönemde başlattığı Buca-Bornova arasındaki tünel inşaatı ekonomik nedenler yüzünden askıya alındı. İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun onayıyla çıkılan “derin tünel” inşaatının ihalesini 183 milyon TL’ye HGG İnşaat A.Ş almıştı. Kent içi trafiğini rahatlatması amacı ile projeyi oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun karayolu tüneli için karar vermişti. 

Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda hizmete sunduğu Homeros Bulvarı’nın (Uçan Yol) devamı şeklinde planlanan ve İzmir Otogarı’na kadar uzanarak kesintisiz ulaşımı sağlayacak, derin çift tüp tünel-viyadük-alt/üst geçit ve yol yapımını içine alan projenin inşaat çalışmaları durdu. Gerçek Gündem’in haberine göre, yüklenici firma ekonomik krizi ve artan maliyetleri öne sürerek 2,5 kilometrelik tünel inşaatından çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı “kamu kurumlarına iş yapan müteahhitlerin iş bırakmasına olanak tanıyan...