28 / 03 / 2024

izmir karşıyaka kentsel dönüşüm

izmir karşıyaka kentsel dönüşüm

İzmir Karşıyaka Belediyesi, deprem sonrasında riskli binaların yenilenmesi için çalışmalarını hızlandırdı.  Belediye çalışmaları hızlandırmak için riskli yapıların dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan plan notu düzenlemesini askıya çıkardı. 

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Karşıyaka Belediyesi, gelişmekte olan kentlerin en önemli sorunları arasında yer alan çarpık yapılaşma ve kentsel dönüşümü masaya yatırdı. Kentsel Dönüşümde Uygulamalar ve Sorunlar konulu panele sektör temsilcileri katıldı.

Hüseyin Mutlu Akpınar: Karşıyaka kentsel dönüşümle bir dünya kenti olacak!

Karşıyaka Belediyesi ' nin Nisan ayı ikinci meclis toplantısında konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka ' yı bir dünya kenti yapmak için yola çıktıklarını söyledi...

İzmir kentsel dönüşümle modern bir görünüme kavuşuyor!

TOKİ, gecekondu ve kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu iller arasında bulunan İzmir'i, kentsel dönüşüm projeleriyle modern görünüme kavuşturuyor. Aliağa, Bayındır, Torbalı ve Tire ilçelerinde de kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirilecek...

İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi yeniden dönüşecek!

İzmir’in Karşıyaka ilçesi sınırlarında yer alan Cumhuriyet Mahallesi, 06/09/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde riskli ilan edildi. İşte İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm sınırları....

Cevat Durak: Evinizi ve arsanızı satmayın!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, vatandaşların kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirilmeleri için muhtarlardan destek istedi

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir Karşıyaka'da imar hakları artırıldı! 'Yapı stoku kötü, deprem kuşağında' dendi!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. İşte ayrıntılar...

Japon deprem uzmanından İzmir Karşıyaka uyarısı: Dikkat edilmeli, zemin çok kötü!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir Karşıyaka'daki deprem riskine dikkat çekti ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Karşıyaka Belediyesi İzmir'de imarlı arsa satacak!

İzmir İli Karşıyaka Belediye Başkanlığı, İzmir Karşıyaka Şemikler'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 22 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

İzmir Karşıyaka Stadı'nın akıbeti mecliste!

İzmir Karşıyaka Stadı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka'da hafriyat firması denetimi!

İzmir Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Tuğba Yıldırım, ağır hasarlı binaların yıkım işlerini hayata geçiren hafriyat firmalarının temsilcileriyle buluştu.

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde protesto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nin temel atma ve yıkım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende Atakent Mahallesi Emlak Bankası Konutları sakinlerinin protestosu ile karşılaştı.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm krizi! 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde mahalle sakinleri yüzde 45 sosyal donatı istenmesi nedeniyle protesto düzenledi.

İzmir Karşıyaka'da taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Karşıyaka ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

izmir karşıyaka kentsel dönüşüm Haberi

izmir karşıyaka kentsel dönüşüm

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm hız kazanıyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre;  “Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alan (K)” sınırlarının belirlendiği plan notu sayesinde, ilçedeki hasarlı ve riskli binalar mevcut yapılaşma haklarında herhangi bir kayıp yaşanmadan yenilenecek. 

Yapılan çalışmanın, risk grubundaki binaların dönüşümünü hızlandırmayı hedeflendiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu düzenlemeyle, olası afetlere hazırlıklı olunması, yaşanabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi adına çok önemli bir adım atmış olacağız. Plan notunun yürürlüğe girmesinin ardından, risk grubundaki ruhsatlı yapılar hak kaybı olmadan, detaylı zemin etütleri doğrultusunda deprem yönetmeliğine uygun şekilde yeniden inşa edilebilecek. Bu çalışmanın nüfus ya da yapılaşma yoğunluğunu artırmak kesinlikle söz konusu değil. Sadece ruhsatlı binalara yönelik, mevcut hakları korumak üzere alınmış bir karar. Tek amacımız,...