28 / 03 / 2024

izmir kat yüksekliği

izmir kat yüksekliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir'in simgesi Kordon'un silüetini bozacak.

İzmir Kordon'da bina kat yükseklikleri 10 metreyi geçemeyecek!

Konak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği'ne karşı, bu bölgelerde kat yüksekliğini sabitledi. Kordon ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki bina yüksekliklerinin 10 metreyi geçemeyecek...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Honda City'e dev zam! 6 altı ayda fiyatı 162.500 TL yükseldi! İşte 24 Eylül 2022 fiyat listesi...

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat artışı Honda City'i de etkiledi. Aracın bir yıl içinde fiyatı neredeyse iki katını geçti. İşte detaylar...

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Türkiye’de kripto para yatırımcılarının sayısı 11 kat yükseldi!

Türkiye’de kripto para birimleriyle işlem gerçekleştirenlerin oranı son 1 senede 11 kat yükseldi. Meslekburdacom Kripto Para Uzmanı Mustafa Küçükakarsu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu!

Ahmet Hattat tarafından 1991 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşa edilmeye başlanan 35 kat yüksekliğe sahip otel ve alışveriş merkezi için yaklaşık 150 milyon dolarlık harcama yapıldı. Şimdi, Yargıtay kararı ile Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

izmir kat yüksekliği Haberi

izmir kat yüksekliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir'in simgesi Kordon'un silüetini bozacak. Pek çok İzmirli'nin sahile paralel ve yüksek yapılaşmasından dolayı kent içine hava girişini engellediği, denizden görüntüsü nedeniyle 'Çin Seddi' benzetmesi yaptığı binalar daha da yükselecek. Bu yönetmeliğin kentin yapılaşmasını tamamlamış bölgelerine kapsamlı imar planı revizyonları yapılmadan uygulanması durumunda İzmir'in yaşanmaz hale geleceği uyarısı yapan, caddelerin ışıksız, havasız, karanlık mekanlara döneceği riski olduğunu açıklayan Mimarlar Odası'nın korktuğu oldu.


KONAK BELEDİYESİ ÖNLEMEK İSTEDİ

Yönetmeliğin ardından Konak Belediyesi, silüetin bozulmaması, başta Kordon olmak üzere kıyıda mevcut binaların daha da Çin seddine dönüşmemesi için harekete geçti. Konak Belediye Meclisi Kasım 2014'teki toplantıda aldığı kararla, kat yüksekliğini 3 metre ile sınırlandırdı. Konak Meydanı - Alsancak...